Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Maremagnum reflecteix la problemàtica de la contaminació per microplàstics

4 de juny de 2024

• Aquesta iniciativa forma part del projecte aMAR (Amor pel Mar), posat en marxa fa un any pel centre comercial Maremagnum amb l'objectiu de donar suport a projectes que cuidin el present i el futur del mar.

• La primera iniciativa a la qual dona suport és un estudi de microplàstics liderat per Surfing for Science i la Universitat de Barcelona

El centre comercial Maremagnum (Barcelona) ha instal·lat un mural de realitat augmentada que mostra els resultats d'una investigació científica sobre la presència de microplàstics a les aigües del Port Vell, a Barcelona. L'objectiu d'aquesta iniciativa - que es porta a terme just quan es compleix un any des del llançament del projecte aMAR- és conscienciar sobre el problema que suposa el creixement del volum de microplàstics al mar.

A més del mural, els visitants tindran l'oportunitat de descobrir el Punt Maremagnum, el primer punt de recollida de microplàstics a l'interior d'un port. Aquesta instal·lació pionera permet la recol·lecció de mostres per estudiar l'origen de la contaminació per microplàstics i desenvolupar solucions efectives per mitigar-la.

Les dades obtingudes al Punt Maremagnum s'integren en el mural, oferint als visitants una experiència educativa i visualment impactant sobre els efectes i les possibles solucions per a la contaminació per microplàstics.

A més, només per participar-hi, els visitants rebran un regal lliure de plàstics. Es podrà recollir els dies 1, 2, 8 i 9 de juny, d'11.00 a 14.00 hi de 15.00 a 20.00 h.

El projecte aMAR (Amor per la Mar), impulsat pel centre comercial Maremagnum celebra el seu primer any des que es va posar en marxa. L'objectiu d'aquest projecte és donar suport i visibilitat a diferents iniciatives mediambientals que lluiten per la protecció del planeta.

A través d'aquesta iniciativa, Maremagnum reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i la conservació del medi marí.

El mural de realitat augmentada forma part de regata cultural, programa d'activitats que acompanya la celebració de la Copa Amèrica de vela a Barcelona. Amb propostes culturals, artístiques, gastronòmiques, científiques i d'oci, convida tota la ciutadania a conèixer i gaudir d'un dels principals esdeveniments esportius del món.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X