Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Millora la seguretat a la Rambla

14 de febrer de 2013

A principis de setmana la Junta Local de Seguretat va presentar el balanç de l’actuació dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana durant el 2012. En general, les xifres són molt positives ja que, durant l’any 2012, es va produir un 4’3 menys de delictes a Barcelona que l’any 2011. A Ciutat Vella, aquesta reducció ha estat molt més destacada, ja que els delictes han baixat un 7% respecte a l’any anterior.

Deixant de banda les xifres, és molt evident que la sensació de seguretat ha augmentat molt a la Rambla. Tipus delictius que s’havien enquistat al passeig com els trilers, han pràcticament desaparegut. De fet, fa un any, els cossos policials tenien identificats a més de 120 persones que es dedicaven a aquesta activitat delictiva. En l’actualitat la presència de trilers a la Rambla és residual i segueix i seguirà estant molt perseguida tant per Mossos d’Esquadra com per Guàrdia Urbana.

Els furts i la venda ambulant també han disminuït a causa de l’increment de la pressió policial. Cal, però, seguir atents i treballant per fer que aquesta millora continuï. Les patrulles mixtes entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han reduït el nombre de delictes al metro en un 14 % gràcies al dispositiu Xarxa.

És, precisament, la col•laboració entre els dos cossos policials del Districte de Ciutat Vella, la que ha aconseguit aquesta reducció del delicte i l’augment de la sensació de seguretat al passeig. Des d’Amics de la Rambla volem felicitar als responsables de la seguretat del Districte i ens posem a la seva disposició per seguir treballant per aconseguir una Barcelona més segura.

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X