Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Les llums de Nadal de La Rambla a la premsa

27 de novembre de 2015

Dimecres, 25 de novembre de 2015
BTVnotícies.cat

La Rambla estrena enllumenat de Nadal

Després de sis anys, l'associació Amics de la Rambla ha decidit renovar els llums de Nadal, que adopten un concepte més modern, amb panells hologràfics i reflectors, i amb les cares de ramblistes. La il·luminació és també més eficient energèticament.

Per la Rambla es calcula que cada any hi passen més de 120 milions de persones. Captar l’esperit d’aquest gran nombre de gent i el dinamisme de la via era precisament l’objectiu que es va proposar l’associació Amics de la Rambla quan va creure que havia arribat el moment de canviar l’enllumenat de les festes de Nadal. Els responsables també volien que fossin uns llums de referència a la ciutat, que emulessin una galeria d’art efímera.
El projecte encarregat a l’estudi de l’arquitecta Benedetta Tagliabue consta de 40 arcs que dibuixen els rostres dels ciutadans, turistes i comerciants. Per fer-ho, l’artista ha creat, d’una banda, una sèrie decares abstractes fetes amb llums de LED. I de l’altra, unes bandes fetes amb panells hologràfics que canvien de llum depenent de l’hora i de la llum de l’entorn, també durant el dia. Això implica que la incidència de la llum dels comerços o de la llum del mobiliari urbà també en condiciona els colors que projecta. Aquests panells també dibuixen formes humanes i de nit tenen aspecte d’aurora boreal. La inspiració té l’origen en la ciutat italiana de Salern, que el Nadal de l’any passat va utilitzar el mateix material reflector.
Es tracta d’un sistema d’il·luminació més eficient energèticament i té un cost de 66.000 euros, que assumeix en un 50 % l’Ajuntament.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/11/25/la-rambla-estrena-enllumenat-de-nadal/

Dijous, 26 de novembre de 2015
La Vanguardia

Los Semàforos
Joan Oliveras. Presidente de Amics de La Rambla

Amics de la Rambla, la entidad ciudadana que preside Joan Oliveras, estrena mañana en el popular paseo barcelonés un nuevo e innovador alumbrado navideño que prueba que las tradiciones pueden evolucionar sin perder sus esencias.

Dimecres, 25 de novembre de 2015
La Vanguardia

Colau da la bienvenida a la Navidad * La Rambla estrena una nueva iluminación diseñada por la arquitecta Benedetta Tagliabue que simboliza el dinamismo de la ciudad

La alcaldesa de Barcelona Ada Colau ha presentado esta mañana la campaña de la próxima Navidad. La plaza Catalunya será el principal foco de atención ciudadana entre el 19 de diciembre y el cuatro de enero. Allí se desarrollarán actividades dirigidas a todos los públicos, unas actividades de ocio y culturales que además tratarán de fomentar valores como la solidaridad y el consumo responsable y sostenible.

Aun así, Colau quiso destacar la magnitud del programa de actividades que se desarrollará en los diferentes distritos de Barcelona. Sumarán cerca de un millar. El objetivo es que estas atracciones sirvan también para potenciar el comercio de proximidad ubicado en las zonas menos céntricas de Barcelona.

De hecho, el tradicional encendido de luces navideñas ornamentales tendrá lugar este viernes en el paseo Margall, donde coinciden los distritos de Nou Barris, Sant Andreu y Horta-Guinardó. “Esta quiere ser una Navidad arraigada al territorio –explicó la alcaldesa-. Mantendrá los espacios más centrales y habitualmente visibles pero también hará énfasis en hacer más actividades en los barrios de la ciudad”.

Esta ornamentación tendrá un tendido de más de cien kilómetros de iluminación navideña y un presupuesto municipal de 850.000 euros, muy en la línea de otros años. El Ayuntamiento subvenciona el 50 por ciento de los proyectos presentados por las diversas entidades de comerciantes y financia la totalidad de las calles Balmes, Gran Via y Aragó.
El concejal Agustí Colom explicó que las luces estarán encendidas hasta el 6 de enero durante un total de 260 horas. Ello representará un ahorro energético del 13 por ciento. A ellas se sumarán los 26 ‘galets’ de la Fundació Barcelona Comerç que se distribuirán en los ejes comerciales y diversos árboles de Navidad, que incluyen el típico de Portal de l’Àngel.

