Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Resum de premsa Llums de Nadal de La Rambla

28 de novembre de 2016

Dijous, 24 de novembre de 2016
BTVnotícies.cat

Amics de la Rambla recorda els antics ocellaires amb l’enllumenat de Nadal

462 ocells il·luminaran aquest Nadal la Rambla. Són obra del dissenyador Claret Serrahima, que ha volgut recordar així els antics ocellaires d'aquest passeig i reclamar que s'eliminin els quioscos de venda de menjar actuals.

L’associació Amics de la Rambla continua amb l’aposta engegada l’any passat de tenir un enllumenat nadalenc d’autor, una iniciativa que va inaugurar l’any passat l’arquitecta Benedetta Tagliabue i que aquest any ha anat a càrrec del fundador i director general de Clase Bcn, Claret Serrahima.

El dissenyador ha volgut retre homenatge a l’antiga Rambla, amb les parades d’ocellaires que, segons ha explicat, “em va saber molt greu que traguessin”. Per això, ha fet penjant dels arbres figues d’ocelld’entre 80 i 100 centímetres fetes a base de llums LED de colors càlids i que representen les aus tant en actitud estàtica com en moviment.

Des d’aquest dijous a la tarda, quan s’encenguin, els barcelonins podran observar un enllumenat format per figures de pardal, de merla, de gavina, de lloro i de mussol, que representen ocells propis de la ciutat, d’altres de nouvinguts que ja estan integrats i el mussol com a protagonista de la nit.
El nou enllumenat ha costat més de 52.000 euros, que han pagat Amics de la Rambla i l’Ajuntament.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/11/24/amics-rambla-recorden-antics-ocellaires-enllumenat-nadal/

Dijous, 24 de novembre de 2016
BTVnotícies.cat

Les entitats comercials denuncien que les grans marques no ajuden a pagar els llums de Nadal

La Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta assenyalen les "empreses de gran format i grans entitats financeres" per no contribuir a finançar el cost de la il·luminació de Nadal, que aquest dijous s'ha encès als carrers de la ciutat. Les dues entitats recorden que els comerços adherits a les diverses associacions paguen la meitat de la despesa que generen els llums nadalencs i critiquen que, tot i beneficiar-se'n com la resta, hi ha grans marques que no hi posen ni un euro.

En un comunicat, qualifiquen aquest fet d’”il·legítim, insolidari i contraposat als beneficis que, per contrapartida, sí que gaudeixen gràcies a l’esforç voluntari de tots”. L’associació Amics de la Rambla s’ha sumat a l’acusació i ha reclamat la implicació de tots els comerços. El president de l’entitat, Fermín Villar, ha reivindicat el suport dels comerciants de la Rambla i ha lamentat que “hi ha grans cadenes i algunes botigues petites que es beneficien de l’esforç col·lectiu sense aportar res”. Reconeix que “l’enllumenat és cosa d’una majoria dels comerciants però no de tots i el gaudi és de tothom”.

Tot i que aquest serà un dels anys amb l’encesa més matinera, tant Barcelona Comerç com Barcelona Oberta també reclamen que les administracions modifiquin la normativa per poder ampliar l’horari i el calendari. “Com a mínim”, volen que les lluminàries funcionin fins a la una de la matinada els dies que ara s’han d’apagar a mitjanit. Defensen que les millores tecnològiques en il·luminació han permès que les instal·lacions actuals tinguin “un grau d’eficiència molt elevat, amb una relació òptima entre els servei final, el consum energètic i la despesa” i per això consideren adequats més hores i més dies.

Els comerciants remarquen el “bon nivell de qualitat” en la il·luminació festiva dels carrers, gràcies -diuen- a “l’esforç de les associacions i eixos comercials i a la complicitat de l’Ajuntament”. Ara bé, “encara no és suficient” per aconseguir l’atractiu d’altres ciutats europees. Per això, proposen que per a propers anys es tingui més en compte “la creativitat, implicació de joves valors del disseny de la ciutat i la innovació tecnològica”.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/11/24/entitats-comercials-denuncien-grans-marques-no-paguen-llums-nadal/

