Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Resum Premsa Festes del Roser

31 d'octubre de 2016

Dijous, 29 de setembre de 2016
Time Out

Festa del roser 2016

La Festa Major de La Rambla de Barcelona torna un any més a decorar diferents edificis de la popular avinguda amb 'La Rambla en flor', un homenatge floral que podrem veure a edificis com l'Arts Santa Mònica, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de la Boqueria, el Mirador Colom, el Museu Marítim, el Palau de la Virreina o el Teatre Principal entre d'altres.
 
Aquest serà el plat fort de la Festa del Roser, que se celebrarà del 7 al 13 d'octubre, i que també inclourà diferents activitats. Divendres 7 hi haurà una Mostra d’activitats i tallers realitzats als Casals de Gent Gran de Ciutat Vella (11 a 13 h) i un Ball de Gent Gran (17 h) amb música en viu davant monument Colom; el dissabte comença amb l'acció floral 'Una flor, un desig' (11 h) davant la Virreina, una gran xocolata per tothom (18 h) i un concert gratuït -amb aforament limitat- de Judit Neddermann (19 h) al Teatrino del Conservatori del Liceu.
 
Durant la festa un total de 10 equipaments culturals públics i privats obriran portes i oferiran visites amb entrada lliure: Palau Güell, els museus Marítim, de la Cera, el Palau Moja, el Liceu i els teatres Principal i Poliorama, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts, La Virreina i l'Arts Santa Mònica.
 
La festa es tancarà el diumenge 9 amb el lliurament dels guardons de Ramblista d'Honor (19 h) al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. 

http://www.timeout.cat/barcelona/ca/que-fer/festa-del-roser-2016

Dijous, 29 de setembre de 2016
Web del Districte de Ciutat Vella

Les roses protagonitzen la festa major de la Rambla

La Rambla és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat i, curiosament, també té una festa major. Es fa del 7 al 13 d’octubre, amb motiu de la Mare de Déu del Roser, i comprèn una colla d’actes en què es barregen elements tradicionals modernitzats i jornades de portes obertes a diverses entitats i institucions del passeig. A més, les flors hi tenen un protagonisme creixent, perquè enguany diversos edificis lluiran decoracions florals.
La Rambla fa festa major en honor de la Mare de déu del Roser, perquè hi ha una imatge seva en un lateral del palau de la Virreina que les floristes solien venerar. Actualment l’ofrena floral es manté com l’acte central de la festa, però es fa seguint un ritual modern. L’acció floral, que es farà dissabte al matí, s’anomena ‘Una flor, un desig’i tothom podrà posar una rosa en una enorme estructura de filferro per formar un mosaic.
Durant tota la festa major també es podran veure decoracions florals en uns quants edificis històrics del passeig fetes pels responsables de les parades de flors de la Rambla. Seran, per exemple, a l’Arts Santa Mònica, al Mercat de la Boqueria, al Palau Moja i al Museu de la Cera. Aquests edificis i molts altres, com ara el Gran Teatre del Liceu, el Museu Marítim o el Palau Güell, també s’afegeixen a una jornada de portes obertes amb visites guiades i activitats de tota mena.

http://lameva.barcelona.cat/ciutatvella/ca/noticia/les-roses-protagonitzen-la-festa-major-de-la-rambla

Dimarts, 4 d'octubre de 2016
diari ARA

L'estàtua de Colom i 11 espais més de les Rambles es vestiran de flors per les Festes del Roser

Amics de La Rambla organitza del 7 al 13 d'octubre la tradicional festa anual amb desenes d'activitats i jornades de portes obertes

Les Festes del Roser, que  Amics de la Rambla organitza ininterrompudament des de l'any 1962, torna aquesta tardor del 7 al 13 d'octubre, i ho fa de la mà d'activitats per a tots els públics i jornades obertes en espais emblemàtics de la ciutat. L'objectiu, "que la cultura, el lleure i els actes populars convidin els barcelonins a ocupar l'espai públic i viure intensament" l'eix central de Barcelona.

