Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Que fer un dia d’agost a La Rambla?

18 d'agost de 2021

Tot i la calor, surts de casa i baixes a La Rambla. Surts del metro  i et preguntes... “i ara que faig?”.

Pots ramblejar sense presses, badant sense destí i deixant-te portar per la munió de gent que puja i baixa. Però si, a banda de ramblejar, vols fer més activitats, aquí et donem algunes pistes:

Exposicions i visites

A la Virreina Centre de la Imatge podeu veure – de dimarts a diumenge i gratuïtament – les exposicions “Sòl i Subsòl” de Patricia Dauder, “Nova Babilònia” de Marcelo Expósito, “Sobre colors, gestos i transformació” d’Andreas M. Kaufmann i “La Petjada del Nyandú”. També, si no l’heu vist encara, podeu veure el fris fotogràfic que va fer Jorge Ribalta per a la Plaça de la Gardunya. “Àngels Nous” és un itinerari per diferents parts de la plaça i el seu entorn.

Al Museu Marítim també hi ha molt a veure:  L’exposició temporal d’Escher és una de les grans exposicions de la temporada a Barcelona. A banda podeu veure “Les sorres X”, “Catalunya Mar Enllà”, “Drassanes i Galeres”, “7 vaixells, 7 històries”, “El desig és tan fluid com la mar”, “Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra” i “Mestres d’aixa de butxaca”. El Pailebot Santa Eulàlia no es pot visitar pel seu manteniment anual.

També podeu visitar el nou Museu de Cera de Barcelona i el Museu de l’Eròtica. Tots dos us sorprendran. Al Museu de Cera, els dies 20 i 21 d’agost, podeu gaudir de l’espectacle immersiu “Infection evolution” i el dia 19 d’agost d’una “Nit Paranormal”.

Reserveu-vos un matí o una tarda per fer una visita al Palau Güell. El Palau és una de les obres primerenques de Gaudí i, a banda, ofereix interessants exposicions.

L’Aquàrium de Barcelona és un dels espais més sorprenents de la ciutat i un referent en fauna i flora mediterrània. Descobriu-ho amb una visita o amb una experiència immersiva si sou  atrevits.

Podeu veure també, al Centre d’Artesania de Catalunya, “Visions of Catalonia. Crafting Art” i altres exposicions a l’Escola Massana (“Centrifugacions IV”) i a la Fundació Miralles (que obre el 23 d’agost).

L’Arts Santa Mònica està preparant-se per retornar amb força... esteu atents aquest setembre.

Música

El Tablao Flamenco Cordobés segueix oferint el millor flamenc de la ciutat en l’espectacle “Resistencia Flamenca Barcelona” tots els dijous, divendres i dissabtes del mes d’agost.

I a la Plaça Reial teniu una cita amb el Festival Mas i Mas. Cada dia hi ha concert gratuït a les 18:30 h a la mateixa plaça i, a banda, hi ha concerts al Jamboree, a Los Tarantos i al Moog.

Teatre

L’agost no és un mes de teatre. Així i tot, al Teatre Poliorama podeu veure, fins a el 22 d’agost, “Bodas de Sangre”. També El Maldà, ofereix teatre a partir del 24 d’agost amb “El bon Policia”. La resta de teatres estan tancats i reobren el dia 1 de setembre (amb “ibstage Star Gales” el Gran Teatre del Liceu i amb “Carrer Robadors” el Teatre Romea. Torna,  el 8 de setembre, el Teatre Biblioteca de Catalunya amb “Filumena Marturano” .

Cinema

El cinema Maldà segueix oferint el millor cinema en Versió Original en unes maratons estiuenques que cap afeccionat al von cinema s’ha de perdre.

Tradicions barcelonines

Fa molta calor, podeu fer un glop a la font de Canaletes a l’espera que arribin dies de celebracions. Fa quan que no compreu a la Boqueria? El Mercat, encara que sigui agost, obre cada dia. A banda de comprar, podeu esmorzar – de forquilla o no – als bars del mercat. Podeu comprar la premsa als quioscs de La Rambla i un ram de flors a les floristes. També és una tradició barcelonina – encara que estigui en desús per culpa de la tecnologia -  posar el rellotge en hora davant la façana de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

Segur que fa temps que no pugeu a una Golondrina i feu un volt pel port o visiteu el litoral de la ciutat. És el moment de deixar-vos portar per la nostàlgia i tornar a gaudir d’una de les tradicions més barcelonines.

Pel públic familiar

El Big Fun Museum és un espai únic per passar-ho bé en família o amb amics. Entreu, feu-vos les millors fotos i compartiu-les a les vostres xarxes socials.

I sempre podeu...

... seure en una de les cadires de La Rambla Canaletes o de La Rambla dels Estudis per gaudir del riu de gent que puja i baixa per La Rambla.

... fer-vos una caricatura o un retrat al Pla del Teatre.

... fer una ruta per conèixer la història i les històries de La Rambla amb els guies que les ofereixen (hi ha diferents empreses i rutes per a tots els gustos i interessos).

... veure els diferents edificis i punts d’interès que hi ha a La Rambla: Palau Moja, el Palau de la Virreina, el Palau Marc, el Mosaic de Miró, el mirador de Colom, els monuments als Santpere i a Pitarra, la foneria de Canons, la casa Bruno Quadros, la Plaça Reial, l’antifaç i el rellotge il·lusori de Joan Brossa, els Mirastels de Robert Llimós, l’Església de Betlem i la Basílica del Pi, l’Hotel 1898, La Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, les fonts (Canaletes, les dues Wallace, la de Porta Ferrissa o la del Pla de la Boqueria) i les moltes plaques i elements arquitectònics interessants que hi ha a terra i a les façanes de La Rambla...

... visitar Casa Beethoven, comprar una partitura o un llibre de música i gaudir d’un establiment únic.

... fer esport al CEM Colom.

... esmorzar, dinar, berenar o sopar als bars i restaurants de La Rambla. Hi ha d’històrics com “El Cafè de l’Òpera”, el “Núria”, “Los Caracoles”, “La Cava Universal”, l’”Amaya”, el “Zurich”, “La Poma” o el “Restaurant Moka”, nous clàssics com el “Cañete”, “la Fonda España”, “Frankie Gallo Chachacha” o “Casa Guinart”. Restaurants de barri com el “En Ville”, “Gats”, “Luzia”, “Portal de la Pau”, “La Fonda”, “Les Quinze Nits” i “Casa Bella” o  llocs de menjar ràpid per a tots els gustos com “Dunkin coffee”, “Mc Donald’s”, “Pans & Company” o “Burger King”. Novetats com el “Restaurant Louro” o “Vapiano Ramblas”.També teniu cafeteries com el “Capuccino“, pastisseries clàssiques com “Escribà” i gelateries espectaculars com “Amorino”. El “Flaherty” és el bar irlandès de La Rambla.

... comprar loteria – de Nadal o no – a la mítica Loteria Valdès.

... si sou fumadors, entrar a Domingo Cigars, un establiment amb 101 anys d’història.

... aprofitar les ofertes dels hotels de La Rambla o gaudir dels seus terrats i dels seus restaurants.

... anar al Hard Rock cafè Barcelona.

... visitar les estàtues humanes.

... fer un còctel a Boadas o una copa divertida a l’Ocaña o al Sidecar.

... comprar artesania a la Fira de Nova Artesania o comprar a les botigues de La Rambla, dels centres comercials El Triangle o  Maremagnum.

Baixeu a La Rambla. Teniu moltes coses a fer!!!

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X