Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Les Festes del Roser omplen La Rambla d'actes festius i cultura del 1 al 7 d'octubre.

27 de setembre de 2013

El president d'Amics de La Rambla, Joan Oliveras Bagués, i la Directora de l'Escola Massana i membre de la comissió responsable d'organitzar les Festes del Roser, Gemma Amat, han presentat aquest matí el cartell i el programa de les Festes del Roser 2013.

Un dels objectius de les Festes del Roser és animar als barcelonins a que redescobreixin La Rambla. Per aquest motiu alguns dels actes previstos tenen com a escenari espais que seran tota una descoberta. El Teatre Principal reobre les seves portes amb un concert del Cor de Cambra del Liceu que posarà la millor banda sonora a la recuperació per la ciutat d'un espai emblemàtic. Altre espai que sorprendrà inclús als que coneixen bé La Rambla és el Teatrino del Conservatori del Liceu, un petit espai màgic on la Pascal Comelade Bel Canto Orquestra oferirà un concert molt especial.

Però apart de descobrir aquests dos espais amb la millor ambientació, Amics de La Rambla també ha organitzat moltes més visites. Així es podran visitar molts dels edificis i espais del passeig. Els edificis que es poden visitar són: el Palau Güell, el Gran Teatre del Liceu, el Museu de l'Eròtica, el Museu de Cera, popki.pro les Drassanes Reials – Museu Marítim de Barcelona, la Biblioteca del Gòtic-Andreu Nin, la Fundació Enric Miralles, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, l'Arts Santa Mònica i el Palau de la Virreina. La majoria de les visites són gratuïtes però requereixen inscripció prèvia.

El Cartell

El cartell de les Festes del Roser 2013 és el guanyador d'un concurs convocat entre els alumnes d'Il·lustració de l'Escola Massana i és obra d'Estefania Fernández. Un jurat composat per professionals del disseny, professors de l'Escola Massana i membres d'Amics de La Rambla, va escollir el cartell presentat per Estefania Fernández pel seu impacte visual, pel seu discurs polisèmic i per la seva ironia.

Una exposició al mig de la Rambla Santa Mònica

“Rambla Postal” és una mirada a la història recent de La Rambla gracies a les postals que al llarg del segle XX s'han convertit en una de les ambaixadores del passeig. L'exposició, nascuda de la col·lecció particular del Sr. Andreu Valldeperas – membre d'Amics de la Rambla - està comissionada per Òscar Guayabero que també ha assistit a la presentació.
L'exposició es podrà visitar gratuïtament del 2 al 12 d'octubre i estarà ubicada en un contenidor instal·lat a La Rambla Santa Mònica.

Les flors, un any més protagonistes

“Una flor, un desig” és una actualització de la tradicional ofrena que les floristes de La Rambla feien a la imatge de la Mare de Déu del Roser que hi ha davant de la Virreina. L'acció floral es fruit d'una col·laboració entre Amics de La Rambla, l'Escola d'Art Floral de Catalunya i les floristes de La Rambla.
Tothom podrà posar una flor – i demanar el seu desig – en una gran estructura que estarà ubicada en aquest espai.
Unint tradició i les noves corrents plàstiques i culturals, es crearà una peça artística única aconseguint que la ofrena a la Mare de Déu del Roser sigui un acte de participació ciutadana.

Acte de lliurament dels guardons de Ramblista d'Honor

La festa arriba a la seva fi amb un acte institucional: l'entrega dels guardons de Ramblista d'Honor. L'entrega de guardons tindrà lloc el 7 d'octubre en un acte presidit per l'alcalde de Barcelona, l'Excm Sr. Xavier Trias.
Antoni Tàpies rebrà un guardó a títol pòstum i el poeta, traductor i crític literari Pere Gimferrer serà l'encarregat de glosar la figura de l'artista.
A part d'aquest guardó especial, els guardonats d'aquest any són Eduardo Mendoza, Joan Matabosch i el Bar Cañete.

Amics de la Rambla atorga, des de l'any 1962, el guardó de Ramblista d'Honor. Aquest guardó ha estat durant més de 50 anys allò que ha simbolitzat el reconeixement a persones i entitats per la seva aportació a la promoció i millora del passeig més popular i emblemàtic de Barcelona.
Enguany Amics de La Rambla ha volgut que el guardó de Ramblista d'Honor – que des de l'any 1962 simbolitza el reconeixement a persones o entitats per la seva aportació a la promoció I millora de La Rambla - reorienti el seu objectiu per tal de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de Barcelona.

Per aquesta raó s'ha instituit per primera vegada la figura d'un jurat que ha decidit d'entre totes les propostes de candidatura, qui són els guardonats d'enguany. El jurat que ha escollit els Ramblistes d'Honor d'aquest any està format per Vicenç Altaió, Gemma Amat, Hermann Bonnin, Xavier Bru de Sala, Anna Maria Bordas, Màrius Carol, Iosu de la Torre, Beth Galí, Pepa Masó, Joan Oliveras Bagués, Enric Pantaleoni, Lluís Pasqual, Jaume Peral, Claret Serrahima, Benedetta Tagliabue, Roser Tiana i Vicenç Villatoro.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X