La Rambla estrena alumbrado

Además, Joan Oliveras, presidente de la Associació d’Amics de la Rambla, ha presentado el proyecto de alumbrado navideño de la Rambla, cuyo diseño corre este año a cargo de Benedetta Tagliabue, del estudio de arquitectura Miralles Tagliabue EMBT.
Oliveras explicó que este proyecto de iluminación de la Rambla simboliza Barcelona y resume el vaivén y el dinamismo de esta ciudad. “Una calle que respira y acoge diferentes actividades, llenas de color, naturaleza y alegría y de la cual todos formamos parte”, destacó el presidente de la entidad. “Un espectáculo de gente en movimiento, un sitio en el cual descubrir y ser descubierto”.
Una de las características de este proyecto es la utilización de materiales reflectantes que iluminarán la Rambla tanto de día como de noche con un consumo energético muy reducido. El dispositivo cuenta con un sistema de iluminación nocturna usual de cordón y tubo luminoso, pero además integra paneles holográficos reflectantes.

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20151125/30386271906/navidad-barcelona-iluminacion-rambla.html

Dimecres, 25 de novembre de 2015
Time Out

Enllumenat inèdit a La Rambla durant aquest Nadal

Avui s'ha donat a conèixer l'enllumenat que presentarà La Rambla durant aquest nadal, i la veritat és que pinta molt bé. La novetat d’aquest 2015 és la utilització de materials reflectants que il·luminaran La Rambla les 24 hores del dia, és a dir tant de dia com de nit, amb un mínim consum energètic. Un enllumenat que es durà a terme gràcies al compromís de l’Associació Amics de La Rambla i que es mantindrà encès fins el dia 6 de gener, i que presenta la novetat d'integrar panells hologràfics reflectants, una alternativa més sostenible i experimental, amb presència lumínica i un efecte estètic de dia i de nit dins del sistema d'il·luminació nocturn usual de cordó i tub lluminós.

I és que es tracta d'un enllumenat inèdit dissenyat per Benedetta Tagliabue, de l’ estudi d’arquitectura Miralles Tagliabue EMBT i que simbolitza Barcelona i resumeix el vaivé i el dinamisme d'aquesta ciutat. La Rambla, un dels carrers estrella de la ciutat, respira dinamisme i color, alegria i naturalesa, cosa que Tagliabue ha volgut reflectir en el disseny de l'enllumenat, que a més a mésaprofita la il·luminació de l'enllumenat públic dels semàfors, mitjans de transport, aparadors o anuncis, i la projecta en forma de centelleigs acolorits. Una altre novetat és que aquest any s'estableix una col·laboració entre Salerno (que també va utilitzar aquest tipus de decoració l'any passat) i Barcelona, tot involucrant dues empreses de cada país: Iren Servizi i Innovazione ‐ Itàlia i Il·luminacions Ximénez ‐ Espanya, creant llaços culturals i socials necessaris avui en dia. 

http://www.timeout.cat/barcelona/ca/blog/enllumenat-inedit-a-la-rambla-durant-aquest-nadal-112515

Dijous, 26 de novembre de 2015
ARA

L’artèria estrena un enllumenat nadalenc fet amb material reflector que brilla també durant el dia

La Rambla estrena aquest any enllumenat nadalenc. La proposta és obra de Benedetta Tagliabue i s’ha fet utilitzant materials reflectors, que brillen també durant el dia. Segons va explicar ahir l’Associació Amics de la Rambla, el nou enllumenat reflecteix el dinamisme i el vaivé de la ciutat.

http://www.ara.cat/societat/Tagliabue-dissenya-llums-Rambla_0_1474652572.html

Dijous, 26 de novembre de 2015
El Periódico

La Rambla respon al debat de les llums amb un muntatge d'autor

L'arquitecta Benedetta Tagliabue firma una innovadora decoració reflectant que aspira a potenciar l'art en l'ornamentació de cada any

Farts del debat "que només pot generar conflicte" sobre la dimensió que la il·luminació nadalenca ha d'ocupar a Barcelona, la Rambla va respondre ahir amb originalitat i vocació de reivindicar-se. Així ho va argumentar el president d'Amics de la Rambla, Joan Oliveras, després de mesos de polèmica sobre la pretesa retallada de la il·luminació per part del nou equip de govern municipal. Al concorregut eix estan decidits a comptar amb la visita del barceloní i per fer-ho han volgut donar-li un motiu artístic: fer un muntatge singular i firmat per l'arquitecta Benedetta Tagliabue, de l'estudi Miralles Tagliabue EMBT.

