Rčcord de participació a la tercera edició del concurs solidari "FEM Paelles a La Rambla"
19 d'octubre de 2025
“Paella de Tardor” elaborada per dos cuiners del CETT Barcelona s’ha endut el primer premi d’aquesta jornada gastronòmica i solidària
Amb prop de 40 equips participants es consolida el concurs, organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple i Amics de La Rambla, amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca i la millora de la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple
La jornada ha estat una combinació de gastronomia, música i solidaritat, amb un jurat format per Sergio Torres i Meritxell Falgueres, i un divertit bingo musical
La Rambla s'ha omplert un any més d’aromes, solidaritat i bon ambient amb motiu de la tercera edició del concurs “Fem paelles a La Rambla”. “Paella de Tardor” s’ha endut el primer premi, elaborada per dos cuiners del CETT Barcelona amb una combinació d’ingredients de temporada com bolets.
El concurs, organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple i l’associació Amics de La Rambla, ha comptat amb el patrocini d’Oleaurum, Repsol,el patrocinador gastronòmic Gallina blanca i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Districte de Ciutat Vella i la Generalitat de Catalunya.
Aquesta iniciativa, que arriba a la tercera edició, ha aconseguit rècord de participació amb més de 40 equips inscrits, gràcies a la col·laboració ciutadana i l’entusiasme dels participants. En total, s’han recaptat 15.000 euros, que es destinaran íntegrament als projectes de recerca i als serveis de neurorehabilitació que impulsa la Fundació.
Els encarregats d’escollir les millors paelles han estat el jurat format pel reconegut xef Sergio Torres; la periodista i sommelier, Meritxell Falgueres; i representants de la companyia de teatre La Cubana, que han fet la degustació i valoració de les diferents propostes culinàries. La jornada ha estat presentada per Mari Pau Huguet i ha tingut moments de diversió amb el bingo musical de l’actriu Mònica Pérez, que ha fet ballar i riure participants i públic.
A més de la paella guanyadora, el jurat ha destacat en segon lloc la paella “Del bosc a la taula” amb rovellons, conill i pollastre; i la tercera classificada ha estat “Arròs de Costa” amb sèpia, calamar i pop. Per la seva part, el Premi del Públic se l’ha endut la “Paella de Temporada” amb bolets, escalivada i romesco, i el Premi a la Paella més Ramblera ha estat per “Paella Manel” amb botifarra, costella, bolets i carxofes.
Els guanyadors han rebut diferents premis oferts per entitats i establiments de La rambla com entrades per espectacles al Teatre Poliorama, el Teatre Condal, el Museu de Cera de Barcelona, , el Tablao Flamenco Cordobés i El Duende, així com àpats i experiències gastronòmiques gentilesa de Wow Experience, el Bosc de les Fades, el Restaurant Moka i Vapiano. El "Fem paelles a La Rambla" també ha comptat amb la participació d'altres col·laboradors com Interparking, el Districte de Ciutat Vella, Carrefour Market i el Mercat de la Boqueria. Betevé ha estat el media partner oficial.
Entre els assistents també hi havia persones diagnosticades amb EM que van voler sumar-se a la festa i compartir la seva experiència. Com la Claudia, que “recentment he estat diagnosticada i amb el meu pare ens hem animat a participar amb una paella valenciana tradicional, i contribuir a aquesta causa solidària” ha explicat.
“És una gran satisfacció veure com la gent de Barcelona ha respost amb entusiasme i hem arribat a aquesta tercera edició amb rècord de participants en una activitat solidària com aquesta. Cada paella cuinada ha contribuït a seguir investigant i a donar suport a les 12.000 persones que viuen amb esclerosi múltiple a Catalunya”, ha explicat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple.
Per la seva banda, Àlex Balletbó, president d’Amics de La Rambla, ha destacat que “aquest concurs ja s’ha convertit en una cita imprescindible dins de les Festes del Roser, que combina tradició gastronòmica amb solidaritat i l’esperit de barri que sempre ha definit La Rambla”.
En aquest sentit, cal destacar, l’amplia participació d’equips formats per veïnat, entitats i establiments del barri i, especialment, la implicació de socis i sòcies de la nostra entitat.
A tots els participants i a tots els que ens heu acompanyat en aquesta festa gastronòmica i solidària... Moltes gràcies!!!




