Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Noves activitats gastronòmiques a l'Espai Boqueria

25 de març de 2021

Després del tancament de les activitats del 180 aniversari del mercat, l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria n’inicia de noves, que es continuaran desenvolupant a l’Espai Boqueria i estaran relacionades amb el producte, l’alimentació, la cuina, la gastronomia i la cultura.

La primera a posar-se en marxa és Gastroboqueria, una sèrie de tallers de cuina amb xefs de renom, per una banda, i comerciants del mercat, per l’altra, que presenten alguns dels seus productes i en fan propostes de cuina. El primer taller d’aquesta secció es va dur a terme el passat dissabte 20 de març i va anar a càrrec del xef Carles Gaig, del restaurant Gaig de Barcelona.

Donades les circumstàncies actuals, la nova tongada d’activitats es realitzarà en streaming a través del canal de youtube El Mercat de la Boqueria, però amb la voluntat que, quan sigui possible, tornin a ser presencials. No obstant això, quan arribi aquest moment es continuaran emetent també en streaming ja que s’ha valorat com a molt positiva l’experiència digital, iniciada l’any passat per poder dur a terme les activitats del programa d’aniversari del mercat.

L’arrencada d’aquestes activitats permet també als organitzadors, l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, repescar algunes de les propostes que formaven part del programa de celebracions de l’aniversari del mercat i que no es va poder dur a terme a causa de la situació sanitària. És el cas de les seccions Ben Acompanyats i Boqueria & Co.

Gastroboqueria encén els fogons

Carles Gaig va ser l’encarregat d’arrencar Gastroboqueria, que neix com una iniciativa en què tant cuiners de fora com de dins del mercat com venedors de la Boqueria elaboraran receptes amb productes del mercat. També hi haurà espai per a presentacions de productes i altres fórmules, sempre relacionades amb l’alimentació i la gastronomia.

En l’apartat dels xefs, la programació del calendari de tallers és la següent:

David Andrés (Via Veneto) 17 d’abril

Ada Parellada (Semproniana) 22 de maig

Raúl Balam (Moments) 19 de juny

Marco Lecis (Bacaro) 18 de setembre

Paolo Casagrande (Lasarte) 23 d’octubre

Arnau Muñío (Direkte Boqueria) 20 de novembre

 En l’apartat dels comerciants, el calendari previst és:

 Rosa Gabaldà i el xef Anibal Bonino (Menuts Rosa) 25 de març

Maria Dolores Oliveros (El Naranjito de la Boqueria) 22 d’abril

Montserrat Homs (La Moianesa) 20 de maig

Imma Roquet i Francesc Esteve (Olives Francesc) 17 de juny

Jaume i Lluïsa Ripoll (Peix Ripoll Estera) 16 de setembre

Rosa Millán (Fruites Morilla) 21 d’octubre

Josep Capdevila (Avinova) 16 de desembre

 La cultura ve molt ben acompanyada

En el programa de l’aniversari de la Boqueria, la secció Ben Acompanyats es va pensar per poder realitzar accions conjuntes amb entitats, institucions i organismes veïns del mercat com el Liceu, el Palau Güell, el Macba, el Museu Marítim, La Virreina o l’Ateneu Barcelonès. La situació sanitària va impedir que es poguessin celebrar i ara l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria les vol recuperar, tot ampliant la convocatòria a entitats i particulars de tota la ciutat. Per això, el cartell d’aquesta secció serà molt variat i divers i inclourà també accions de format molt divers.

De moment s’està treballant amb representants dels organismes que ja formaven part del programa de l’aniversari per acabar de definir les accions conjuntes, però també s’han confirmat nous participants com Roger Ortuño, director i fundador de Comer Japonés, el web de referència sobre gastronomia del país nipó, o Inés Butrón, professora d’Història de la Gastronomia al CIB, responsable del web Atable i autora de diversos llibres, que oferirà una xerrada sobre el seu llibre Comer en España. De la cocina de subsistencia a la cocina de vanguardia. Ateses les característiques de la mateixa, les activitats d’aquesta secció s’aniran donant a conèixer puntualment a través de les xarxes socials de la Boqueira: Instagram, Twitter i Facebook.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X