Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Presentació dels cartells històrics dels homenatges de Barcelona a Picasso

20 de febrer de 2023

Aquest matí, la Col·lecció de Jordi Costa del Taller de Picasso de Barcelona ha presentat els dos cartells històrics dels homenatges de Barcelona a Pablo Picasso dels anys 1971 i 1972. L’acte, que ha tingut lloc a l’Hotel Oriente, es fa amb motiu de l’Any Picasso 2023.

Amb aquesta presentació, la Col·lecció Jordi Costa del Taller de Picasso de Barcelona, torna a presentar els dos cartells històrics que, els anys 1971 i 1972 van servir per presentar els dos homenatges que la ciutat va fer a Pablo Picasso amb motiu del seu 90 i 91 aniversari. Era un moment molt difícil en el que l’extrema dreta va iniciar una campanya d’atemptats contra galeries d’art i llibreries relacionades d’alguna manera amb l’artista Pablo Picasso.

Una de les galeries que va patir aquests atacs va ser El Taller de Picasso, creada per Jordi Costa el 22 de gener de 1972 i que va ser una de les entitats participants en l’homenatge que galeries i llibreries van fer a l’artista amb motiu del seu 90è aniversari.  El dia 22 de novembre, el Taller de Picasso va rebre un atac terrorista amb còctels molotov que van cremar totalment la galeria que en aquell moment exposava una obra de l’artista Ricard Vaccaro. No es va salvar cap dels quadres exposats.

Tot i la desgràcia, el Taller de Picasso va ressorgir de les seves cendres organitzant un nou homenatge a Pablo Picasso l’any 1972.

Hilda Bencomo, propietària de la Col·lecció Jordi Costa del Taller de Picasso de Barcelona, ha volgut vincular aquest acte a La Rambla i a l’Hotel Oriente que havien acollit moltes de les activitats del Taller de Picasso. A partir de 1972, Jordi Costa va organitzar a l’Hotel Oriente les reunions de la Barretina de Xeixa en les que es parlava d’art, cultura, literatura i llibertat. En cada una de les trobades es posava la barretina a un personatge públic (Antoni Tàpies, Maria Aurèlia Capmany...) com a homenatge.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X