Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Resum Premsa Lliurament Guardons Ramblista d'Honor

31 d'octubre de 2016

Dimecres, 19 d'octubre de 2016
BTVnotícies.cat

Las Golondrinas, 128 anys guardonats amb el premi Ramblistes d’Honor

Las Golondrinas, una empresa fundada el 1888 per tres famílies, continua des de llavors en mans de les mateixes famílies. Tres generacions han estat les responsables de mantenir aquest element de la Rambla, que, per a molts barcelonins, ha representat el primer contacte amb un vaixell en moviment. Aquest 2016 han estat guardonats amb el premi Ramblistes d'Honor.

L’associació Amics de la Rambla atorga des de 1961 els guardons Ramblistes d’Honor i, enguany l’empresa Las Golondrinas s’ha endut un guardó pels seus 128 anys passejant viatgers pel Port de Barcelona, entre altres tres premiats més. Enguany els premis s’han atorgat al saló de plens de l’Ajuntament i els seleccionats, a més de Las Golondrinas, també han estat: John Hoffman, per la seva aposta per convertir Barcelona en la seu del Mobile World Congress; Francisco Ibáñez, pels personatges que ja formen part de les lectures de diverses generacions de barcelonins; i la Fundació Tot Raval, per la feina feta al barri.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/10/19/golondrinas-ramblistes-honor-premi/

Dijous, 20 d'octubre de 2016
BTVnotícies.cat

John Hoffman, Francisco Ibáñez, Tot Raval i Las Golondrinas, ramblistes d’honor de 2016

El conseller delegat del GSMA, John Hoffman; el dibuixant i creador de Mortadel·lo i Filemó, Francisco Ibáñez, la Fundació Tot Raval i Las Golondrias han recollit aquest dimecres els guardons Ramblistes d'Honor. Els premis, que cada any lliura l'associació Amics de la Rambla, han volgut reconèixer la seva tasca de difusió i promoció de la ciutat de Barcelona.

La cerimònia d’entrega ha tingut lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. El periodista i escriptor Arturo San Agustín ha estat l’encarregat de fer el discurs introductori, en què ha parlat de la Rambla i ha glossat la figura dels premiats. “Hauria jurat que l’alcaldessa, Ada Colau, havia prohibit la meva entrada en aquesta casa”, ha bromejat San Agustín a l’inici del seu parlament, que ha finalitzatdemanant un consens polític per protegir l’històric passeig barceloní.

John Hoffman ha recordat que “la primera vegada que vaig visitar Barcelona va ser pels Jocs Olímpics del 92 i, com tot turista, un dels primers llocs on vaig anar va a ser a la Rambla i allà va començar el meu idil·li amb aquesta ciutat”. El conseller delegat del GSMA, l’associació impulsora del Mobile World Congress, ha assegurat que “tothom coneix la Rambla” i l’ha definida com “una icona” de Barcelona.

Per la seva banda, Francisco Ibáñez ha volgut subratllar que els seus personatges més coneguts “Mortadel·lo i Filemó tenen una relació especial amb la Rambla” perquè, en diverses ocasions, els ha dibuixat a banda i banda del passeig. I, sense perdre el somriure, ha rememorat també que “jo mateix tenia una relació especial amb la Rambla perquè hi tenia molts amics amb qui jugàvem al carrer; en aquella època jo duia els pantalons curts i els cabells llargs, ara totes dues coses han desaparegut”, ha bromejat, “però el que no desapareixerà mai són els bons records que tinc d’aquella època“.

També ha estat reconeguda la Fundació Tot Raval, que aplega més de 60 entitats d’aquest barri. El  president, Roger Marcet, ha assegurat que “és un barri que et captiva i t’atrapa” i ha posat de manifest la seva especial relació amb la Rambla. Especialment emotiva ha estat la intervenció del darrer dels premiats, Manel Roca, director de Las Golondrinas. Durant el seu discurs, sense poder contenir les llàgrimes, Roca ha expressat la importància d’aquest reconeixement per a “la tercera generació” que tira endavant amb aquest emblemàtic negoci.

