Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Posicionament d'Amics de la Rambla davant del decret d'horaris comercials i les zones turístiques

10 de juliol de 2012

Davant del borrador de "decreto ley de medidas urgentes de liberación en materia de horarios comerciales y de promoción de ventas" fet públic aquesta setmana, Amics de la Rambla vol fer pública la seva posició:

1. Amics de la Rambla dona suport a la Generalitat de Catalunya davant d’un decret que interpreta com una clara invasió de competències en matèria de regulació d’horaris comercials per part del Govern de l’Estat.

2. Amics de la Rambla es conscient de que cal afrontar el debat sobre horaris comercials a Barcelona, entenent el fort impacte que per a l’economia de la ciutat representa l’activitat turística.

3. Amics de la Rambla, considera que es possible i necessari un estudi en profunditat per a la delimitació de zones concretes on l’impacte del turisme aconselli una regulació diferenciada de l’activitat comercial.

4. Amics de la Rambla demana que en cas d’iniciar-se aquest debat, o el seu estudi, es dugui a terme amb una visió global de ciutat. Cal evitar per damunt de tot, que qualsevol mesura reguladora o desreguladora pugui generar efectes col•laterals perversos que ens condueixin a processos d’afectació negativa de la riquesa a preservar que significa el comerç de proximitat.

5. Amics de la Rambla no es en cap cas partidària d’una liberalització total dels horaris comercials, ni per tant, de cap procés de desregulació total dels horaris. Amics de la Rambla és en tot cas partidària d’una regulació especifica per a les zones delimitades objecte del debat i de la delimitació com a turístiques.

Amics de la Rambla demana que aquest debat sigui un debat ordenat i que el Govern de la Ciutat a través de la seva àrea de comerç en lideri l’organització. En tot cas, cal assegurar la participació en el debat, dels eixos comercials com a interlocutors necessaris i afectats principals. En aquest sentit Amics de la Rambla demana que l’Ajuntament de Barcelona dugui a terme un estudi d’impacte i de situació sobre el conjunt de la ciutat i les zones directament afectades.

Foto: Amadalvarez

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X