Oliveras va lamentar ahir que el debat de les llums hagués passat per alt el ciutadà, que disfruta "amb la tradició barcelonina d'anar a passejar per carrers il·luminats" per sobre del consumisme que se li atribueix. Precisament, una hora després l'ajuntament presentava la campanya i defensava l'estalvi energètic com a suposada demanda ciutadana.
Però per deixar enrere un conflicte que implica l'Administració i el motor econòmic del comerç, la Rambla s'ha imposat l'estratègia que les seves llums tinguin intenció i en la mesura del possible canviïn cada any i comptin amb la incorporació d'altres carrers sobre la mateixa idea. Cada via a càrrec d'un autor, i cada ornamentació amb ambició artística. "Que sigui una oportunitat per atraure el visitant i fer de la ciutat un referent", va defensar. Si l'assumpte funciona, aspiren a aconseguir patrocinis i acabar amb les discussions pressupostàries.

HOMENATGE ALS VIANANTS

Aquest any, la proposta simbolitza la Rambla i resumeix el seu dinamisme, amb color i alegria. Per l'arquitecta és un homenatge al que representa i en especial "als seus usuaris, residents, turistes i comerciants". Per això s'exhibeixen perfils de gent, anònima, distribuïts al llarg del muntatge, on s'utilitzen materials reflectants que brillen dia i nit. En concret, per tot l'eix s'hi han penjat 14 plafons hologràfics reflectants que mostren set tipus de cares. I 25 arcs de llum a base de leds de baix consum exhibeixen 16 cares diferents més. La inspiració li ha arribat de la ciutat italiana de Salerno, que l'any passat ja va jugar amb aquests materials i també cedeix carrers a diferents creadors.

Hi ha tantes peces com ha donat de si el pressupost de 66.000 euros, sufragat a parts iguals entre els comerciants i el consistori. Oliveras va recordar que estrenar adorns no encareix la campanya en si, perquè el material és propietat de es 'empreses especialitzades que el fabriquen i els comerciants tan sols el lloguen i paguen per la instal·lació. L'horari serà el mateix que a la resta de la ciutat, un total de 260 hores, de 18.00 a 24.00 hores els dies feiners, fins a la 1.00 divendres i dissabtes i, fins a les 2.00 el 24, 25 i 31 de desembre i el 5 de gener.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/rambla-respon-debat-llums-muntatge-autor-4702607

Dijous, 26 de novembre de 2015
Vilaweb

Benedetta Tagliabue dissenya l’enllumenat nadalenc de la Rambla de Barcelona

La Rambla de Barcelona estrenarà aquest Nadal enllumenat. La mare del projecte ha estat l’arquitecta italiana establerta a la capital catalana Benedetta Tagliabue. El president de l’Associació d’Amics de la Rambla ha estat l’encarregat de presentar la il·luminació aquest dimecres al matí. Es tracta d’un enllumenat que, segons l’entitat, “simbolitza Barcelona i resumeix el vaivé i el dinamisme” de la ciutat. Tagliabue ha afirmat que es tracta d’un “homenatge” al que representa la Rambla, “i en especial als seus usuaris, residents, turistes, comerciants”. Com a novetat s’utilitzaran materials reflectants que il·luminaran la Rambla tant de dia com de nit.

http://www.vilaweb.cat/noticies/benedetta-tagliabue-dissenya-lenllumenat-nadalenc-de-la-rambla-de-barcelona/

Dijous, 26 de novembre de 2015
Catacultural.com

LA RAMBLA ESTRENA UN ALUMBRADO NAVIDEÑO INÉDITO EN BARCELONA

Benedetta Tagliabue, del estudio de arquitectura Miralles Tagliabue EMBT, y Joan Oliveras, Presidente de la Associació d’Amics de la Rambla

Joan Oliveras, Presidente de la Associació d’Amics de la Rambla ha presentado esta mañana el proyecto de alumbrado navideño de la Rambla, que este año lo ha diseñado Benedetta Tagliabue, del estudio de arquitectura Miralles Tagliabue EMBT.