L’associació Amics de la Rambla convoca els premis Ramblista d’Honor, creats el 1962, per distingir les persones, entitats o institucions que hagin contribuït a divulgar o millorar el prestigi del popular passeig barceloní.

Pla especial urbanístic

El president de l’associació Amics de la Rambla, Fermín Villar, ha aprofitat l’acte per tornar a reclamar el desenvolupament del pla especial d’aquesta zona per convertir-la en el cinquè barri de Ciutat Vellai equilibrar l’ús turístic i ciutadà del popular passeig. Villar ha demanat a les forces polítiques de la ciutat “consens” per cuidar de la Rambla i “coratge i immediatesa” per millorar-la amb el desenvolupament del pla especial. En absència de l’alcaldessa, Ada Colau, la representació política municipal ha estat encapçalada pel primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i per la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que ha recollit el guant de Villar i ha fet “una crida a la participació ciutadana i al debat per decidir quin model de Rambla volem per al futur“.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/10/19/john-hoffman-francisco-ibanez-tot-raval-golondrinas-ramblistes-honor/

Dijous, 20 d'octubre de 2016
La Vanguardia

Amics de La Rambla reclama un uso equilibrado entre turistas y barceloneses

El presidente de la asociación Amics de La Rambla, Fermín Villar, ha reclamado hoy el desarrollo del plan especial de esta zona para convertirla en el quinto barrio de Ciutat Vella y equilibrar el uso turístico y ciudadano del popular paseo.

Fermín Villar ha hecho esta reclamación durante su intervención hoy en el Saló de Cent del Ayuntamiento de Barcelona, donde se han entregado los premios Ramblistas de Honor, que la entidad que preside entrega cada año, según informa esta asociación.

El director de GSMA -organizadora del Congreso Mundial de Móviles-, John Hoffman; el dibujante Francisco Ibáñez; el presidente de la fundación Tot Raval, Roger Marcet; y el director de Las Golondrinas, Manel Roca, han recogido hoy los premios.

Fermín Villar ha pedido a las fuerzas políticas de la ciudad "consenso" para cuidar de La Rambla y "coraje e inmediatez" para mejorarla con el desarrollo del plan especial.

La asociación Amics de La Rambla convoca los premios Ramblista d'Honor, creados en 1962, para distinguir a las personas, entidades o instituciones que hayan contribuido a divulgar o mejorar el prestigio del popular paseo barcelonés. EFE

http://www.lavanguardia.com/politica/20161019/411136921042/amics-de-la-rambla-reclama-un-uso-equilibrado-entre-turistas-y-barceloneses.html

Dijous, 20 d'octubre de 2016
La Vanguardia

Opinió: Marius Carol
La Rambla como símbolo

De tanto idealizar la Rambla, hemos aprendido a verle los defectos. Es la calle más célebre de la ciudad, la que destacan todas las guías, la que todo viajero cita. Pero, al final, la postal turística ha ganado la batalla al retablo urbano. El bulevar ha dejado de pertenecer a los barceloneses al ser conquistado por los turistas. Cada año más de cien millones de personas la transitan, como si fuera el kilómetro cero desde el que descubrir la ciudad, pero por el camino nos la han desvirtuado. Y no es lo que nos gustaba que fuera. Seguramente porque los barceloneses ya no viven en la Rambla y se ha apoderado de su paisaje toda suerte de comerciantes expatriados que ofrecen recuerdos que no están en nuestra memoria y arroces que nunca figurarán en los libros de cocina. El paseo está ocupado por locales impersonales cuando un día hubo quioscos ilustrados, floristerías que olían a primavera y pajarerías con trinos de libertad. Entonces paseaba un catálogo de personajes que invitaban al retrato, a la morbosidad o a la confidencia.