Dijous, 24 de novembre de 2016
El Món

La Rambla encén els llums de Nadal, que recorden les antigues parades d’ocells

La Rambla de Barcelona ha engegat aquest dijous a les set de la tarda la il·luminació nadalenca, que ha estat dissenyada per Claret Serrahima, fundador i director general de Clase Bcn. El projecte simbolitza la ciutat i recorda les antigues parades dels ocellaires. 84 arbres acolliran 462 ocells mitjançant tubs de neó a partir de les espècies que tenen un vincle amb la capital catalana. Hi haurà representacions de pardals, merles, gavines, lloros i mussols. Des de l’any passat l’Associació d’Amics de la Rambla encarrega el projecte a un creatiu vinculat al món cultural de Barcelona. El 2015 es va encarregar a l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

L’enllumenat nadalenc es mantindrà fins al dia 6 de gener del 2017 i il·luminarà Barcelona de diumenge a dimecres, de 18.00 h a 23.00 h; dijous de 18.00 h a 00.00 h, i divendres i dissabtes de 18.00 h a 01.00 h. Els dies festius, 24, 25 i 31 de desembre i 5 de gener, l’horari s’allargarà fins a les 02.00 h.

http://elmon.cat/noticia/178191/la-rambla-encen-els-llums-de-nadal-que-recorden-les-antigues-parades-docells

Dijous, 24 de novembre de 2016
VilaWeb

La Rambla de Barcelona encén els llums de Nadal, que recorden les antigues parades d’ocells

La Rambla de Barcelona ha engegat aquest dijous a les set de la tarda la il·luminació nadalenca, que ha estat dissenyada per Claret Serrahima, fundador i director general de Clase Bcn. El projecte simbolitza la ciutat i recorda les antigues parades dels ocellaires. 84 arbres acolliran 462 ocells mitjançant tubs de neó a partir de les espècies que tenen un vincle amb la capital catalana. Hi haurà representacions de pardals, merles, gavines, lloros i mussols. Des de l’any passat l’Associació d’Amics de la Rambla encarrega el projecte a un creatiu vinculat al món cultural de Barcelona. El 2015 es va encarregar a l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

L’enllumenat nadalenc es mantindrà fins al dia 6 de gener del 2017 i il·luminarà Barcelona de diumenge a dimecres, de 18.00 h a 23.00 h; dijous de 18.00 h a 00.00 h, i divendres i dissabtes de 18.00 h a 01.00 h. Els dies festius, 24, 25 i 31 de desembre i 5 de gener, l’horari s’allargarà fins a les 02.00 h.

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-rambla-de-barcelona-encen-els-llums-de-nadal-que-recorden-les-antigues-parades-docells/

Dijous, 24 de novembre de 2016
VilaWeb

Els llums de Nadal de la Rambla de Barcelona reivindiquen la unió dels ocells i la ciutat

L’associació d’Amics de la Rambla ha anunciat aquest dijous que la il·luminació nadalenca d’aquest carrer rendirà homenatge a les seves antigues parades d’ocellaires per reivindicar la relació d’aquests animals amb Barcelona.

Segons han explicat en una roda de premsa, en total s’han col·locat 462 ocells fets amb tubs de neó –alguns dels quals aixecaran el vol– i representaran cinc espècies: el pardal, per la seva quotidianitat; la merla, per la seva presència en els parcs de Barcelona; la gavina, per proximitat al mar; el lloro, símbol d’integració; i el mussol, protagonista de la nit.

Per al president de l’associació, Fermín Villar, el vol dels ocells simbolitza el fet de “partir del passat i de la tradició per buscar vincles amb el futur”, i l’aposta té per objectiu mantenir a la rambla com un espai central a l’imaginari dels barcelonins.
El dissenyador de la il·luminació, Claret Serrahima, ha assenyalat que la seva intenció era representar alguna cosa figuratiu i que s’entengués, i ha apuntat que a través dels ocells es podia reivindicar la desaparició de les cabanyes d’aus, cosa que, segons la seva opinió, “va saber greu” a molta gent de la ciutat.

