Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Mor Leopoldo Pomés

27 d'agost de 2019

Amics de La Rambla vol manifestar el seu dolor per la mort del fotògraf, i publicista barceloní Leopoldo Pomés.

Leopoldo Pomés, Ramblista d’Honor, ha mort avui dimarts als 87 anys.

En el seu ampli compendi de fotografies ha destacat sempre, La Rambla, com a punt referent. Durant la seva carrera, Pomés ha tret el cap infinitat de vegades al Passeig, aconseguint amb una habilitat única extreure de la gentada, personatges i situacions que donen sentit a la crònica de la ciutat del darrer mig segle. Moltes d'aquestes imatges han format part de les seves exposicions, la primera l'any 1955 a les Galeríes Layetanas. En aquella època, Pomés ja havia iniciat una estreta relació amb el grup Dau al Set que va projectar al món a la ciutat de Barcelona com a bressol de l'avantguarda de l'expressió artística i els artistes innovadors a mitjans del segle passat.

L'any 1961, Leopoldo Pomés va fundar, juntament amb Karin Leiz, "Studio Pomés" esdevenint un dels fotògrafs de publicitat més reconeguts de la nostra època, creador de "l'estil Pomés", que va revolucionar la publicitat a Espanya fent protagonista de les seves creacions a la sensualitat, l'elegància i la sofisticació. Ell és el creador de la "bombolla" Freixenet l'any 1966.

La seva gran capacitat per fotografiar l'essència de la ciutat de Barcelona, el va convertir en el director de la campanya d'imatge i la pel·lícula de la candidatura de la ciutat a seu dels JJOO'92 i del posterior documental final d'aquest gran esdeveniment. Abans, juntament amb Víctor Sagi, ja havia realitzat la Cerimònia Inaugural del Mundial de Futbol de 1982 a Barcelona.

Durant tota la seva carrera, Pomés ha compaginat la seva feina com a fotògraf i publicista amb la seva participació en nombroses exposicions individuals i col·lectives a diferents punts del país i a l'estranger, alhora que ha rebut múltiples premis per la seva feina, com un primer premi al Festival de Cannes, el Lleó d'Or del Festival de Venècia, el Premi Nacional d'Arts Plàstiques, la Creu de Sant Jordi i el guardó de Ramblista d’Honor (2015) entre d’altres.

 Des d’Amics de La Rambla volem fer arribar una abraçada a tots els seus familiars i amics.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X