Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Les obres de reforma de La Rambla començaran desprès de la Festa de la Mercè

20 de juliol de 2022

Després de molts endarreriments, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que les obres de reforma de La Rambla començaran després de les festes de la Mercè, a finals de setembre. Les obres començaran al tram mes proper al mar i està previst que la durada d’aquesta primera fase de les obres sigui de 18 mesos.

El tram afectat va des del monument de Colom fins a la sortida del metro de Drassanes. El de Colom-Santa Madrona serà el primer dels cinc àmbits previstos en la transformació de la Rambla. Els altres s’executaran més endavant, un cop acabat el primer, i són: Santa Madrona- Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes. El pressupost total del projecte és de 44,56 milions d’euros.

Amics de La Rambla continuarà treballant per aconseguir que els terminis anunciats s’accelerin, ja que creiem que un període de 7 anys, encara que es minimitzin les afectacions a veïns, comerços i entitats culturals, es massa per un carrer com La Rambla i perquè el govern municipal ha demostrat amb altres actuacions en altres punts de la ciutat que es poden fer en menys temps i amb un pressupost més elevat.

També treballarem per aconseguir que tant la mobilitat dels veïns com l’activitat econòmica puguin desenvolupar-se amb el màxim de mobilitat. Per això, mantindrem informats als socis de qualsevol afectació i treballarem per minimitzar els seus efectes.

Desenvolupament de les obres

Les obres es faran per fases, per no ocupar simultàniament els dos costats de la Rambla. I quan s’actuï en els vials de pujada i baixada es farà per meitats, de manera que sempre quedaran garantits els accessos i el pas del trànsit veïnal, serveis, bicicletes i vehicles d’emergència, i també els desplaçaments a peu. També es podrà accedir als guals i aparcaments en tot moment, i no hi haurà cap afectació al transport públic.

 

 

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X