Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L’HOTEL BAGUÉS PRESENTA EL SEU MUSEU DE JOIES MODERNISTES

25 de novembre de 2011

Aprofitant el primer aniversari de l’Hotel Bagués, les joies de Masriera han tornat a la Rambla per ser mostrades al públic en l’exposició més complerta de les joies d’aquest artista de prestigi internacional.

La mostra que es pot veure a la primera planta de l’hotel de La Rambla 105 és la més complerta del món i presenta més de cent peces de la obra de Masriera. La mostra té com a protagonistes principals les joies dissenyades per Lluís Masriera (1872 – 1958) però també presenta altres objectes, eines, làmines i els petits llibrets de dissenys que utilitzava l’artista

La col•lecció del Museu Bagués-Masriera recull peces dissenyades entre l’any 1900 i l’any 1925. Part d’aquesta col•lecció torna a Barcelona després de ser exhibides en els museus més importants del món com el Metropolitan Museum of Art de Nova York, el Museu Van Gogh de Ámsterdam, el MNAC o el Museo de Artes Decorativas de Madrid.

Lluís Masriera va ser un artista complert que va destacar per la seva tècnica, per la creativitat i pel seu segell personal en terrenys tant diferents com l’esmalt, el dibuix, la literatura i l’escenografia. La mostra exposada ens mostra aquest caràcter d’artista total de Masriera i ens permet apreciar les diferents fases del procés creatiu.

Les icones simbolistes del modernisme estan molt presents en les joies de Masriera: libèl•lules, flors, nimfes, papallones, insectes... El color i els seus refinats esmaltats són els altres elements que destaquen en les seves traballadíssimes joies. Masriera és l’artista que eleva la joieria a la categoria d’art.

L’extens fons de Masriera del que disposa la firma Bagués-Masriera Joiers s’anirà mostrant en aquesta exposició que anirà canviant.

L’exposició és pot visitar de manera gratuïta però cal concertar la visita amb antelació.

HOTEL BAGUÉS

La Rambla, 105
08002. Barcelona

Telèfon: 93 343 50 00

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X