Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Mesures de protecció als establiments emblemàtics

17 de març de 2014

A Barcelona hi ha més d'un centenar de botigues centenàries i desenes de comerços que tenen entre 40 i 80 anys, establiments que formen part del paisatge urbà de la ciutat i del dia a dia dels barcelonins. El Pla de protecció i suport dels Establiments Emblemàtics, presentat el passat mes de febrer per l'Ajuntament de Barcelona té per objectiu reconèixer la importància d'aquestes singulars botigues i col·laborar amb la seva preservació i promoció.

En una primera fase, i com a mesura d'urgència, es duran a terme tres accions. Es crearà una relació única d'establiments emblemàtics, es suspendran les llicències d'obres i activitats en aquests establiments per evitar canvis o modificacions que desmantellin o desvirtuïn aquests locals; al mateix temps es crea un servei d'atenció integral a l'establiment emblemàtic per atendre cada cas de forma personalitzada, així com les dificultats de la viabilitat del negoci. Aquest servei informarà i facilitarà el suport i orientació jurídica i empresarial als establiments.

L'Ajuntament de Barcelona ja ha presentat el llistat d'establiments afectats per aquesta normativa. Hi ha alguns de La Rambla o associats a Amics de La Rambla: Antiga Casa J. Xancó, Bar del Pi, Boadas Cocktail Bar, Bosc de les Fades, Cafè de l'Òpera, Casa Beethoven, Farmàcia Aguilar, Farmàcia Nadal, Granja J. Viader, Hotel España, Hotel Oriente, Los Caracoles, Musical Emporium, Pastisseria Escribà, Viena, Zurich... I d'altres estan en la zona d'influència del nostre passeig com l'Antiga Granja La Pallaresa, Bar Dulcinea, Bar Glaciar, el Pastís, Gavineteria Roca, Grill Room, Herboristeria del Rei, Llibreria Pompeia, Teatre Romea...

En aquesta pàgina web podeu consultar el llistat complert: http://comerc.bcn.cat/sites/default/files/140312_llistat.pdf

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X