Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Paraules d'agraïment de Montserrat Martí al recollir el Guardó de Ramblista d'Honor de la Llibreria Pompeia

24 d'octubre de 2022

Aquestes són les paraules d’agraïment de Montserrat Martí de la llibreria Pompeia després de recollir el guardó de Ramblista d'Honor en nom de la llibreria Pompeia.

Bona nit a tothom.

Us agraeixo molt, a tots, que us heu recordat de la botiga que va fundar el meu avi l'any 1922.

Venia de Sant Hipòlit de Voltregà a buscar una vida millor a Barcelona, i quan va veure el passeig que ens estimem tots, va buscar un local per allà per poder establir un establiment de venda de qualsevol cosa. Però com que havia treballat amb una editorial, Seix Barral, estava enamorat també dels llibres i va dir muntem una llibreria amb la seva dona.

Li van dir: vostè està boig, a la llibreria no farà res, perquè a la Rambla n'hi ha dotze. En aquells anys, l'any 22, n'hi havia dotze a la Rambla. Actualment, només quedem nosaltres i això em sap molt greu. Però nosaltres lluitarem i serem tossuts per continuar endavant. I jo voldria també aquella Rambla que anava a veure quan jo era petita, des del balcó. Les processons de Setmana Santa, els gegants, el  rei. Ho veia tot i m'agradaria que tornés a ser una miqueta allò.

I els diumenges, quan veníem a passejar, vèiem els ocellets, les flors... l'enyoro una micatona... i m'agradaria que tornéssim a fer que la gent torni a agafar les ganes de muntar negocis nostres, per fer que la gent baixi. Perquè jo tinc veïns que fan vint-i-set anys que no han baixat a la Rambla i això no pot ser i no es pot consentir.

Amb l'ajuda de tots ho aconseguirem perquè som tossuts i treballadors.

Bona nit a tothom!

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X