Una de les novetats és que l'estàtua de Colom s'afegirà per primera vegada a la llista d'edificis i espais que durant la propera setmana es vestiran de flors. En total seran dotze, i cobriran l'espai des del Triangle fins al mateix monument a Colom. La base del famós mirador, concretament, es decorarà amb una corona de plantes exòtiques que vol fer referència al nou món. La base s'unirà a l'estàtua de Colom mitjançant un joc de cintes de colors de més de 80 metres, que es connectaran així "amb el protagonista de la conquesta". "Es tracta d'entendre Colom com una cruïlla entre dos mons", ha assenyalat aquest dimarts la Directora de l'Escola de l'Art Floral, Roser Bofill.

En el marc de les Festes del Roser, Amics de la Rambla entregarà els guardons Ramblistes d'Honor, creats el 1962 per distingir les persones, entitats, institucions o empreses "que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de La Rambla". Els guardons s'entregaran el proper 19 d'octubre en un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, i enguany els nominats són John Hoffman, conseller delegat del Mobile World Congress; l'autor de còmics Francisco Ibáñez; la Fundació Tot Raval; i les Golondrines.

"No podem imaginar La Rambla sense Colom"

El president d'Amics de la Rambla, Fermín Villar, s'ha pronunciat sobre la polèmica que la CUP va obrir la setmana passada amb la proposta de retirar el monument a Colom. "Igual que no ens podem imaginar Barcelona sense la Rambla, no ens podem la Rambla sense Colom", ha assenyalat. Així mateix, ha aprofitat per recordar que des d'associació barcelonina tenen una altra proposta: il·luminar més i millor el monument a Colom.

http://www.ara.cat/societat/Colom-Rambles-Festes-Roser_0_1662433847.html

Dimarts, 4 d'octubre de 2016
Vilaweb

Amics de la Rambla premiarà a John Hoffman (GSMA)

La 54a Festa del Roser de la Rambla, que es farà entre aquest divendres i el 13 d'octubre, premiarà el conseller delegat de GSMA i organitzador del Mobile World Congress (MWC), John Hoffman, com un dels seus quatre Ramblistes d'Honor, ha informat aquest dimarts l'associació Amics de la Rambla.

La 54a Festa del Roser de la Rambla, que es farà entre aquest divendres i el 13 d’octubre, premiarà el conseller delegat de GSMA i organitzador del Mobile World Congress (MWC), John Hoffman, com un dels seus quatre Ramblistes d’Honor, ha informat aquest dimarts l’associació Amics de la Rambla.

Els altres tres premiats en la Festa del Roser de la Rambla han estat el dibuixant barceloní Francisco Ibáñez, la fundació Tot Raval i les Golondrinas, tots ells per significar-se per la seva “estima per Barcelona i la Rambla”.

La Festa del Roser, que en aquesta edició decorarà amb flors 12 edificis de la Rambla, s’ha organitzat ininterrompudament des de l’any 1962 per l’associació Amics de la Rambla per reivindicar la cultura i les tradicions del carrer.

http://www.vilaweb.cat/noticies/amics-de-la-rambla-premiara-a-john-hoffman-gsma/

Dimarts, 4 d'octubre de 2016
El País

Colón se engalana para las Fiestas del Roser

Las flores invadirán las Ramblas del 7 al 13 de octubre por segundo año consecutivo

Lejos de irse, la estatua de Colón se engalana con flores exóticas y cintas de colores de 80 metros para la Fiestas del Roser. Así lo ha anunciado este martes Fermín Villar, presidente de la Asociación de Amics de la Rambla, organizadora de la fiesta y que este año decorará el monumento del 7 al 13 de octubre por primera vez. Tras la polémica de la CUP de pedir retirar la estatua por su pasado colonial, Villar ha explicado que la decisión de decorarla ya estaba tomada desde hacía meses. "Su retirada no procede", ha añadido de forma escueta sobre la polémica. 

