Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Opera Prima Raval

2 de febrer de 2021

El Gran Teatre del Liceu va presentar el passat 1 de febrer “Opera Prima”, la nova línia de creació artística comunitària del Liceu. L’acte de presentació es va tenir que fer únicament amb streaming.

Aquesta nova proposta forma part del programa LiceuApropa i neix amb la clara convicció d’usar l’art com a pilar de transformació de les persones, així com amb la voluntat d’inclusió social a través de la cultura.

La creació comunitària implica que el barri s’insereix en tot el procés de creació artística, des de la dramatúrgia, la interpretació musical i coral i la construcció tècnica amb un diàleg permanent amb professionals de les diferents àrees. El gran repte d’aquest projecte és justament fer conviure el món professional amb la ciutadania per tal de produir una òpera de nova creació.

El Liceu estrenarà aquest primer projecte la temporada 2022/23 amb La gata perduda, una òpera co-creada amb el barri del Raval. Aquesta primera producció operística compta amb la intervenció dels veïns i veïnes de la comunitat més eclèctica de Barcelona: més de 40 nacionalitats en 1,1km2 i on es troba la major densitat d’associacionisme de la Unió Europea.

Prop de 50 associacions i institucions del Raval, formaran part del projecte, que compta amb la col·laboració de la Fundació Tot Raval i la complicitat del Districte de Ciutat Vella i de l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla. La presentació d’aquesta proposta també vol ser una crida per buscar complicitats i cercar nous col·laboradors que es vulguin implicar a OPERA PRIMA.

La Comissió Europea valida i recolza la iniciativa d’OPERA PRIMA, aportant fons a través del projecte TRACTION, que es constitueix en forma de consorci format per diferents socis europeus amb la missió d’apropar l’òpera a tots els públics, a través de la innovació tecnològica.

Si voleu recuperar la presentació, ho podeu fer aquí: https://youtu.be/H9fPprQem7c

Veure la presentació d'Òpera Prima Raval

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X