El proyecto de iluminación de la Rambla simboliza Barcelona y resume el vaivén y el dinamismo de esta ciudad. Una calle que respira y acoge diferentes actividades, llenas de color, naturaleza y alegría y de la cual todos formamos parte. Un espectáculo de gente en movimiento, un sitio en el cual descubrir i ser descubierto.

La intervención de Benedetta Tagliabue es según ella “un homenaje a todo lo que La Rambla representa, y en especial a sus usuarios, residentes, turistas, comerciantes. En total 8 perfiles de personas que se dibujan para materializar esta inmensa diversidad”.

La novedad de este 2015 es la utilización de materiales reflectantes que iluminarán La Rambla tanto de día como de noche, con el mínimo consumo energético. Un proyecto que cuenta con un sistema de iluminación nocturna usual de cordón y tubo luminoso, y que integra paneles holográficos reflectantes, una alternativa más sostenible y experiencial, con presencia lumínica y un efecto estético de día y de noche.

Este material reflectante, que también se utilizó en la decoración navideña de la ciudad de Salerno en 2014, aprovecha la iluminación del alumbrado público de los semáforos, medios de transportes, escaparates o anuncios, y la proyecta en forma de destellos coloreados. De esta manera, se establece una colaboración entre Salerno y Barcelona, que involucra a dos empresas de cada país: Iren Servizi y Innovazione – Italia e Iluminaciones Ximénez ‐ España, y estrecha lazos culturales y sociales.
Como cada año, La Associació Amics de la Rambla ha asumido el compromiso de iluminar La Rambla para potenciar su imagen durante las fiestas de Navidad, que este año se mantendrán encendidas hasta el 6 de enero de 2016.

http://www.catacultural.com/laramblaestrenaunalumbradonavidenoineditoenbarcelona/?lang=es

Dijous, 26 de novembre de 2015
Europapress

La Rambla estrena luces navideñas de materiales reflectantes que minimizan el gasto

La Rambla de Barcelona estrena este año un alumbrado navideño que utiliza materiales reflectantes que iluminarán la vía tanto de día como de noche y minimizarán el consumo energético, ha resaltado la Associació d'Amics de La Rambla este miércoles en un comunicado.    El presidente de la asociación, Joan Oliveras, ha destacado en la presentación del proyecto --diseñado por Benedetta Tagliabue del estudio Miralles Tagliabue-- que el diseño representa el dinamismo de Barcelona y su gente ...

http://www.europapress.es/catalunya/noticia-rambla-estrena-luces-navidenas-materiales-reflectantes-minimizan-gasto-20151125200330.html

Dijous, 26 de novembre de 2015
El punt / Avui

Els llums de Nadal, a debat

 L'Ajuntament ha retardat una setmana l'encesa dels llums de Nadal

 Assegura que amb això ha estalviat un 13% en el consum energètic

 Els comerciants volen mantenir l'enllumenat actual

Un Nadal més sostenible per a la ciutat. Això és el que busca l'actual executiu barceloní. En aquest context, enguany al centre de la palestra s'ha situat la discussió sobre quan s'han d'encendre els llums de Nadal. L'any passat, es va fer el 21 de novembre, però aquest any la nova alcaldessa, Ada Colau, ho volia retardar fins a l'1 de desembre per estalviar en consum energètic. Els comerciants, però, s'hi van oposar frontalment. Finalment, s'ha trobat una solució salomònica i s'encendran aquest divendres, 27 de novembre, coincidint amb el Black Friday i l'inici de la campanya de Nadal als comerços, que aquest diumenge estaran oberts.