La asociación busca con este evento y otros ya celebrados como la Fira Gastronómica Tast de la Rambla, atraer a los barceloneses a la avenida. "Con esto pretendemos recuperar la imagen de la flor como punto de encuentro de la ciudad en una época donde la coexistencia con los turistas se ha hecho difícil"." La masificación turística nos puede matar de éxito", ha explicado Villar. 
Para ponerla en marcha, la asociación, que aglutina el 80% de los comercios de la avenida, ha recibido el asesoramiento de la Escola Massana, la Escuela d'Art Floral y Disseny de Jardíns de Catalunya. "La rambla estará florida de principio a fin para transmitir su esencia", ha explicado la comisaria Rosa Bassedas. "Cada edificio ha elegido la decoración que quería para su fachada", ha matizado. 

La estatua de Colón se decorará con una corona de plantas exóticas en su base, formada por esculturas simbólicas referentes al descubrimiento de América. "Para reflejar el punto de encuentro entre los dos mundos", ha explicado Bassedas. La decoración floral en la base estará conectada con unas cintas de alrededor 80 metros con la escultura del descubridor. La iniciativa ha contado con el beneplácito del Ayuntamiento de Barcelona. 

La fiesta comenzará por cuarto año consecutivo el sábado a las 11.00 horas con una ofrenda floral de los floristas de La Rambla a su patrona, la Mare de Déu Roser, con 4.000 rosas de diversos colores. La imagen se encuentra en el exterior de El Palau de la Virreina y es tradición que el Colectivo de Floristas de La Rambla le dedique una ofrenda. La festividad contará con la participación de algunos hoteles que decorarán sus fachadas con decoraciones florares. También del Mercado de la Boqueria, el Museo Marítimo de Barcelona y la Real Academia de Ciencias y Artes de Barcelona, así como el Grupo de Catifaries del Raval que reproducirán el mosaico que Joan Miró diseñó para La Rambla. El presupuesto para este año es de 47.000 euros. 

El Plan de ordenación de la Rambla, pendiente de aplicación

Fermín Villar ha explicado que la asociación está pendiente de reunirse con el gobierno municipal de Ada Colau para terminar de aplicar el nuevo Plan de Ordenación de la Rambla, aprobado el pasado mayo. Este plan, que busca eliminar los obstáculos de la calle, prevé reducir a la mitad de su espacio a los once quioscos de prensa y terminar con los vendedores de souvenirs y turrones. 
Para su aplicación, el Ayuntamiento está negociando con los puestos de souvernirs su salida de la avenida. La reducción del espacio de los once quioscos también está pendiente de negociación. Los puestos de prensa cuentan con una licencia de actividad hasta 2030. Dicha licencia también recoge los metros que cuentan para su actividad. "Será difícil que la reducción se produzca hasta 2030", admiten desde la asociación. 

Villar ha definido el nuevo plan de gestión como "fenomenal", aunque ha admitido que la asociación tuvo que ceder en algunas de sus reivindicaciones, como la de prohibir la circulación de autobuses. "Como en toda negociación las dos parten ceden", ha añadido. Villar confía en poder reunirse con el gobierno municipal los próximos meses para acabar de definir el calendario de aplicación. 

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2016/10/04/catalunya/1475582057_730179.html

Dimecres, 5 d'octubre de 2016
La Vanguardia

La Rambla engalanará el mirador de Colón

El presidente de Amics de la Rambla asegura que la decoración estaba ya prevista y niega que sea un acto de desagravio

Desde este viernes hasta el próximo jueves, se celebrará la 54.ª edición de las Festes del Roser en la Rambla. Las fiestas, organizadas por la asociación Amics de La Rambla, pretenden acercar el paseo más transitado de la ciudad al resto de loa barceloneses sin dejar de lado a los turistas. Una decoración floral recorrerá toda la calles, desde el edificio del Triangle, en la plaza Catalunya, hasta el monumento a Colón, e incluirá otros inmuebles y espacios emblemáticos de la Rambla.

