Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Novetats a La Rambla: el Gran Teatre del Liceu presenta nova temporada, reobre el Restaurant La Poma, nous horaris a l’Aquàrium i nova edició del “Baixa a La Rambla”

13 de maig de 2021

Tot i que més lentament del que tots desitjàvem, La Rambla comença a caminar cap a la normalitat. Cada dia ens arriben notícies de reobertures i de nous projectes que comencen. Volem compartir amb vosaltres alguna d’aquestes notícies.

REOBRE EL RESTAURANT LA POMA

El Restaurant La Poma (La Rambla, 117) torna a obrir portes després de més d’un any de tancament. Ho farà avui, dijous 13 a les 12 h amb la seva habitual oferta de cuina mediterrània tradicional amb un esperit informal i jove.

L’AQUÀRIUM DE BARCELONA AMPLIA EL SEU HORARI

L’Aquàrium de Barcelona torna a obrir els divendres i amplia el seu horari. Així, a partir de demà divendres 14, podeu gaudir de l’Aquàrium de divendres a diumenge i festius de 10 a 19 h.

Recordeu que els Amics de La Rambla podeu gaudir d’un descompte de 4 euros per persona comprant a la web de l’Aquàrium des d’aquest enllaç: https://bit.ly/3vRNabq

TORNA “BAIXA A LA RAMBLA”

Les restriccions sanitàries ens van obligar a ajornar la segona part de la campanya “Baixa a La Rambla” prevista per gener de 2021.

Tenim noves dates i estem preparant totes les activitats per animar-vos a baixar a La Rambla a passejar i gaudir de l’oferta cultural i d’oci del passeig. El “Baixa a La Rambla” tornarà del 4 al 20 de juny de 2021.

Us mantindrem informats de totes les activitats.

EL GRAN TEATRE DEL LICEU PRESENTA LA SEVA 175 TEMPORADA

El paradís serà el leimotiv que vertebra la programació artística de la temporada 21/22 del Liceu, que té com a objectiu aprofundir sobre la condició humana i les seves preocupacions. Els títols condensen una sèrie de personatges que desitgen un destí millor en el seu propi paradís.

Grans cantants i directors musicals i escènics s’apoderaran del Liceu en els 175 anys de la seva història: Anna Netrebko, Gustavo Dudamel, Javier Camarena, Piotr Beczała, Marc Minkowski, Matthias Goerne, Sondra Radvanovsky, Simon Rattle, Katie Mitchell, Àlex Ollé, Josep Pons, Sonya Yoncheva, Marina Rebeka, Varduhi Abrahamyan, Xavier Sabata, Olga Peretyatko, Mark Padmore, Christopher Maltman, Julie Fuchs i molt més...

També es comptarà amb la presència de grans veus que debuten en rols principals: Sara Blanch (Zerbinetta), Marta Mathéu (Norma), Núria Rial (Pamina), Elena Sancho Pereg (Zerbinetta), Airam Hernández (Pollione) i Xavier Sabata (Pierrot Lunaire).

El 175è aniversari serà el context i el motiu per viure moments únics durant la temporada. Torna Anna Netrebko amb un concert sense precedents ideat per celebrar l’efemèride, en el qual protagonitzarà tres actes íntegres de les òperes Macbeth, La bohème i Turandot.

Un altre projecte distintiu de la temporada dels 175 anys és l’agermanament amb l’Opéra de París i l’intercanvi d’orquestres. Gustavo Dudamel dirigirà l’Orquestra de l’Opéra de París amb la Simfonia fantàstica de Berlioz al Liceu, mentre que Josep Pons, amb les formacions del Teatre, a París, oferirà el Castell de Barbablava de Bartók amb Sir Bryn Terfel.

Ariadne auf Naxos de Strauss inaugurarà la temporada amb una nova coproducció del Liceu amb un repartiment de luxe: Iréne Theorin, Nikolai Schukoff, Samantha Hankey, Elena Sancho Pereg, Sara Blanch i Benjamin Appl, entre d’altres, sota la visió escènica de Katie Mitchell.

Josep Pons, director musical titular del Teatre, agafarà la batuta a l’inici de la temporada amb Ariadne auf Naxos i també a War Requiem, Wozzeck i Pelléas et Melisande, quatre plats forts de la temporada.

