Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Marta Almirall, el Cinema Maldà i el restaurant "Los Caracoles" són els Ramblistes d'Honor 2021

7 d'octubre de 2021

Amics de La Rambla lliurarà el pròxim 18 d’octubre els guardons de Ramblista d’Honor a Marta Almirall, al Cinema Maldà i al restaurant Los Caracoles. El lliurament dels guardons tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en un acte presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar. L’acte comptarà amb un discurs introductori de l’escriptora i periodista Empar Moliner.

L’Associació d’Amics de La Rambla convoca els guardons de Ramblista d’Honor, que va crear l’any 1961, amb l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de La Rambla. Fa uns anys Amics de La Rambla va reorientar l’objectiu del guardó el guardó per tal de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de Barcelona.

Aquests guardons volen consolidar-se com un esdeveniment ciutadà que visualitzi La Rambla com el Passeig amb vocació i trajectòria de centralitat en la vida barcelonina tal com posa de manifest la seva història de síntesi, en sentit social i cultural, de totes les Barcelones possibles. És per això, que el guardó de Ramblista d’Honor, vol constituir-se en la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga.

Per tal de valorar la idoneïtat dels guardonats, Amics de La Rambla ha cregut necessari crear un jurat representatiu de la societat civil de la nostra ciutat.

El Jurat que  ha escollit els Ramblistes d'Honor aquest any està format per: Josep M. Bilurbina, Iosu de La Torre, Sergi Doria, Carles Escolà, Jordi Fernández, Jordi Mumbrú, Joan Oliveras Bagués, Ana Pantaleoni, Ramon Pellicer, Lluís Regàs, Sergi Saborit, Àlex Salmon, Enric Sierra, Roser Tiana, Sergi Vicente i el president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar.

ELS GUARDONATS DEL 2021

El jurat dels guardons de Ramblista d'Honor i la Junta Directiva d’Amics de La Rambla, un cop valorades totes les candidatures presentades i després de tres votacions, ha decidit atorgar els guardons de Ramblista d'Honor a: Marta Almirall, el restaurant Los Caracoles i el Cinema Maldà.

MARTA ALMIRALL

El jurat dels guardons de Ramblista d’Honor ha volgut atorgar a Marta Almirall el guardó de Ramblista d’Honor en reconeixement a la seva trajectòria professional vinculada a les festes de la Ciutat.

Marta Almirall, coreògrafa, ballarina i directora artística, formada en Barcelona, París i  Nova York, va fundar la Companyia de dansa i Estudi Roseland Musical al 1983. Al llarg de tota la seva carrera ha creat espectacles de qualitat dirigits al públic infantil i que s’han representat per tot Espanya, Europa i Amèrica. Des del 2002 és la responsable de la direcció artística i coreogràfica de la cavalcada de Reis de Barcelona que sempre passa pel capdamunt de la Rambla. De tota la seva trajectòria destaca la seva feina com a directora de festes de l'Ajuntament i actualment és també la directora artística dels espectacles relacionats amb la Festa de la Mercè i el Nadal de la ciutat.

CINEMA MALDÀ

El jurat dels guardons de Ramblista d’Honor ha volgut atorgar al Cinema Maldà el guardó de Ramblista d’Honor en reconeixement a la seva aposta per la cultura cinematogràfica a Ciutat Vella, per la seva resistència tot i les dificultats i per haver-se convertit en un referent del cinema tant al barri com a la ciutat.

El cinema que es gaudeix al centre de la ciutat duu el nom de Cinemes Maldà. Un espai que treballa dia a dia per oferir cinema de qualitat al cor del barri gòtic. Arriba a projectar fins a 5 pel·lícules al dia. Tot un santuari del 7è art on qui s’hi acosta hi respira la tradició cinèfila d’un espai únic. Inaugurats l’any 1945 n’ha viscut de tots colors i sempre ha sabut tirar endavant. És un símbol de la cultura del cinema, de l’amor per la feina ben feta i un exemple de resiliència. 

LOS CARACOLES

La Junta Directiva d’Amics de La Rambla ha volgut atorgar a Los Caracoles el guardó de Ramblista d’Honor en reconeixement a la seva llarga història, a la seva vinculació amb el barri i al seu paper d’ambaixador de la gastronomia de Barcelona.

Ciutadans de Barcelona, els millors actors de Hollywood, els mariners nord-americans de la 6ena flota, turistes i visitants de casa nostra han gaudit al llarg de la història del plaer gastronòmic de visitar el Restaurant Los Caracoles. Al carrer Escudellers, aquest restaurant amb 185 anys d’història aplega tradició, historia i tota la qualitat d’una cuina treballada des del rigor i la cura del producte. Los Caracoles no va néixer com un restaurant per a turistes, com molts barcelonins creuen, sinó que l'èxit els va omplir la casa de tots aquells que venien de fora i volien conèixer el lloc i provar els seus plats tradicionals. És un d’aquells llocs imprescindibles per qualsevol ciutadà de Barcelona. Una cuina que aplega el coneixement de generacions i generacions.

ACTE DE LLIURAMENT DELS GUARDONS

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el pròxim 18 d’octubre a les 18 h al Saló de Cent de Barcelona. L’acte, presidit per l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i pel president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar, comptarà amb un discurs introductori de la periodista i escriptora Empar Moliner.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X