Precisamente, el monumento a Colón, que fue tema de controversia la semana pasada con la propuesta de la CUP de retirada de la estatua del almirante, derrotada en el pleno municipal, contará con una ornamentación que, en palabras de Rosa Bassedas, responsable de la iniciativa, pretende ser “un cruce de los dos mundos”. Para ello se utilizará una corona de plantas exóticas en la base del monumento que conectará con la estatua a través de unas cintas de colores de más de 80 metros.
Además de las decoraciones florales, las fiestas cuentan con el proyecto participativo “Una flor, un deseo”, que consiste en la ofrenda de flores a la patrona de la Rambla de les Flors, la Mare de Déu del Roser.

Preguntado sobre la propuesta de retirada de la estatua de Colón, Fermín Villar, presidente de la asociación Amics de la Rambla, afirmó ayer que la idea de la decoración floral fue muy anterior a esta iniciativa. En cualquier caso, Villar mostró su rechazo a la idea de dejar el paseo sin la estatua del descubridor: “De la misma manera que no concibo una Barcelona sin la Rambla, no me imagino la Rambla sin el monumento a ­Colón”.

El presidente de Amics de la Rambla considera que “la estatua debería estar iluminada cada día”. Aun así, desde la asociación insisten en que una de sus prioridades es recuperar la flor como elemento principal del paseo y llamar la atención del resto de ciudadanos, pese a los problemas de coexistencia que pueda ocasionar el turismo. Sobre el despliegue del plan especial de la Rambla, Villar manifestó su deseo de que las actuaciones previstas arranquen lo antes posible.

Las Festes del Roser acabarán el próximo día 13, aunque el miércoles 19 se otorgarán los premios Ramblista de Honor. Los galardonados de este año son John Hoffman, presidente del Mobile World Congress; el dibujante de cómic Francisco Ibáñez; la Fundació Tot Raval, y las Golondrinas, las populares embarcaciones de recreo del puerto.

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20161005/41786253012/rambla-mirador-colon.html

Dimecres, 5 d'octubre de 2016
BTV Ciutat Vella

http://www.tvciutatvella.com/component/jtvcontent/article/5414-festes-del-roser-2016

Dimecres, 5 d'octubre de 2016
Centros Comerciales

El Centro Comercial El Triangle se viste de flores para celebrar La Fiesta de la Rosa

Entre los próximos 7 y 14 de octubre, el Centro Comercial El Triangle, situado en la emblemática Plaza de Cataluña de Barcelona, se vestirá de flores para la Fiesta de la Rosa que organiza Amics de la Rambla desde el año 1962. El objetivo de esta actividad es que los barceloneses redescubran una Rambla, desde El Triangle hasta Colón, llena de flores, cultura y tradición durante la fiesta, que involucra a espacios emblemáticos como el Centro Comercial, uno de los edificios más representativos del eje central de Barcelona.

Este sábado 8 de octubre se realizará el paseo inaugural con autoridades desde el Centro Comercial El Triangle. La dirección artística de la decoración del centro se ha realizado por alumnos de La Escuela de Arte Floral y Paisajismo de Barcelona. Se trata de una decoración en suspensión con plantas y orquídeas.

En las imágenes se puede observar la presentación de la cita, a la que han acudido el director general de Turismo de Barcelona, Jordi William Carnes; la directora de la Escuela de Arte Floral y de Diseño de Jardines de Cataluña, Roser Bofill; la florista de La Rambla, Carme Romero; la comisaria de La Rambla en Flor, Rosa Bassedas; el presidente de Amics de la Rambla, Fermín Villar y la gerente del Centro Comercial, Susana Salcés.

http://www.revistacentroscomerciales.com/index.php/formatos/eventos/item/7155.html

Divendres, 7 d'octubre de 2016
Ara

No, Spiderman no ha colonitzat el monument a Colom

Els transeünts es pregunten què són els llaços vermells que des d'avui pengen del mirador i demanen si l'estan enderrocant, però l'explicació és més senzilla (i festiva)