Amb aquest retard, el consistori defensa que s'ha estalviat un 13% en el consum energètic. Colau va exposar ahir en una roda de premsa que s'han mantingut els mateixos quilòmetres i carrers il·luminats que els altres anys, però s'ha reduït el nombre de dies. Això, va assegurar, s'ha fet amb el “diàleg” i el “consens” del teixit social, com els comerciants, però també entitats veïnals i ecologistes. “Es busca un Nadal il·luminat com és tradicional, i també que hi hagi un estalvi energètic i una pràctica més sostenible.”

Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç, explica a aquest diari que els llums assenyalen que s'acosta aquesta festivitat. “És la campanya al carrer. La gent veu els llums i diu: ‘Ostres, ja ve Nadal.'”

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, va defensar que l'actual model d'enllumenat de Barcelona juga “la Champions League amb ciutats com ara París, Roma i Londres, i ara no es pot baixar de categoria”. Recentment, la firma de viatges en línia Rumbo va posar Barcelona dins del seutop 5 de l'Estat espanyol pel que fa a enllumenat nadalenc.
Per la seva banda, el professor de màrqueting d'Esade Josep-Francesc Valls assegura que l'acte de compra “s'ha convertit ja en una experiència” i a la gent li agrada dedicar-hi temps. Per això, diu, és important que els clients, quan van a les botigues, “se sentin atrets, escoltin música, vegin activitats i que hi hagi una bona presentació dels productes als aparadors, així com enllumenat”.

En aquest context, per Valls la il·luminació de Nadal ha d'estar en marxa unes setmanes abans, “perquè la gent pugui programar i organitzar” les compres que farà durant aquesta festivitat. Tot i així, ressalta que s'ha de ser molt curós amb la contaminació lumínica. “S'ha de trobar un punt d'equilibri entre aquelles activitats que tenen una despesa mediambiental molt forta, que s'han de reduir, i les que es poden esperonar”, destaca.

De cara a l'any vinent, l'Ajuntament vol obrir un diàleg amb els comerciants per tal que la campanya nadalenca sigui més sostenible. Gasca avança que ja han parlat amb el consistori sobre això, però que encara no s'ha concretat cap detall. El representant dels comerciants subratlla que les propostes que formularan al govern municipal són les mateixes que les d'enguany: “Enllumenar els carrers, potenciar l'activitat comercial amb diferents actes i els eixos comercials per crear aquest ambient nadalenc.”

L'alcaldessa va emfatitzar que “s'ha de buscar una manera de racionalitzar” més el Nadal. En aquest context, el regidor d'Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme, Agustí Colom, va dir que per l'any que ve es buscaran “les formes per poder seguir aquesta línia d'estalvi energètic, i en els llums de Nadal s'hi pot treballar”.

Una proposta de ciutat

Pel president de l'Associació d'Amics de la Rambla, Joan Oliveras, s'ha de superar aquesta discussió sobre si llums de Nadal sí o no. Enguany, aquesta entitat fa una aposta innovadora: una il·luminació de Nadal d'autor que converteix la Rambla en “una galeria d'art efímera”. La proposta és obra de l'arquitecta Benedetta Tagliabue, i és un il·luminat amb llums LED, que consumeixen menys, i també utilitza un material especial que reflecteix la llum del carrer, com la de les farmàcies i els fanals. Oliveras assegura que això comportarà un estalvi energètic, però que no podran quantificar-ho fins que acabi la campanya.

http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/918257-els-llums-de-nadal-a-debat.html

Dijous, 26 de novembre de 2015
La Vanguardia

La Rambla pren la iniciativa i estrena llums de Nadal

Les atraccions de plaça Catalunya seran el pol d’interès ciutadà més important

Tot a punt. Grans avets al Portal de l’Àngel, galets gegants, llums ornamentals renovats a la Rambla... Els operaris s’afanyen aquests dies per ultimar els preparatius d’aquestes imminents festes nadalenques. I és que demà divendres l’alcaldessa Ada Colau farà al passeig Maragall la tradicional encesa de llums mentre es descobrirà el pessebre relacionat amb els contes de la plaça Sant Jaume.