Los Amics de la Rambla concedieron ayer sus premios y Arturo San Agustín, que sabe más por diablo que por viejo, contradiciendo el refrán, leyó un pregón en el Consell de Cent donde dijo que todos los alcaldes de Barcelona afirman que la Rambla es el paseo de la ciudad, pero ninguno se toma al pie de la letra este eslogan. E invitó a los políticos actuales y futuros a tomarse en serio la Rambla, para que los barceloneses no sigan diciendo que esta avenida es como un amor de juventud: al principio te seduce, después la olvidas.

La Rambla que enamoró a Orwell o Hemingway, a Dalí y a García Lorca, era culta y canalla, burguesa y popular. El espacio público es de todos y no es de nadie, pero hemos descubierto que la Rambla ha dejado de pertenecer a los locales, sin que se la hayan hecho suya los foráneos. Se necesitará de la complicidad entre lo público y lo privado, entre la inteligencia y la razón, para recuperarla.

http://www.lavanguardia.com/opinion/20161020/411140177932/la-rambla-como-simbolo.html

Dijous, 20 d'octubre de 2016
El Periódico

John Hoffman, Francisco Ibáñez, Tot Raval y las Golondrinas, ramblistas de honor 2016

Entrega de los galardones en el Saló de Cent del Ayuntamento de BCN

El Saló de Cent del Ayuntamento de Barcelona ha sido esta tarde el escenario de la entrega de los premios Ramblistas de Honor.John Hoffman,Francisco Ibáñez, laFundación Tot Ravaly Las Golondrinas han recibido el galardón de manos delteniente de alcalde Gerardo Pisarello. La alcaldesa Ada Colau estaba regresando de una cumbre en Quito, Ecuador.

El jurado reunido este año por la asociación Amics de la Rambladecidió abrir un amplio abánico dado el valor de las distintas candidaturas presentadas. De este modo, se acordó galardonar a John Hoffman, director del MWC (Mobile World Congress), por contribuir a la proyeccón de Barcelona en el mundo, al dibujanate ncombustible Francisco Ibáñez, que ha cumplido este años 80 años al pie del cañón las aventuras de Mortadelo y Filemón.

Además, también son ramblistas de honor laFundació Tot Ravalpor la imprescindible labor que desarrolla en el barrio para mejorar la calidad de vida de los vecinos, y la empresa de embarcaciones del puerto Las Golondrinas, como uno de los símbolos de la ciudad que aún perduran en la memoria colectiva.

ELOGIO A LA CALLE

El acto en el Saló de Cent ha reunido a una buen parte de los concejales del Ayuntamiento (Xavier Trias, Carina Mejias, Alfred Bosch, Monserrat Ballarín, Mercé Homs, Marilén Barceló, Trini Capdevila, Alberto Fernández Díaz), el presidente de Amics de la Rambla, Fermín Villar, y la videpresidenta primera, Roser Tiana, familiares y amigos de los galardonados.

El veterano periodista Arturo San Agustín, encargado de iluminar el acto con un elogio sobre los premiados Hoffman, Ibáñez, Tot Raval y Las Golondrinas, ha preferido dedicar sus reflexiones a la Rambla,calle femoral de Barcelona, siempre bien alimentada por asociaciones y personajes de la talla de los cuatro nuevos ramblistas de honor.

http://www.elperiodico.com/es/noticias/gente/john-hoffman-francisco-ibanez-fundacio-tot-raval-las-golondrinas-ramblistas-honor-5573993

Dijous, 20 d'octubre de 2016
El País

El delegat del Mobile i el dibuixant de Mortadel·lo, Ramblistes d’Honor

John Hoffman anuncia: "Tenim molts més anys per construir més èxits a Barcelona"

John Hoffman, el conseller delegat de GSMA, l'associació impulsora del Mobile World Congress (MWC), ha estat guardonat aquest dimecres com Ramblista d'Honor per l'associació Amics de La Rambla. Durant el seu discurs al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona Hoffman ha anunciat: “Tenim molts més anys per construir, a Barcelona, més èxits”.