Quan els veïns de les Rambles de Barcelona s'han llevat aquest matí i han mirat cap al cel –potser en busca de pluja– han vist una cosa diferent en el monument a Cristòfor Colom. No era cap samarreta del Barça, ni tampoc operaris esforçant-se a eliminar els excrements d'ocells del capdamunt de l'estàtua. No. Eren unes cintes rogenques i llarguíssimes que penjaven dels peus del conqueridor fins a la base, a tocar dels lleons. "L'estan enderrocant?", pregunta un vianant, sorprès i incrèdul  que la CUP s'hagués sortit amb la seva i hagués aconseguit fer desaparèixer el monument de l''skyline' de Barcelona.

Però no, tampoc l'estan enderrocant. I tampoc és que "Spiderman hagi fet de les seves", tal com un pare ha explicat al seu fill en passar-hi aquest matí mentre el duia a l'escola. Les cintes de tela, vermelles, roses i taronges, són en realitat part de la decoració especial amb què els Amics de la Rambla han engalanat el monument per les Festes del Roser, que se celebren des d'avui fins al proper 13 d'octubre. A banda de les cintes, la base del mirador s'ha decorat amb flors exòtiques de colors, una tria que, segons va explicar dimarts la directora de l'Escola de l'Art Floral, Roser Bofill, "representa el nou món". El monument de Colom és només un dels 12 espais que els Amics de la Rambla vestiran de gala aquests dies per animar els barcelonins a sortir als carrers i "fer-los seus".
Turistes, 'selfies' i filtres

A mitja tarda, bona part de les cintes de tela s'han alliberat de la base i volen lliures cap al cel,assenyalant Amèrica amb més encert que el pobre Colom, que malauradament sempre ha assenyalat cap a Mallorca. No és un detall que molesti especialment els turistes, que troben un fons ideal per als seus 'selfies' en la combinació de les flors, els lleons i les tires al cel, una teranyina de colors que avui els estalviarà haver de fer servir filtres.

El president d'Amics de la Rambla, Fermín Villar, es passeja també per la base del monument, contemplant el resultat. "Es veu que amb el vent les cintes s'han entortolligat. És normal, és la primera vegada que ho fem i és complicat, però està quedant molt bonic", assenyala. Demà, avisa, serà el dia fort: quan els operaris acabin, les flors decoraran també parts del mirador que ara encara són buides. "Amb la proposta de la CUP moltes persones ens estan preguntant si ho hem fet expressament, però no. Ho teníem previst de fa molt temps. I tampoc ho estem fent per celebrar el Dia de la Hispanitat!", avisa, una hipòtesi que també els han plantejat.

Bones Festes del Roser!

http://www.ara.cat/societat/Spiderman-colonitzat-monument-Colom_0_1664233725.html

Divendres, 7 d'octubre de 2016
Btvnotícies.cat

El monument a Colom es guarneix de flors per l’inici de les festes del Roser

El monument a Colom se suma enguany per primera vegada a la llista d'espais i edificis de la Rambla que participen a la Festa del Roser. Fins al 13 d'octubre, una desena de façanes del passeig lluiran els tradicionals guarniments de flors típics d'aquesta celebració popular.

500 bromèlies i 200 orquídies cymbidium guarneixen des d’aquest divendres el monument a Cristòfor Colom, amb motiu de l’inici de la  Festa del Roser. Una activitat que, segons els seus organitzadors, ja estava prevista des d’abans que esclatés la polèmica sobre la retirada de l’escultura que va proposar la CUP. A la base del monument hi han fet un bosc amb plantes exòtiques provinents, precisament, d’Amèrica. L’ornamentació està complementada amb cintes de 60 metres de llarg i de diferents colors que pengen de l’estàtua. Aquesta ornamentació s’ha triat per simbolitzar “la cruïlla entre dos mons“, segons Roser Bofill, directora de l’Escola d’Art Floral de Catalunya.