Els uns discuteixen si la celebració ha de ser més o menys religiosa o laica. Nadal o solstici d’hivern. O critiquen el consumisme mentre els altres esperen la campanya comercial que reactiva l’economia. Gairebé tots diran “Bon Nadal” i molt pocs “Bon solstici”. Les festes més esperades pels uns i també injuriades pels altres escalfen motors. Demà divendres s’encendran els típics llums ornamentals i es descobrirà el pessebre de tota la vida de la plaça Sant Jaume.

L’última novetat de la il·luminació al carrer són uns plafons de Plaques reflectores i color canviant, així com unes cares dibuixades amb tubs, que ja llueixen entre els arbres de la Rambla. La “il·luminació d’autor”, diu Joan Oliveras, president d’Amics de la Rambla, substitueix les llàgrimes que durant els darrers sis anys queien pels plàtans del passeig. És la proposta del popular pas-
Seig a la ciutat per superar el “debat inútil” d’aquests mesos sobre el consumisme, la sostenibilitat, el laïcisme... “Ens agradaria que Barcelona fos un referent internacional, amb una il·luminació nadalenca d’autor, que els carrers siguin galeries d’art efímer”. Amb aquesta idea, Amics de la Rambla va encarregar el projecte a l’estudi de l’arquitecta i membre de la junta de l’associació Benedetta Tagliabue. Els plafons de plaquetes van canviant de color segons els arriba la llum del matí, la tarda o la nit. A cada plafó s’hi dibuixen cares de gent, rostres fets a partir de fotografies de persones que van passejar per la Rambla. Entre plafons i cares individualitzades de leds (l’estalvi energètic s’ha imposat), es podran veure més de trenta rostres al llarg del passeig.

“És la nostra proposta provocativa, perquè l’Ajuntament i altres associacions la recullin, perquè es pugui anar a veure els llums de la ciutat com exposicions d’art”, repeteix Oliveras. La idea és encarregar a un artista una obra perquè creï en plena llibertat. Així ho va fer Tagliabue, inspirant-se en la tradició d’ornaments nadalencs de Salern i aprofitant fins i tot el material que s’utilitza en un carrer de la ciutat de la Campània italiana. Una cosa semblant al que es va començar a fer el 2014 amb el concurs municipal per adornar trams de la Gran Via i Aragó. El que passa és que el certamen d’aquest any és més simbòlic que mai. Pel que sembla, va explicar ahir l’edil de Comerç, Agustí Colom, en la presentació de la campanya nadalenca d’enguany, el calendari es va comprimir tant que el guanyador no veurà el seu projecte fet realitat. Potser un altre any... Tot depèn dels designis municipals. Els darrers mesos el govern ha enviat missatges que apunten que aquest Nadal és de transició, que les següents festes seran diferents. De tota manera, ahir l’alcaldessa Ada Colau es va mostrar encantada de presentar les atraccions d’aquest any. Malgrat que el web de l’Ajuntament encara insisteix a convidar els ciutadans a celebrar el solstici d’hivern d’una manera diferent de l’habitual, Colau va voler subratllar la voluntat del Consistori de fomentar aquests dies els millors valors de les festes tradicionals: la solidaritat, la generositat, la convivència... Valors, va assenyalar l’alcaldessa, que en aquests moments tan difícils, en plena crisi huma- nitària de refugiats, a punt d’una gran guerra, amb la desconfiança ciutadana desencadenada, són més necessaris que mai. “Hola Nadal” és el lema d’aquest any. Quan a Colau li van demanar si pretén donar a aquestes celebracions un caràcter més laic, l’alcaldessa va respondre que l’únic que vol és posar èmfasi en els valors Que uneixen des de la diversitat. Doncs això: la solidaritat, la generositat, la convivència... i va acabar acomiadant-se amb un “Bon Nadal!”.

