Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Presentació de la Xarxa de Viles del Llibre a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona

1 de febrer de 2023

L’Aula Magna de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona va acollir ahir l’acte de presentació de la Xarxa de Viles del Llibre 2023. Entre les poblacions que inclourà el calendari, destaca la segona edició de La Rambla Vila del Llibre.

La Xarxa de Viles del Llibre arribarà a nou territoris aquest 2023 i es consolida un cop més com el festival cultural de més abast territorial del país. L’Escala, Cabrils, la Rambla de Barcelona, Malgrat de Mar, Calafell, Mollet del Vallès, Sitges, Girona i Balaguer seran els escenaris on es desenvoluparan els festivals aquest any, que té com a lema genèric ‘Llegir el passat per escriure el futur’

El primer cap de setmana de març s’iniciarà un recorregut que arribarà fins al mes de desembre. L’Escala serà el punt de partida.

La Rambla, a principis de juliol i de la mà d’Amics de la Rambla, també tornarà a ser escenari de la Vila del Llibre, però en aquesta ocasió, amb motiu de les obres que s’han de fer a l’emblemàtic passeig barceloní, se celebrarà a la Rambla de Canaletes. Amb la Rambla com a ubicació i Barcelona com a marc mental, durant el festival tindran protagonisme els nous escriptors llatinoamericans establerts a la ciutat i es debatrà la possibilitat que estiguin protagonitzant un nou boom literari com el que ja va viure la ciutat els anys 60 i 70.

Sitges, Mollet del Vallès, Cabrils, Malgrat de Mar, Calafell, Mollet del Vallès i Balaguer també seran seu d’una Vila del Llibre. Esment a banda el mereix la ciutat de Girona, que s’incorpora a la xarxa amb un projecte molt singular que arribarà el mes de novembre. Una fira de tres dies on no hi haurà presència d’editorials sinó tan sols de llibreters de vell i de llibreries de novetats de la ciutat de Girona

Segons que explica el director de Viles del Llibre, Enric Bono, “aquest 2023 és un any molt important per a nosaltres perquè consolidem territoris on ja fèiem el festival”

El president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar, ha destacat que La Rambla Vila del Llibre serveix per reforçar la relació que La Rambla sempre ha tingut amb la literatura com a escenari, punt de trobada d’escriptors i lloc d’inspiració, on totes les històries són possibles.

Des d’Amics de La Rambla volem agrair a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona la cessió de les seves instal·lacions per portar a terme aquesta presentació i a la Xarxa de Viles del Llibre, al Districte de Ciutat Vella i a l’ICUB, la seva implicació sense la qual, aquest projecte cultural, no es podria portar a terme.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X