La Festa del Roser, organitzades pels Amics de la Rambla, combinaran un any més activitats lúdiques i artístiques pensades per a tots els públics. En la seva 54a edició, s’ha fet un esforç per reivindicar la tradició de les flors al passeig. Un dels actes més vistosos tindrà lloc aquest dissabte, quan es podran veure fins a 12 façanes de diferents edificis i espais singulars guarnits amb flors.
http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/10/07/monument-colom-guarneixflors-inici-festes-del-roser/

Divendres 7 d'octubre de 2016
Al dia Cat

Un total de 12 edificis de La Rambla de Barcelona lluiran engalanats fins dijous que ve per la Festa del Roser, organitzada per l'associació Amics de la Rambla des del 1962.

Els edificis que col·laboren en aquesta edició són l'Arts Santa Mònica, Palau Marc, Palau Moja, Jardí de la Casa Ignacio Puig, Centre Comercial El Triangle, Gran Teatre Liceu, Mercat de la Boqueria, Mirador de Colom, Museu Marítim, Palau de la Virreina, Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona i el Teatre Principal.

A més, s'oferiran visites guiades o portes obertes diversos dies en diversos espais, com la Biblioteca del Gòtic-Andreu Nin, el Museu Marítim, el Liceu, el Palau Güell, la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts i el Palau Moja, entre d'altres activitats.

http://www.aldia.cat/catalunya/noticia-rambla-engalana-12-edificis-amb-flors-per-festa-roser-20161007194944.html

Divendres 7 d'octubre de 2016
Servei Premsa Ajuntament

Gala Pin assisteix a les Festes del Roser 2016

Dissabte 8 d’octubre, la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, assistirà a diversos actes de les Festes del Roser 2016, que tindrà lloc entre el 7 i el 13 d’octubre. Així, la regidora assistirà a les 18:00 hores a la Xocolatada popular que tindrà lloc a La Rambla, 74 (davant del Cafè de l’Òpera).

La Festa del Roser, organitzada per Amics de la Rambla, se celebra des de l’any 1962 amb la intenció de convidar a barcelonins i visitants a gaudir de La Rambla. Són dies en què la cultura, el lleure i els actes populars, sempre presents a La Rambla, conviden a tothom a ocupar l’espai públic i a viure intensament de l’eix central de Barcelona.

http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2016/10/07/gala-pin-assisteix-a-les-festes-del-roser-2016/

Divendres 7 d'octubre de 2016
Btvnotícies.cat

La Rambla es vesteix de flors per celebrar la Festa del Roser

Des de la plaça de Catalunya fins a Colom, una vintena d'espais i edificis de la Rambla estan guarnits amb flors aquests dies per celebrar la 54a edició de la Festa del Roser. Diversos artistes i escoles d'art floral han col·laborat amb institucions, veïns i comerços per fer realitat aquestes creacions. A més, una desena de museus i palaus ofereixen visites guiades, des de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts fins a l'espai Jamón Experience.

La Rambla celebra la 54a edició de les festes del Roser. L’any passat, l’associació d’Amics de la Rambla va decidir convertir les flors en protagonistes de la celebració, inspirant-se en el Temps de Flors de Girona i donant a conèixer d’aquesta manera la tradició dels floristes de la Rambla. Llavors es van decorar amb flors set façanes del passeig. Enguany ja han estat 18, amb incorporacions tan destacades com el mirador de Colom, que ahir va quedar pràcticament embolicat per regal, tot i que les cintes vermelles que van penjar de l’estàtua van ser més aviat efímeres.

