Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Les entitats representatives del comerç i la restauració de Barcelona alerten que el decret d’alcaldia sobre l’ampliació de terrasses serà difícil d’aplicar en molts casos

20 de maig de 2020

Barcelona Oberta (de la que Amics de La Rambla és membre), la Fundació Barcelona Comerç i el Gremi de Restauració de Barcelona donen per conclosa la negociació del decret d’alcaldia pensat per compensar la restricció del 50% que s’aplicarà a les terrasses, almenys, durant les fases 1 i 2 del pla de desescalada.

Les tres entitats indiquen que  les principals esmenes que s’han presentat no han estat acceptades i lamenten que la negociació s’hagi tancat sense acord. El text, per tant, no compta amb l’aval de les entitats representatives del Comerç i la restauració de Barcelona.

El text del decret preveu que els nous espais que guanyaran els restauradors seran prioritàriament en calçada (carrils de circulació i places d’estacionament); com és obvi, la seva habilitació no serà immediata i les autoritzacions podrien trigar setmanes, sobretot si es té en compte que es produirà una punta de peticions.

Per aquest motiu, demanem que durant la tramitació de les llicències no es perdi de vista la filosofia de l’acord: afavorir la reactivació d’un dels motors econòmics de la ciutat i facilitar el retrobament social respectant en tot moment les distàncies de seguretat.

Les 3 entitats gestionarem les peticions d’ampliació a través d’una oficina d’atenció conjunta.

Taxa 2020

Pel que fa al decret de bonificació de la taxa, aquest sí ha estat consensuat. No es cobrarà pels dies d’estat d’alarma i durant el segon semestre s’aplicarà un descompte del 75%. Al mateix temps, només es pagarà per les taules que s’instal·lin de manera efectiva (en el cas de les terrasses ja autoritzades, per la meitat de les taules).

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X