War Requiem i Wozzeck són dues de les produccions estrella amb la participació de les arts sobre l’escenari a través del fotògraf William Tillmans i l’artista visual William Kentridge, respectivament. El Liceu de les Arts pren forma.

Un altre esdeveniment excepcional serà la representació escenificada de la Trilogia Mozart-Da Ponte dirigida musicalment per Marc Minkowski: Le nozze di Figaro, Don Giovanni i Così fan tutte es veuran alternades amb la direcció d’escena d’Ivan Alexandre.

Una altra perla de la temporada serà quan el director veneçolà tornarà al Teatre durant la temporada per debutar la partitura de La flauta màgica de Mozart, amb la producció de Simon McBurney, amb Javier Camarena, Núria Rial i Matthias Goerne, entre d’altres, sobre l’escenari.

Tornen dues grans produccions del Liceu, Rigoletto de Verdi amb la visió de Monique Wagemakers i La Dama de piques de Txaikovski de Gilbert Deflo.

L’artista resident Àlex Ollé dirigirà dues produccions la nova temporada, Pelléas et Mélisande i Norma, i serà l’encarregat de fer el seguiment escènic del nou projecte de microòperes amb joves compositors i alumnes d’escoles de disseny: (Oh!)pera.

René Jacobs debutarà al Liceu amb Orpheus (v.c.) de Telemann, obra que es podrà escoltar per primera vegada al Teatre i amb la qual s’inicia un projecte a tres anys amb el director al voltant del mite d’Orfeu.

S’estrena al Liceu Partenope (v.c.) de Händel amb William Christie i Les Arts Florissants, un projecte amb joves cantants guanyadors del 2021 de Le Jardin du Voix.

Grans veus també per als concerts i recitals del 175è aniversari: Piotr Beczała, Javier Camarena, Sonya Yoncheva i Magdalena Kožená amb Simon Rattle.

El Liceu aposta per la dansa amb quatre grans espectacles: es reprograma l’English National Ballet amb Giselle d’Akram Khan, i Maria Pagés arriba amb la seva revisió de De Scheherazade a Yo, Carmen. A més, El trencanous, amb el Ballet de Toulouse, i Winterreise, amb el ballet contemporani de Preljocaj.

El Foyer s’habilita com a espai per acollir també espectacles de dansa de petit format on es podrà veure La Nit de Sant Joan de Robert Gerhard amb Antonio Ruz, coproduït amb la Fundación Juan March.

En l’àmbit simfònic, el mestre Pons dirigirà Mite i tragèdia d’Electra i Èdip amb la suite Elektra de Strauss i Oedipus Rex de Stravinsky, i Els altres Pélleas, un concert a l’entorn de l’òpera de Debussy amb les composicions de Fauré, Sibelius i Schönberg.

Després que la pandèmia obligués a cancel·lar-lo, Jordi Savall arriba amb la 8a i 9a simfonia de Beethoven, amb Le Concert des Nations i La Capella Nacional de Catalunya.

El Liceu inicia un projecte amb Rinaldo Alessandrini i el seu Concerto Italiano, que mostrarà la integral dels Madrigals de Monteverdi al Foyer.

Es consolida la música de cambra amb tres concerts amb formacions de l’Orquestra del Liceu amb artistes convidats: Christian Lindberg, Daniel Espasa, Lina Tur Bonet i Quatuor Mosaïques.

La temporada compta amb sis veus convidades: William Kentridge (artista visual), Antonio López (pintor i escultor), Anne Carson (poeta i escriptora), Ramón Andrés (assagista i pensador), Jordi Bernadó (fotògraf) i Cristina de Middel (fotògrafa).

Enguany serà el pintor, escultor i gravador Antonio López qui presentarà la seva primera proposta escènica posant en diàleg la seva obra amb el Winterreise de Schubert a La Model.

El Petit Liceu presenta tres noves produccions: La cuina de Rossini, una proposta per endinsar-se a la música del compositor; Trencanous-Jazz, titelles i jazz per explicar un clàssic, i Miralls, una experiència sensorial per als més menuts.

Després d’un gran èxit, tornen La Barcarola i l’òpera participativa El monstre al laberint, dues propostes recents que renoven el projecte educatiu de LiceuAprèn.

La nova temporada 21/22 compta amb un total de 46 espectacles amb 232 funcions, un increment de títols i funcions respecte a temporades anteriors. Com a novetat, les funcions s’iniciaran de manera habitual a les 19 h.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X