Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Nous llibres amb La Rambla com a protagonista

3 de novembre de 2021

“Rambles de la Vida” de Manuel Montobbio i “En un Principal de La Rambla” de Tona Pous són les noves publicacions amb La Rambla com a protagonista.

En els darrers mesos han aparegut un parell de llibres que tenen molta relació amb La Rambla. Aquí us fem cinc cèntims:

Rambles de la Vida

Manuel Montobbio

Pagès editors

El diplomàtic i doctor en Ciències Polítiques Manuel Montobbio ha escrit “Rambles de la Vida”, un llarg poema que és, a la vegada, homenatge, exercici de memòria personal i invitació a gaudir de la vida i de les “rambles de la vida”.

L'autor va escriure aquestes reflexions en forma de poesia a partir dels versos escrits per iniciar el llibre de condol que durant dos dies es va mantenir obert al públic a Andorra, i de les impressions del seu recorregut per La Rambla ferida el 26 d'Agost, a partir del qual s’il·luminen i encarnen aquestes Rambles de la vida.

Llegir al Manuel Montobbio és passejar per la seva Rambla que és, també, la de tots els que ens estimem un carrer que és part de la nostra experiència vital.

En un principal de La Rambla

Tona Pous

Neopatria

La Tona Pous és veïna de La Rambla des de fa més de trenta anys. Des del seu pis, el principal de La Rambla al qual es refereix el títol, ha vist canviar la ciutat i La Rambla al llarg de trenta anys. Des del seu pis, ha après a gaudir i a estimar La Rambla.

I és precisament aquest pis i aquesta Rambla que sembla que li hagin dictat les quatre històries, li hagin dibuixat aquests personatges que van viure, gaudir i patir en aquest pis, en aquest principal des de la segona meitat del segle XIX fins a gairebé avui mateix. És la història d’un pis, però també la història d'una ciutat i de les moltes persones que la viuen.

Al llibre de la Tona, hi trobareu diferents veus, diferents registres. A vegades el realisme impera, altres es vesteix de tons esperpèntics, poètics; també hi podem trobar cops salpicats d’humor una mica àcid.

Llegint ens podem imaginar dones i homes obrint els balcons i mirant aquesta Rambla que va canviant, però sempre és única, irrepetible, plena de vida i d’històries i de moments que la Tona Pous ens escriu amb estima per La Rambla.

 

Properament, els socis d’Amics de La Rambla els tindreu a la vostra disposició i estem treballant per convidar als autors a trobar-se amb tots vosaltres.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X