El cost del projecte ascendeix a més de 56.000 euros i l’acte oficial d’encesa de les llums, que s’apagaran el 6 de gener, tindrà lloc aquest dijous a les 19 hores.

http://www.vilaweb.cat/noticies/els-llums-de-nadal-de-la-rambla-de-barcelona-reivindiquen-la-unio-dels-ocells-i-la-ciutat/

Dijous, 24 de novembre de 2016
EuropaPress

Las luces de Navidad de la rambla de Barcelona reivindican la unión de los pájaros y la ciudad

La asociación de Amigos de la Rambla ha anunciado este jueves que la iluminación navideña de esta calle rendirá homenaje a sus antiguas paradas de pajareros para reivindicar la relación de estos animales con Barcelona. Según han explicado en una rueda de prensa, en total se han colocado 462 pájaros hechos con tubos de neón --algunos de los cuales levantarán el vuelo-- y representarán cinco especies: el gorrión, por su cotidianidad; la merla, por su presencia en los parques de Barcelon ...

http://www.europapress.es/turismo/destino-espana/turismo-urbano/noticia-luces-navidad-rambla-barcelona-reivindican-union-pajaros-ciudad-20161124191455.html

Divendres, 25 de novembre de 2016
ARA

Els llums de Nadal ja il·luminen Barcelona

La ciutat comptarà amb més de 100 quilòmetres de carrers adornats

L' esperit nadalenc inunda des d'aquest vespre els carrers de Barcelona. L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha donat el tret de sortida a la il·luminació nadalenca en un espectacle creat per primera vegada per a l'ocasió. La cita, a la cruïlla de la ronda de Sant Pau amb l'avinguda Paral·lel, l'ha conduit l'actriu Mercedes Sampietro i ha comptat amb la col·laboració de tres companyies d'arts escèniques de la ciutat: Antigua i Barbuda, Efímer i José Menchero. També hi han participat els ballarins de la companyia Brodas Bros de dansa urbana. Tot i la promesa electoral d’endarrerir l’encesa a l’1 de desembre per estalviar electricitat –de la qual ja es va fer enrere l’any passat–, per segon any Colau la situa en dates similars a Trias, que havia fet l’encesa en l’anterior mandat un 30, un 22, un 23 i un 21 de novembre.

La il·luminació dels carrers de la ciutat es fa gràcies a la col·laboració dels comerciants dels barris de Barcelona, que han rebut per part de l’Ajuntament subvencions fins al 50% del cost de les llums. En total, 77 associacions i eixos comercials han rebut enguany subvencions per valor de 810.000 euros per col·locar enllumenat nadalenc a més de 100 km de carrers. A més, també enguany s’il·luminaran carrers patrocinats per l’Ajuntament, com l’avinguda Paral·lel (entre Cabanes i Margarit) i ronda Sant Pau; carrer Aragó; Gran Via de les Corts Catalanes; i el carrer Balmes.
Una de les enceses més esperades, la de les Rambles de Barcelona, ja ha estat presentat aquest matí en societat de la mà de Fermín Villar, president d' Amics de La Rambla. La il·luminació d'enguany, ideada pel dissenyador Claret Serrahima –fundador i director general de Clase BCN– recorda les antigues parades d'ocells de La Rambla.

L’enllumenat s’encendrà, tal com s’ha acordat amb entitats del comerç i restauració, des del 24 de novembre i fins al 6 de gener (5 de gener fins a les 2 de la matinada). De diumenge a dimecres estarà encès de 18 h a 23 hores, els dijous fins a les 24 hores, i divendres i dissabtes fins a la 1 de la matinada. També s’encendran en horari extraordinari de 18 del vespre a 2 hores de la matinada, els dies 24, 25, 31 i 5 de gener.

http://www.ara.cat/societat/llums-Nadal-ja-illuminen-Barcelona_0_1693030893.html

Divendres, 25 de novembre de 2016
La Razon

La Rambla reivindica las antiguas pajarerías con sus luces de Navidad

El alumbrado es un recuerdo a los puestos de venta de animales ubicados en el paseo hasta que la normativa municipal los desautorizo

El turístico paseo de La Rambla dio ayer el pistoletazo de salida a las fiestas navideñas con el encendido oficial de su alumbrado, que por segundo año consecutivo ha apostado por el talento de un creativo vinculado a la ciudad para su diseño. Pero si el año pasado Benedetta Tagliabue optó por primorizar la estética a la temática, en este ocasión Claret Serrahima ha querido crear un alumbrado reivindicativo,

