Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L'Aquàrium de Barcelona dona a conèixer com els taurons contribueixen a mantenir la biodiversitat marina

13 de setembre de 2023

Fins el 15 d’octubre, el centre marí duu a terme les activitats de ‘Tauromaníacs’, l’objectiu de les quals és explicar la importància d’aquests esquals en l’ecosistema marí i la necessitat existent de protegir-los.

El públic tindrà l’oportunitat de descobrir els seus secrets visitant el cor de L’Aquàrium de la mà d’un dels seus biòlegs i aprendre com viuen, què mengen, com neixen i si realment són una amenaça per a l’ésser humà.

Els més petits també podran transformar-se en investigadors i seguir les pistes que els taurons els han deixat, fer manualitats i fins i tot dormir amb ells.

Amb motiu de les Festes de La Mercè, els visitants tindran un descompte de 5€ per la compra de cada entrada

L’Aquàrium de Barcelona ha posat en marxa les activitats ‘Tauromaníacs’ amb l’objectiu de donar a conèixer al públic la importància que aquests esquals tenen per l’ecosistema marí i la necessitat de preservar les diferents espècies per mantenir la biodiversitat dels oceans. A través de diferents jocs i accions, els visitants podran descobrir com viuen, què mengen, com neixen i si realment són una amenaça per a l’ésser humà. Durant el cap de setmana de les Festes de La Mercè (23, 24 i 25 de setembre) gaudiran d’un descompte de 5€ per la compra de cada entrada.

Els llibres i, especialment, el cinema han contribuït a crear una imatge del tauró que no es correspon massa amb la realitat. És capaç d’olorar la sang? Sempre ataca? Cada quant menja? Gaudeix amb la carn humana? Té un cervell petit i no és gaire intel·ligent? Ara, L’Aquàrium de Barcelona vol trencar amb el mite i explicar al públic com són veritablement aquests éssers marins i quina és la seva transcendència dins l’ecosistema aquàtic. Els taurons són depredadors capçals que tenen un paper crucial en el manteniment de l'estabilitat dels oceans.

‘Tauromaníacs’ ofereix un ampli programa d’activitats que permetrà als més petits descobrir els seus secrets. En aquest sentit, tindran la possibilitat de visitar el cor del recinte de la mà d’un dels seus biòlegs i aprendre com viuen, què mengen, com neixen i si realment són una amenaça per a l’ésser humà.

Amb el ‘Joc de pistes’, els més petits també es podran transformar en investigadors i seguir les pistes que els taurons han deixat per tot el centre marí, el més gran del món en fauna del Mediterrani. I qui no sigui tan agosarat i s’inclini per l’art, al ‘Taller de Manualitats’ podran dibuixar, retallar, pintar, etc. i emportar-se un bon record a casa.

L'Aquàrium de Barcelona és un defensor actiu de la conservació marina i treballa a diari per divulgar els esforços de protecció de la biodiversitat que s’estan realitzant des de diverses entitats locals i internacionals per salvaguardar tant els taurons i els seus hàbitats com la resta d’espècies marines. Un dels seus principals objectius és transmetre als més petits la importància d’actuar de manera sostenible per aconseguir l’equilibri ecològic i un canvi durador en la percepció i actituds cap a la vida aquàtica.

Descomptes especials per La Mercè

El públic que decideixi viure l’experiència de ‘Tauromaníacs’ els propers 23, 24 ó 25 de setembre es podrà beneficiar del descompte especial de 5€ per la compra de cada entrada i així sumar-se a la Festa Major de Barcelona i celebrar les Festes de La Mercè. Per aconseguir aquesta reducció del preu, només cal sol·licitar-la a les taquilles donant el sant i senya PROMO MERCÈ. Sense dir la contrasenya, no s’activarà l’oferta. El descompte també s’activarà al web.

Tornen les experiències més originals de L’Aquàrium

Els nens més intrèpids, que no tinguin prou amb veure i conèixer millor els taurons, podran dormir amb ells. L’activitat ‘Dormir entre Taurons’ està recomanada per menors d’entre 8 i 12 anys i té lloc un divendres al mes.

Aquarista per un dia’. Un dissabte al mes, tots aquells infants interessats en conèixer les funcions de cuidador i la importància de la seva tasca, podran participar en aquesta experiència en la que durant 6 hores, formaran part de l’equip de L’Aquàrium de Barcelona. Com a membres del centre marí, realitzaran les feines que, dia a dia, desenvolupen els aquaristes, com tenir cura dels animals, netejar els espais, preparar l’aliment de diverses espècies que s’allotgen a les instal·lacions del centre (rajades, taurons, peixos tropicals, pingüins, entre d’altres) i donar de menjar a alguna d’elles. Aquesta activitat està destinada a nens i nenes de 8 a 14 anys i té un aforament per a 15 menors.

Per aquestes dues activitats, cal fer reserva prèvia i el termini ja és obert.

Centre de Conservació Marina del Mediterrani

La protecció del fons marí i la conservació de les seves espècies són dues de les tasques més destacades que duu a terme L'Aquàrium de Barcelona. Aquests aspectes l’han portat a ser reconegut com a Centre de Conservació Marina del Mediterrani.

A més, L’Aquàrium de Barcelona és empresa turística sostenible internacional des que Biosphere li va concedir l’acreditació l’any 2019.

Dins del marc SOS OCEANS i després de col·laborar amb el projecte “OurOcean”, L’Aquàrium de Barcelona també està present a la coalició d’aquaris de tot el món «Worldaquariums #ReadyToChange to #BeatPlasticPollution», que han unit esforços amb la Comissió Europea i el Programa de les Nacions Unides pel Medi ambient per a la lluita contra la contaminació dels plàstics als oceans.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X