Malgrat el trasllat de la pista de gel a l’Hospitalet de Llobregat, del 19 de desembre al 4 de gener, la plaça Catalunya serà el principal focus d’atracció ciutadana. Per a tots els públics, edats i creences. Aquí, durant tot el dia, els patges dels Reis d’Orient assessoraran les criatures perquè no demanin joguines bèl·liques i sexistes, els tallers de la Fira Solidària ajudaran a interioritzar d’una manera molt festiva els valors del reciclatge i la sostenibilitat, molts artistes oferiran espectacles de titelles, màgia, llums, colors a cada moment... I de franc. El cert és que l’arribada de gent podria arribar a ser impressionant. Tot i així, Colau va voler destacar la intenció de l’Ajuntament de Barcelona de descentralitzar aquestes festes, de donar més protagonisme a les atraccions als districtes a fi de promocionar els eixos comercials més allunyats del centre. Una mostra d’això és que aquest any la tradicional encesa de llums tindrà lloc al passeig Maragall, en un punt on es creuen els districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Horta-Guinardó. Aquest Nadal s’organitzaran prop de mil activitats als barris. En realitat només són un deu per cent més de les que es van celebrar l’any passat. Això que dèiem: aquest és un Nadal de transició.

Dijous, 26 de novembre de 2015
Via Empresa.cat

Barcelona aposta per l’estalvi energètic en l’enllumenat nadalenc

La despesa d’energia dels llums de Nadal d’enguany serà un 13% menor en relació amb el de l’any passat

Barcelona es prepara pel Nadal. Enguany hi haurà prop de 100 km d'il·luminaciónadalenca als eixos comercials de la ciutat. L'any passat van ser-ne 111. El consistori hi ha destinat 850.000 euros –un pressupost en la línia d’anys anteriors-. El consistori ha subvencionat el 50% de cada carrer, amb l'excepció de Balmes, Gran Via i Aragó, que corren al 100% a càrrec de l'Ajuntament igual que l'any passat.

Els llums s'encendran aquest divendres 27 de novembre –sis dies més tard que l'any passat- fins al 6 de gener, durant un total de 260 hores. Es calcula que l'estalvi energètic d’aquest any serà d'un 13%en relació amb el 2014.

Als tradicionals llums s’hi afegeixen els galets que la Fundació Barcelona Comerç. L’associació col·loca 26 punts de llum en forma de la tradicional pasta nadalenca als eixos comercials i diversos arbres de Nadal.

La Rambla estrena llums

L’associació d’Amics de la Rambla ha presentat també el projecte d’enllumenat nadalenc d’aquest eix barceloní. El disseny ha corregut a càrrec de Benedetta Tagliabue, de l’estudi d’arquitectura Miralles Tagliabue EMBT.

L’enllumenat empra materials reflectants que il·luminaran la Rambla amb un consum energètic molt reduït. L’engalanat compta amb un sistema d’il·luminació usual de cordó i tub lluminós, però també integra panells hologràfics que reflecteixen la llum.

http://www.viaempresa.cat/ca/notices/2015/11/barcelona-aposta-per-l-estalvi-energetic-en-l-enllumenat-nadalenc-16186.php

Dijous, 26 de novembre de 2015
La Razón

La Rambla apuesta por un modelo de iluminación navideña de autor

Dijous, 26 de novembre de 2015
ABC

La Rambla estrena un alumbrado navideño diseñado por Benedetta Tagliabue

Una de las novedades de este año es la utilización de materiales reflectantes que iluminarán La Rambla tanto de día como de noche

La Rambla estrena iluminación navideña y lo hace de la mano de la arquitecta Benedetta Tagliabue, quien se ha encargado de proyectar un diseño de luces que, según la Asociación de Amigos de la Rambla, «simboliza Barcelona y resume el vaivén y el dinamismo de esta ciudad».
Según la propia Tagliabue, su trabajo es «un homenaje a todo lo que La Rambla representa, y en especial a sus usuarios, residentes, turistas, comerciantes. En total 8 perfiles de personas que se dibujan para materializar esta inmensa diversidad».

La novedad de este 2015 es la utilización de materiales reflectantes que iluminarán La Rambla tanto de día como de noche, con el mínimo consumo energético. Un proyecto que cuenta con un sistema de iluminación nocturna usual de cordón y tubo luminoso, y que integra paneles holográficos reflectantes, una alternativa más sostenible y experiencial, con presencia lumínica y un efecto estético de día y de noche.

http://www.abc.es/espana/catalunya/gente-estilo/abci-rambla-estrena-alumbrado-navideno-disenado-benedetta-tagliabue-201511251330_noticia.html

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X