Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Nou llibre sobre La Rambla: “Personajes de La Rambla en el Imaginario Popular”

27 d'abril de 2017

L’Alicia Berlanga, a banda de viure-hi, s’estima La Rambla. Es per això que publica un blog – “Living the Ramblas” - on parla del passeig i acaba de publicar un llibre – “Personajes de La Rambla en el imaginario popular”- on, mà a mà amb la Carmen Marcos, parla de la gent – il·lustres i desconeguts, famosos i anònims – que han fet La Rambla.

La Rambla va ser i segueix sent lloc d'encreuament de cultures, arts, professions, viatgers, gent il·lustres i persones que van crear en ella un ecosistema social que ha reflectit el pols de la ciutat durant dècades. El pas d'aquestes persones i personatges per La Rambla s'ha anat mantenint en la memòria de la ciutat i dels seus visitants, de generació en generació, i no només pel caràcter lúdic que oferien sinó perquè ells i elles també retrataven moments socials i històrics.

El llibre "Personatges de la Rambla en l'imaginari popular" recull alguns dels "habitants" de la Rambla, des del segle XVIII fins a l'actualitat, com a éssers extraordinaris i intemporals per les seves genialitats i misèries, i es descriuen amb breus biografies o anecdotaris i il·lustracions a la manera dels antics llibres de cròniques de la ciutat.

No hi falten els personatges més coneguts com “La Monyos”, “el Artículos Numerados”, Fructuós Canonge, Ocaña o “El Sheriff de La Rambla”, però al llibre de La Rambla també trobareu personatges menys coneguts i veïns que també han construït La Rambla.
Un llibre que anima als lectors i lectores a que continuïn la tradició de passejar Rambla amunt i Rambla avall, ja que segueix tenint racons intactes en els quals els personatges, encara que no presents físicament, es mantenen vius en la nostra memòria.

El llibre té un preu de 20 € i el podeu trobar a Amics de La Rambla

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X