Des que l'any passat la vaga de Metro compliqués la mobilitat durant els dies del congrés sobrevola el dubte de si el MWC de telefonia abandonarà, en un futur, la ciutat. Aquest dimecres, Hoffman s'ha reunit amb el president de la Generalitat,Carles Puigdemont, encara que res ha transcendit de la trobada. Després de la reunió amb Puigdemont, ha rebut el guardó i ha recordat que la primera vegada que va "passejar per la Rambla va ser el 1992 i, ja llavors, em va enamorar”. El conseller delegat ha recordat que el MWC es va instal·lar a la ciutat el 2006 i que en aquests 11 anys ha tingut un nombre rècord d'assistents “i espero que el proper 2017 sigui espectacular”. El MWC tindrà lloc del 22 al 25 de febrer ll recinte firal de Gran Via de l’Hospitalet.

Els Amics de la Rambla porten, des del 1962, lliurant el guardó de Ramblista d'Honor a les personalitats o institucions que hagin contribuït a promoure el prestigi de la Rambla. Amb Hoffman, ha estat condecorat també el creador de Mortadel·lo i Filemó, Francisco Ibáñez, la Fundació Tot Raval i les embarcacions de Las Golondrinas. Ibáñez, en el seu discurs, ha recordat una Rambla on ha col·locat “en innombrables ocasions Mortadel·lo”. Molt emocionat, Manuel Roca, el gerent de Las Golondrinas ha rememorat els 128 anys d'història de l'empresa que va fundar la seva família. L'entitat Tot Raval ha defensat la seva tasca i la Rambla com a eix d'unió de Ciutat Vella.

La polèmica l'ha incendiat el periodista Arturo San Agustín que durant el discurs introductori al lliurament de premis ha carregat contra el govern de Colau –mentre presidia l'acte el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarelo. San Agustí ha començat assegurant que “sospito que Colau havia prohibit la meva entrada a l'Ajuntament”. Tot seguit ha descrit, de forma molt personal, una Rambla en la qual ha ressaltat els “ciclistes que són una espècie protegida”. Després ha carregat contra els venedors del top manta i ha mantingut que “l'espai públic és de tots i per això hem de defensar-lo”. “La Rambla és sempre sincera, per això no ens agrada a alguns barcelonins, allà està el món i no a l'ONU. I això cal dir-li al nou secretari portuguès, potser l'hi ha dit Colau”, ha ironitzat. En el seu discurs també ha mantingut que la Rambla és “el carrer més alegre del món”. “Tant de bo els polítics es prenguin de debò la Rambla”, ha conclòs.

En el seu discurs, el nou president dels Amics de la Rambla, Fermín Villar, ha demanat més agents de la Guàrdia Urbana i més “agents cívics amb capacitat sancionadora”. “Des dels Amics de la Rambla volem fer de la Rambla el cinquè barri del districte de Ciutat Vella”, ha conclòs.

http://cat.elpais.com/cat/2016/10/19/catalunya/1476904267_166403.html

Divendres, 21 d'octubre de 2016
e-noticies

SOS por las Ramblas

El periodista Arturo San Agustín reclama que desaparezcan las tiendas de "helados, gofres y tristes suvenires"

El periodista Arturo San Agustín ha alentado a los políticos a "tomar en serio las Ramblas" para que se convierta en un "nuevo barrio habitado y no sólo utilizado" como un reclamo turístico. "Que vuelva la flor en la Rambla", ha reivindicado el escritor en el pregón que leyó durante la entrega de premios de la entidad Amics de las Ramblas, en el salón Consell de Cent del Ayuntamiento.
“Confieso que sospechaba que la excelentísima señora doña Ada Colau, alcaldesa de Barcelona, había dado orden de no dejarme entrar en su ayuntamiento. Tal vez, pues, ha sido la Rambla la que ha hecho posible que ahora me encuentre aquí, entre ustedes”, ha expuesto. 