No puedo entender el campo de la creatividad sin un aspecto creativo», declaraba ayer Serrahima durante la presentación de las luces, para a continuación señalar que «la estética por la estética o la forma por la forma, no me interesa nada». En este sentido, el creador ha optado por diseñar un alumbrado con un mensaje crítico en torno a la desaparición de las clásicas pajarerías por normativa municipal. «No entiendo a los políticos, que decidien prohibir los pájaros cuando son esos mismos políticos quienes dirigen el zoo», indicó Serrahima, quien sin embargo quiso dejar claro que «no es una reivindicación para que vuelvan los pájaros, sino para recordar que en La Rambla había pájaros». Por su parte, Fermín Villar, presidente de la Associació d’Amics de La Rambla, indicaba que «igual que con la Fiesta del Rosal que celebramos en octubre para reivindicar la flor, ahora queremos rendir homenaje a otro activo que había en el paseo y que ha desaparecido por normativa».

Para ello Serrahima ha optado por un diseño figurista, «que todo el mundo pueda entender». Así, un total de 462 pájaros creados a partir de tubos de neón de luz cálida alumbrarán todo el paseo, desde Canaletas hasta Santa Mónica, desde los árboles.

Los pájaros representados pertenecen a seis especies distintas, todas ellas vinculadas a la ciudad: el gorrión por su cotidianidad, el mirlo por su presencia en los parques de Barcelona, la gaviota por la proximidad al mar; el loro como especie inmigrante integrada en la ciudad y el búho por su nocturnidad.

Así, de los 84 árboles del paseo engalanados, 42 de ellos cuentan con cuatro pájaros en sus ramas, todos ellos inmóviles, y otros tantos sostienen siete aves cada uno, ya que a los cuatro inmóviles se suman tres gaviotas -una posada en la rama, otra con las alas extendidas y la última, volando- que, gracias a un efecto lúminico, representan a un pájaro emprendiendo el vuelo.

Implicación de todos

En proyecto ideado por Serrahima contemplaba además la ubicación de esos pájaros de luz en la fachada del Gran Teatre del Liceu, así como en la Boquería, simulando que entraban al mercado volando, sin embargo, el retraso en el proceso de solictud y trámite de la licencia correspondiente no ha hecho posible llevar a término esa idea.

En cualquier caso, el coste final del proyecto, muy similar al del año anterior, es de 56 mil euros, que corre a cargo de las arcas municipales y de los comerciantes del paseo, aunque no de todos. En este sentido, el presidente de la Associació d’Amics de La Rambla , Fermín Villar, lamentaba ayer que «el alumbrado cuenta con el apoyo económico de la mayoría de comerciantes del paseo, pero aún hay algunos que se benefician del esfuerzo económico de otros sin aportar nada»

http://www.larazon.es/local/cataluna/la-rambla-reivindica-las-antiguas-pajarerias-con-sus-luces-de-navidad-HF14006771?sky=Sky-Noviembre-2016#Ttt1ii24P9Y2FksW

Divendres, 25 de novembre de 2016
Time Out

Així són les llums de Nadal de la Rambla d'enguany

La vista de la Rambla des de dalt de tot, il·luminada, al Nadal és una de les imatges més emblemàtiques d'aquesta època de l'any a la nostra ciutat. Aquest any, el dissenyador Claret Serrahima, director de l'estudi Clase, és l'encarregat d'enlluernar el passeig més famós de Barcelona. Per fer-ho, Serrahima hi ha volgut representar les antigues parades dels ocellaires, símbol de la Rambla durant molts i molts anys. Una idea tradicional, representada de manera contemporània a través de 462 ocellets de neó posats estratègicament a 84 arbres.

"Un pardal, perquè és un ocell quotidià; una merla, per la seva presència als jardins de Barcelona; una gavina, per la proximitat al mar; un lloro, per la seva integració a la nostra ciutat; el mussol, per ser el protagonista de la nit; i d'entre tots ells, la gavina, l'únic ocell que aixeca el vol portant l'esperança del missatge", expliquen des de l'Associació d'Amics de La Rambla. Serrahima, per la seva banda, ha dit que ha volgut fer aquesta intervenció per "fer una crítica positiva, amb una visió optimista".

http://www.timeout.cat/barcelona/ca/blog/aixi-son-les-llums-de-nadal-de-la-rambla-denguany-112416

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X