Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Les flors a La Rambla". Tallers d'art floral

5 de desembre de 2023

Des de fa anys, moltes de les accions que fem des d’Amics de La Rambla tenen com a objectiu la defensa i promoció de les parades de flors de La Rambla.

Per agrupar totes aquestes accions, va néixer el projecte “Les flors, a La Rambla” que, entre altres activitats acull tallers d’art floral.

La darrera edició d’aquests tallers, de temàtica nadalenca, va tenir ahir a l’Espai Boqueria del mercat. De la mà de la Lidia Torrijos i el Joan Guillen, del Gremi de Floristes de Catalunya, es van portar a terme dos tallers. El del matí es va centrar en la tècnica dels rams i el de la tarda es va centrar en els centres de taula.

El projecte “Les flors, a La Rambla” compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Districte de Ciutat Vella i la Generalitat de Catalunya  i la complicitat del Gremi de Floristes de Catalunya, Impulsem i el Mercat de la Boqueria. Part de la taxa turística, també serveix per finançar aquest projecte.

Una activitat tradicional que hem de defensar

La venda de flors a La Rambla és una de les tradicions més estimades de Barcelona. Encara que hi ha constància de venedores de flors a La Rambla des del segle XIII, les primeres parades de flors són de l’any 1853. Al principi eren taules que es muntaven i desmuntaven el mateix dia i, amb el pas dels anys, es van convertir en fixes.

Les flors a La Rambla han acompanyat el dia a dia de moltes generacions de barcelonins omplint de color, d’olors i de vida el centre del passeig més important de la ciutat. És tan impensable La Rambla sense flors, com una Barcelona sense La Rambla.

Si volem mantenir aquesta tradició, si volem que les flors continuïn omplint de joia a passejants, badocs, compradors, veïns i visitants, els barcelonins hem d’implicar-nos. Hem de comprar més flors i, sempre que sigui possible, hem de fer-ho a La Rambla.

Actualment hi queden 15 parades però moltes actualment no tenen activitat relacionada amb les flors. Des d’Amics de La Rambla volem que aquestes parades sense ús, recuperin la seva activitat i tornin a omplir de flors La Rambla.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X