Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L'Aula Boqueria es renova

8 d'abril de 2019

La setmana passada la Boqueria va presentar la seva renovada Aula gastronòmica amb la intenció de continuar sent un punt de referència pel món de la restauració catalana i per seguir amb la seva tasca d’acostar els productes de mercat als clients.

L’Aula gastronòmica de la Boqueria va ser la primera d’aquestes característiques que es va obrir en un mercat de Barcelona per acollir tallers i demostracions de cuina. Inaugurada el 2002 amb l’objectiu de promoure els productes de temporada entre els clients del mercat, va sorgir de la unió temporal del Club de Xefs de Cuina de Catalunya i l’Associació de Comerciants de la Boqueria la qual, finalment, es va fer càrrec de la seva gestió al cent per cent.

Amb la reforma s’ha guanyat espai perquè les activitats siguin totalment participatives i s’ha millorat la possibilitat de dur-ne a terme amb grups privats. També s’han millorat les instal·lacions, la capacitat d’emmagatzematge i l’espai per a reunions.

L’Aula és l’espai on es du a terme un programa d’activitats organitzat per l’Associació de Comerciants del Mercat, Els dilluns de la Boqueria, que proposa diversos formats: des de presentacions de productes a showcookings o petits tallers de cuina. Són activitats gratuïtes amb grups reduïts i obertes a la ciutadania de Barcelona, que hi pot participar prèvia inscripció per correu electrònic a elmercatdelaboqueria@gmail.com

Els dilluns de la Boqueria estan en marxa des de l’any 2017. Les sessions s’organitzen durant els mesos de primavera i tardor i per a aquest any 2019 hi ha ja programat el següent calendari de primavera:

15 d’abril, Cuina de Mali, amb Laia Barri i Keita Mady, un dels pagesos del mercat. La sessió girarà al voltant de dos productes, l’okra i el cacauet, amb els quals cuinaran diversos plats com el ‘tiga ilale’, un aperitiu de cacauet bullit.

6 de maig, Cuina amb olives i conserves, amb Francesc Esteve i Imma Roquet, de la parada Olives Francesc. La sessió mostrarà que olives i conserves es poden menjar de manera molt diferent a l’habitual, com per exemple amb un arròs. Hi haurà també un postre sorpresa. 

20 de maig, Sucs saludables amb Marc Ausiró, de la parada Fruites Mercedes. A la sessió es parlarà de les propietats i beneficis de fruites i verdures liquades i en suc i es tastaran 3 sucs vegetals i un amb fruita.

17 de juny, Plats de revetlla, amb David Gómez, de la parada Formatgeria Forés, i Imma Roquet, d’Olives Francesc. La sessió girarà al voltant de les revetlles d’estiu i proposarà una sèrie de plats de festa fàcils i ràpids de preparar.

Més informació a www.boqueria.barcelona/agenda-activitats

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X