Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Los Caracoles i La Fonda España reobren les seves portes

2 de setembre de 2020

A poc a poc, els locals històrics de La Rambla tornen a obrir les seves portes després de mesos d’estar tancats. Els últims en fer-ho són dos dels locals més emblemàtics de La Rambla: Los Caracoles, que ha reobert aquesta setmana, i la Fonda España, que ho farà el pròxim divendres 4.

Los Caracoles, tradició barcelonina i història de la ciutat

 Los Caracoles és el segon restaurant més antic de Barcelona, i ha complert 185 anys de la mà de la cinquena generació de la família Bofarull. La Generalitat de Catalunya va atorgar l’any 2019 a Los Caracoles la distinció com a establiment centenari.

Los Caracoles és, potser, el restaurant de Barcelona més conegut internacionalment. Pels seus inconfusibles salons hi han passat Ava Gardner, Luis Miguel Dominguín, Mark Knopfler, Helena Rubinstein, Charlton Heston, Lenny Kravitz, Jimmy Carter, Robert de Niro, Giorgio Armani, Joan Miró, Àngel Guimerà, Salvador Dalí i Gala, entre altres personalitats del món de la cultura, la societat i la política d’arreu del món.

Los Caracoles manté avui dia un aspecte pràcticament igual que el que tenia als anys seixanta. El primer que sorprèn el comensal és una llarga barra en traspassar l’entrada, i sobretot una ambientació indescriptiblement evocadora. Unes passes més enllà, una enorme cuina de carbó, l’única que queda a Barcelona, a la vista i al mig del pas dels clients, amb la part de baix dotada de potents forns.

El disseny no hi és ni se l’espera per enlloc, només la cuina pura i dura. L’autenticitat dels productes tractats sense artificis, amb el seu aroma per tot arreu, amb l’esplendor del color de les amanides i les verdures, la tendresa de la carn, el frescor del peix i el marisc, l’olor dels guisats que perduren en la memòria, els sabors sincers, sense maquillatges, reconeixibles i fàcils d’entendre per als paladars de tot el món.

La Fonda España, un clàssic de la ciutat renovat de la mà de Martín Berasategui

L’Hotel España va obrir les seves portes – amb el nom de Fonda d’Espanya – l’any 1859 i a principis del segle XX va ser reformat per l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner amb la col•laboració d’Eusebi Arnau que va fer l’espectacular xemeneia d’alabastre a la sala de tertúlies (en la que també va col•laborar Pablo Gargallo, aleshores deixeble d’Eusebi Arnau) i Ramon Casas. La restauració va merèixer el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona que li va concedir – l’any 1904 – el Diploma d’Honor per ser “l’establiment més ben decorat en el concepte artístic-ornamental”.

L’Hotel España va ser considerat un dels hotels més destacats de la nostra ciutat i, tot i que la construcció d’hotels més moderns el va allunyar de la primera línia hotelera, sempre ha estat una de les petites joies amagades del modernisme barceloní.

L'any 2010 l’Hotel va obrir de nou les  portes després d’una acurada restauració i el seu restaurant, la Fonda España, va renéixer amb la força de la cuina de Martin Berasategui que llueix especialment en l’espectacular menjador dissenyat i decorat per Lluís Domènech i Montaner.

Els locals de La Rambla tornen a l'activitat

Aquestes noves reobertures es sumen a les d’altres establiments històrics com el Bar Núria, el Bar Zurich, el Restaurant Amaya, el Pinotxo de la Boqueria, el Boadas Coctails o El Cafè de l’Òpera i a la d’altres establiments de la zona com el bar Lobo, l’Ocaña, el Café Cappuccino, el Gats, el Hard Rock Cafè, Burger King, l’Itapa Colom i l’Itapa Boqueria, el Kubik, el Restaurant Salsalada, el Gats, el Portal de la Pau, el Restaurant la Fonda, el Restaurant La Rambla 15, les Quinze Nits o el Cañete.

També han obert ja les seves portes altres establiments de restauració com l’Amorino, el Dunkin Cofee, McDonald’s, el Pans & Company, l’Emilia Cremeria, el Flaherty’s Irish Bar i el Frankie Gallo Cha Cha Cha que tot i que està de vacances, tenen obert perquè us endugueu les seves pizzes a casa.

A poc a poc, els establiments de restauració de La Rambla tornen a la normalitat, esperem que els que no han obert encara, ho puguin fer pròximament.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X