"O a que, con tantas visitas a la ONU, a la señora alcaldesa se le olvidó ordenar a algún propio que me prohibieran la entrada a su ayuntamiento", ha añadido. 

“Permítanme principiar diciendo que la Rambla es el único espacio urbano barcelonés que nos permite a los peatones barceloneses pasear sin temor a acabar en un hospital por gentileza de algún ciclista, esa especie urbana excesivamente protegida, muchos de cuyos ejemplares abusan diariamente de esa protección. Hablo, claro, de la Rambla durante el día, porque por la noche la Rambla es otra cosa”, ha indicado. 

San Agustín ha recordado que “La Rambla es un paseo transitado -así me lo aseguran- por 120 millones de ciudadanos anualmente. Quizá sólo son 100 millones, de ahí no bajo, pero si los partidos políticos independentistas acostumbran a añadir 500.000 personas o un millón al número real de asistentes a uno de sus actos públicos, yo no voy a ser menos”, ha ironizado. 

"Que vuelva, pues, la flor, en la Rambla, en el centro de la Rambla y que desaparezcan estos helados, gofres y tristes suvenires que han sustituido a los pájaros y otros animales que ahora, algunos, llaman mascotas", ha pedido San Agustín, al tiempo que ha denunciado la venta ambulante ilegal que prolifera en el centro de Barcelona.

"Tampoco en la Rambla se debe aceptar la competencia desleal. Que vuelva la flor de la Rambla, pero que la vendan las floristas, no otra gente furtiva", ha dicho el cronista. "Afirmar que en Barcelona no ha habido colectivo más conflictivo y difícil que el que forman los llamados 'manteros' no es xenofobia. Simplemente es decir la verdad", ha asegurado.

Arturo San Agustín ha añadido, en este sentido, que "el espacio público es de todos" y "tenemos que defenderlo de algunas demagogias y populismos oficiales que siguen confundiendo la acción de gobierno con el activismo político y que los medios de comunicación amplifican tan generosa como inconscientemente".

El periodista ha lamentado que "todos los alcaldes de Barcelona dicen o afirman que la Rambla es el paseo de la ciudad, pero nadie se toma en serio esta frase". "Ojalá que los políticos actuales y futuros se tomen en serio la Rambla". San Agustín ha concluido su pregón expresando que "muchos barceloneses" esperan ver "un nuevo barrio en Ciutat Vella llamado Rambla".

http://sociedad.e-noticies.es/sos-por-las-ramblas-105822.html

Dijous, 20 d'octubre de 2016
La Vanguardia

Reconocimiento de la Rambla al responsable del Mobile World Congress

John Hoffman, galardonado como Ramblista de Honor junto a las Golondrinas del puerto, el dibujante Francisco Ibáñez y la fundación Tot Taval

En ausencia de Ada Colau, que había aterrizado en Barcelona tres horas antes procedente de Latinoamérica, el primer teniente de alcalde, GerardoPisarello, entregó ayer los reconocimientos Ramblistes de Honor con los que Amics de la Rambla, que desde hace unos meses preside Fermín Villar, distingue la trayectoria de personas y entidades vinculadas al paseo.
Junto a los galardonados este año (las golondrinas del puerto; el dibujante y padre de Mortadelo y Filemón, Francisco Ibáñez, y la fundación Tot Raval) estaba el consejero delegado de la GSMA, organizadora del MobileWorld Congress, John Hoffman (en la foto con Pisarello y Villar), que se declaró enamorado de la Rambla que conoció en 1992, cuando la visitó con motivo de los Juegos.
Hoffman, que ha mantenido una relación con momentos de tensión con el actual gobierno local, dejó un mensaje de tranquilidad: “This is just a start” (esto es sólo un comienzo) refiriéndose a los once años de presencia del MWC en Barcelona.

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20161020/411140054322/reconocimiento-rambla-responsable-mobile-world-congress-john-hoffman.html

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X