Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L’AJUNTAMENT DE BARCELONA PRESENTA EL PLA COR PER LA RAMBLA

19 de desembre de 2011

L’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, y la Regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, han presentat el Pla Cor, un projecte d’intervenció integral de la Rambla. El pla, que té una previsió pressupostària de 10 milions d’euros, gestionarà La Rambla com si fos el cinquè barri de Ciutat Vella i té com a objectiu fer de la Rambla un eix de referència per barcelonins i visitants.

Amics de la Rambla participarà intensament en el Pla Cor dins de Rambla Viva, un òrgan de seguiment i acompanyament del procés de transformació, que iniciarà la seva tasca el proper 12 de gener.

El Pla Cor té previst treballar atenent a sis eixos d’intervenció:
Un eix social que vol potenciar la Rambla com un espai d’intercanvi pacífic, segur, agradable i inclusiu.
Un eix econòmic que fomentarà les activitats de qualitat i l’equilibri entre consum i gaudi.
Un eix morfològic que pretén simplificar i endreçar els elements físics de la Rambla.
Un eix de mobilitat que vol racionalitzar l’ús del trànsit a la Rambla prioritzant el vianant.
Un eix del Coneixement que rellançarà la Rambla com espai cultural únic arrelat al país.
L’eix de la Gestió que aposta per un model de gestió integral on la participació és molt important.

Rambla Viva és el col•lectiu que actua com a grup motor del Pla Cor. L’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla tindrà un paper rellevant dins d’aquest col•lectiu que reuneix una vintena d’entitats i col•lectius que desenvolupen la seva tasca principal a La Rambla.

El Pla Cor arrencarà amb la primera reunió de Rambla Viva, el proper 12 de gener. En aquesta primera trobada es presentarà als membres d’aquest òrgan el conjunt del projecte i es començarà a treballar.

El Pla Cor és un projecte a llarg termini, que arrenca amb la voluntat de transformar de forma progressiva la percepció de la Rambla, a través de petites i grans intervencions que en modifiquin aquells aspectes que els barcelonins perceben com a negatius. El futur de la Rambla passa per aquest Pla Cor en el que Amics de la Rambla tindrà un paper protagonista.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X