Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Resum premsa sobre La Rambla - Abril 2017

28 d'abril de 2017

Dimarts, 18 d’abril de 2017
Betevé

Veïns de la Rambla, una espècie en extinció

Alguns són envejats per viure en el passeig més cèntric, però cada cop hi ha més “ramblistes” que abandonen el barri on han viscut tota la vida

"Turista a casa teva". Aquesta és la sensació que tenen alguns del miler de veïns empadronats a la Rambla. Lluny de la imatge idíl·lica, han de conviure amb el soroll, la manca d'establiments que no estiguin dirigits a turistes o l'escassetat de propietaris a les finques i el que això comporta: per exemple, la dificultat d'instal·lar-hi ascensors. Aquest és el motiu principal perquè l'Anna s'ha decidit a fer les maletes després de tota una vida al passeig.

"Això abans era un barri, ara ja no. Ara és un parc temàtic", rebla l'Anna. Ha viscut a la Rambla tota la vida, però ara ha decidit que és l'hora de posar a la venda l'àtic i marxar a un altre barri o fora de Barcelona. A la finca només hi ha quatre particulars més, que no volen posar-hi ascensor. A més, es troba "completament" envoltada d'apartaments turístics als edificis adjacents.

La Maria Lluïsa es resisteix a marxar tot i que ha vist desaparèixer la majoria de comerços tradicionals, que han estat substituïts massivament per restaurants o botigues de records. Reconeix que hi ha gent que l'"enveja", fins que surten al balcó, i "aleshores diuen: 'això és massa'". Ella, però, assegura: "la Rambla m'enamora i faré tot el possible perquè torni a ser el que era."

http://beteve.cat/veins-de-la-rambla-especie-en-extincio/

Dimarts, 18 d’abril de 2017
Betevé

Collboni rebutja adquirir El Molino i el Teatre Principal
El responsable de Cultura diu que l’Ajuntament “no pot” assumir els preus d’aquests teatres però que vetllarà perquè tinguin ús cultural
El tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, ha descartat que el consistori compri El Molino i el Teatre Principal. Collboni ha assegurat que l'Ajuntament "no pot i no està en disposició d'assumir" el preu que es demana per aquests dos teatres. El tinent d'alcalde sí que ha confirmat que manté converses amb els propietaris per garantir "un ús cultural" en aquests equipaments. El Principal fa mesos que està sense activitat, mentre que El Molino va posar en venda l'edifici l'any passat per problemes financers.
Collboni ha fet aquest anunci a la Comissió de Drets Socials a instàncies d'una pregunta de la regidora del PP Àngels Esteller, que ha celebrat que l'Ajuntament no vulgui comprar aquests edificis però que hi hagi converses per mantenir-ne l'ús cultural. El tinent d'alcalde ha dit que en el cas d'El Molino s'estan fent "gestions discretes" amb els propietaris i els creditors per garantir l'ús cultural d'un teatre que arrossega un dèficit econòmic.
El juny de l'any passat, els propietaris d'El Molino, Ociopuro, van publicar un anunci als diaris en què anunciaven la venda de l'edifici per 20 milions d'euros i signar un contracte per a 10 anys. Aquesta sala emblemàtica del Paral·lel va reobrir el 2010 però tres anys després es va declarar en concurs de creditors. Pel que fa al Teatre Principal, l'absència d'activitat és visible des de fa mesos amb les taquilles tapiades. Els propietaris, el Grup Balaña, va tenir problemes amb els últims llogaters del teatre, que feien servir una sala petita com a discoteca.
http://beteve.cat/collboni-rebutja-adquirir-el-molino-i-el-teatre-principal/

Dimarts, 18 d’abril de 2017
Vilaweb

Sant Jordi.- Amics de la Rambla oferirà llibres amb informació del passeig durant la Diada
L'associació Amics de la Rambla muntarà durant la Diada de Sant Jordi una parada de llibres a la Rambla, a l'altura del Pla de l'Os, amb l'objectiu de difondre el coneixement sobre el passeig, ha informat aquest dimarts en un comunicat.
Entre els llibres que l’entitat ha seleccionat per oferir a Sant Jordi es troben quaderns de viatge, publicacions il·lustrades i assajos sobre la història del passeig, com ‘Històries de la Boqueria’ o ‘Barcelona Ciutat Vella’, entre d’altres.
Els beneficis que s’obtinguin amb la venda dels llibres aniran destinats a la XIX Triatló Solidària que organitza Lleuresport, i que aquest any destina els diners a la Fundación Soñar Despierto, que treballa per oferir les mateixes oportunitats a tots els nens.
http://www.vilaweb.cat/noticies/sant-jordi-amics-de-la-rambla-oferira-llibres-amb-informacio-del-passeig-durant-la-diada/

Dimecres, 19 d’abril de 2017
Betevé

Gala Pin creu que el Principal “ha d’acabar sent equipament municipal” a llarg termini
En una entrevista al programa 'bàsics', Pin ha reconegut que "per la història i per la ubicació", el Principal, que fa mesos que està sense activitat, mereix convertir-se en un equipament de la ciutat. "Segurament s'ha de poder negociar amb la propietat en termes que no siguin només econòmics", ha explicat la regidora.
Pin ha fet aquestes declaracions l'endemà que el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, rebutgés l'adquisició del teatre perquè l'Ajuntament "no pot" assumir-ne el preu. La regidora ha puntualitzat que "potser no passarà aquest any o d'aquí a cinc anys". Pel que fa a El Molino, Pin sí que ha confirmat que la compra queda totalment descartada.
En la mateixa entrevista, Pin s'ha referit a les compres d'edificis sencers per part de fons d'inversió i ha afirmat que "ens estem trobant amb pràctiques similars a les del 2006 i 2007, d'abans de la bombolla". I ha afegit que "tot i això no hi ha hagut un canvi legislatiu per fer front a aquestes pràctiques".
La regidora de Ciutat Vella no descarta la compra del teatre per part de l’Ajuntament encara que sigui “d’aquí a molt de temps”

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X