Diversos artistes, alumnes i exalumnes de Escola d’Art Floral i Paisatgisme de Barcelona i de l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya han treballat aquests guarniments en col·laboració amb les institucions, establiments i veïns implicats. El Palau Moja, el Palau Marc (seu del Departament de Cultura de la Generalitat) i l’Arts Santa Mònica s’han decorat amb la participació de diverses entitats dels barris, que després de les festes se’ls enduran als seus espais. L’espai més directament obert a la participació és el Palau de la Virreina, on des de fa quatre anys els visitants de la Rambla poden deixar “una flor i un desig” durant aquestes festes.
A més de la decoració floral, nou palaus o museus de la Rambla fan portes obertes o, sobretot, visites guiades per les festes del Roser. Des del Palau Moja fins al Museu de Cera (informació i horaris, al mapa). Per participar-hi, cal inscriure-s’hi prèviament trucant als Amics de la Rambla (93 317 29 40). A més, ahir divendres, el musicògraf i historiador de l’art Albert Ferrer Flamarich va fer una xerrada sobre “Shakespeare i l’òpera” a la Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin i, aquest dissabte al vespre, la jove cantautora catalana Judit Neddermann fa un concert al Teatrino del Conservatori del Liceu. Els guardons als ramblistes d’honor d’aquest any, es lliuraran el proper 19 d’octubre en un acte institucional al Saló de Cent.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/10/08/festa-floristes-rambla-colom-decoracio-jardins-arts-santamonica-canaletes/

Dissabte, 8 d'octubre de 2016
Btvnotícies.cat

La Rambla espera la reforma pactada “perquè la gent de Barcelona torni a barrejar-se amb el turisme”

Els Amics de la Rambla celebren la Festa del Roser amb la vista posada en la reforma del passeig, que es va aprovar definitivament al maig al plenari municipal. Veïns i comerciants esperen que la reducció de les parades i quioscos "oxigeni" la Rambla perquè els barcelonins tornin a interessar-s'hi i que tots els comerços no siguin només per a turistes. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, adverteix que les obres trigaran més d'un any a començar.

Gala Pin i l’exalcalde Xavier Trias han coincidit en la passejada que han organitzat els Amics de la Rambla per mostrar a les autoritats els guarniments florals que aquests dies decoren fins a 17 espais i façanes, en el marc de la 54a Festa del Roser. Tant la regidora del districte com el líder municipal de CiU s’han mostrat satisfets perquè el Pla especial urbanístic d’ordenació de la Rambla aprovat al maig amb l’única oposició de PP i CUP pugui tirar endavant. L’aprovació inicial ja s’havia fet durant el mandat anterior, amb Trias com a alcalde, però la definitiva ha hagut d’esperar que els grups es posessin d’acord sobre algunes modificacions respecte al projecte inicial.

Pin ha advertit que, tot i que es treballa perquè el concurs públic per adjudicar les obres es convoqui abans que acabi l’any, després s’haurà d’adjudicar i concretar. Per tant, per la propera Festa del Roser la Rambla encara no haurà començat a canviar de cara. Xavier Trias, després de la passejada, ha dit que veu molta “voluntat i entusiasme” per part dels veïns i sobretot dels comerciants de la Rambla perquè la reforma tiri endavant.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/10/08/rambles-pla-especial-urbanistic-parades-flors-quioscos-turistes/

Dissabte, 8 d'octubre de 2016
La Vanguardia

Los 10 mejores planes otoñales en Barcelona

Este fin de semana de octubre llega con distintas propuestas culturales para todos los públicos
Atrás quedó el verano, los viajes y los planes fuera de Barcelona. Ha llegado el otoño y con él los fines de semana sin saber qué hacer. Por eso te proponemos una decena planes para este fin de semana para evadirte del día a día y disfrutar en la capital catalana.

LA FONT DE MONTJUÏC, A RITMO DE JAZZ
La Font Màgica de Montjuïc sonará a ritmo de jazz sincronizando la música con la belleza del agua. En colaboración con el 48 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, ofrecerá un espectáculo con canciones de artistas como Stanley Clarke, Miles Davis o Jaco Pastorious, entre otros . El evento se celebrará cada sábado de octubre a las 21:30h y cada sábado de noviembre a las 19:30h.
BARCELONA GAMES WORLD
La Fira de Barcelona acoge hasta este fin de semana la principal feria de laindustria de los videojuegos, donde se presentarán las novedades de la temporada. Algunas de las principales compañías del sector, como Electronic Arts, GAME o Microsoft Xbox estarán presentes, además de conocidos creadores como Katsuhiro Harada (Tekken) y Hajime Tabata (Final Fantasy). Los aficionados podrán disfrutar de más de mil juegos, ¡y antes de qué salgan al mercado!
FESTIVAL RUEDA 2016
La ciudad acoge por segunda vez el Festival Internacional de Cine Ciclista en los Cines Texas de la calle Bailén. El domingo es el último día, así que este fin de semana es un buen momento para que los amantes de la bicicleta puedan disfrutar por tan solo seis euros de películas inéditas que giran alrededor de este querido medio de transporte.
FESTA DEL ROSER DE LA RAMBLA
Un año más la Festa del Roser de la Rambla, impulsada por Amics de la Rambla, engalanará la emblemática vía de Barcelona con flores y se llenará de color hasta 13 de octubre. Habrá jornadas de puertas abiertas y diferentes actividades. Este sábado a las 18:00 horas delante del Café Ópera nos espera una deliciosa chocolatada popular y el Concierto de Judit Neddermann en el Conservatorio del Liceo a las 19:00 horas
BAJADA DE CARROS EN SARRIÀ
Con motivo de la fiesta mayor del barrio de Sarrià el domingo se organiza una carrera de carros en su calle Mayor. Una actividad ideal para los más pequeños con diversión asegurada. No solo competirán sino que también harán sus propios carros. La carrera empezará a las 12:00 horas, pero no os olvidéis de inscribiros antes allí mismo a partir de las 10.30 horas.
SALÓN ERÓTICO DE BARCELONA
Después del polémico video promocional del Salón Erótico de Barcelona, no podemos obviar que este evento se celebra en el Centro Deportivo Municipal Olímpico Vall Hebron. Como cada año, la industria del ocio para adultos se reúne en uno de los mayores eventos de Europa.
ZOCO BARCELONA MARKET
Zoco Barcelona Market es más que un simple mercado de ropa, bisutería y complementos. Su marca personal reside en los pequeños creadores; es un ejemplo la moda de Cruz Apache, los accesorios de Kidani Complementos o la bisutería de Rusky Cohelo. Si os pasáis por el claustro de Sarrià os encontraréis con éstas y 25 marcas más además de muestras gastronómicas, colaboradores especiales y acciones solidarias.
BARCELONA TRIATHLON
Este domingo se celebra el Triatlón de Barcelona en el pabellón polideportivo de la Mar Bella. Consiste en una prueba de triatlón de libre participación para todo tipo de deportistas y está organizada por el ajuntamiento de Barcelona. Si te gusta el deporte, infórmate e inscríbete en la página web oficial.
FIRA ÀPAT 2016
Con el objetivo de impulsar los productos km0, la feria profesional de los alimentos producidos en Catalunya se celebra hasta el lunes. Para los más gourmet, habrá más de 3.000 productos para degustar, tanto alimentos como bebidas. La feria se celebrará en la cúpula del centro comercial Las Arenas. La entrada anticipada se puede comprar online por cinco euros.
U N RECORRIDO NOCTURNO POR LA BARCELONETA BARROCA
La iniciativa ‘Encenem la llum de la nostra història se enmarca en la fiesta mayor del barrio de la Barceloneta, que termina este domingo. Con ella se iluminarán las fachadas de casas barrocas originales del siglo XVIII con guirnaldas, y se proyectaran vídeos y fotografías. Una buena oportunidad para descubrir el patrimonio del barrio a través de un paseo nocturno.

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20161008/41801566096/planes-fin-de-semana-barcelona-8-9-octubre.html

Dissabte, 8 d'octubre de 2016
BTVnotícies.cat

Guarniment de Colom per les Festes del Roser 2016

http://www.tvciutatvella.com/component/jtvcontent/article/5417-guarniment-de-colom-per-les-festes-del-roser-2016

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X