Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Rutes culturals amb La Rambla com a protagonista

17 de març de 2014

Cada cop més, als barcelonins ens agrada visitar la nostra ciutat i conèixer la seva història i les històries que amaga. Avui us volem parlar de tres rutes en les que La Rambla és protagonista.

La Primera Guerra Mundial i la transformació de la ciutat

El 2014 es commemorarà el centenari de l’inici de la Primera Guerra Mundial, un conflicte global que va canviar el món... I Barcelona.
De la mà del periodista i escriptor David Revelles, la ruta ofereix un recorregut urbà amb el que aproximar-nos a un bocí d'història barcelonina poc conegut malgrat el seu paper decisiu a principis del segle XX.

La ruta transita per alguns dels escenaris de la ciutat durant la Gran Guerra, com la gran coordenada de l'alta cultura, el Liceu o els teatres i cabarets del Paral·lel. Una època apassionant en què per primera vegada van arribar a la metròpoli drogues com la cocaïna i on el jazz i el tango es van convertir definitivament en la banda sonora de cabarets i prostíbuls del Barri Xino. La ruta acaba a un dels establiments més emblemàtic i amb més històries de La Rambla, el Hotel Cuatro Naciones.

En definitiva, una postal d'una Barcelona desapareguda que, durant els anys de conflicte armat i a causa de la neutralitat d'Espanya en la guerra, es va convertir en un fascinant tauler de joc per a espies, contrabandistes d’armes, aventurers, idealistes, pistolers...

La durada és de 2 h aproximadament.
Properes sessions: 22 de març i 5, 12 i 19 d'abril a les 11 h.
Inscripcions: info@itineraplus.com o 93 342 83 33
Preu: 14 € (amb el 10% de descompte per a Amics de La Rambla)

La Barcelona Bohèmia. Ruta nocturna de tavernes i artistes modernistes

L'itinerari proposa una passejada per alguns dels bars modernistes de Barcelona per escoltar històries de diversió, bohèmia, i fins i tot perversió, que encara avui poden llegir-se en les seves parets.

El Modernisme volia crear espais únics en els quals totes les arts s'integressin en una arquitectura espectacular. La ruta descobreix aquests locals, molts d'ells fora dels circuits turístics habituals i que encara avui estan en ús, per mostrar-nos l’atmosfera i l'esplendor de la bohèmia modernista.

Una ruta en la que poder compartir emocions, secrets i adrenalina amb els artistes que es donen cita en aquests locals des de fa més d'un segle. Entre copa i copa entendrem, també, la complexa societat que va generar un dels moments més intensos de la història de Barcelona.

La durada és de 2:30 h aproximadament i inclou 2 consumicions.
Properes sessions: 4 i 25 d'abril, 2, 16 i 30 de maig a les 21:30 h.
Inscripcions: info@itineraplus.com o 93 342 83 33
Preu: 17 € (amb el 10% de descompte per a Amics de La Rambla)

Aperitius modernistes. Ruta, visita a l'Hotel España i aperitiu.

La ruta ofereix un apropament al Modernisme fugint dels tòpics i rodejat de l’atmosfera de luxe i fantasia que els grans arquitectes del Modernisme van imaginar per acontentar a l’elit burgesa industrial del segle XIX.

Aquesta és una proposta que sorprèn a cada cantonada i que explica què hi ha més enllà de les postals que atrauen a milions de turistes d’arreu del món. I és que més enllà del ‘Quadrat d’Or’ i el Passeig de Gràcia, el Modernisme va impregnar profundament l’estètica d’innombrables racons de la ciutat de tombants del segle XX.

Barris com el del Raval, per exemple, conserven joies amagades del Modernisme que encara ara se’ns mostren amb el seu esplendor. Una d’aquestes joies és sens dubte la històrica Fonda Espanya del Carrer Sant Pau, un fabulós edifici reformat per Lluís Domènech i Montaner que compta amb obres extraordinàries de Ramon Casas o Eusebi Arnau.

Després de passejar pels secrets amagats del Raval modernista la ruta ofereix  l’oportunitat de realitzar una visita exclusiva per l’interior d’aquest sublim exemple del Modernisme català, i finalment, gaudir d’un delicat aperitiu en el marc incomparable d'aquesta joia modernista.

Aquesta activitat inclou un 10% de descompte a la carta de Martin Berasategui.

La durada és de 2 h aproximadament.
Properes sessions: 13 d'abril i 18 de maig a les 11:15 h
Inscripcions: info@itineraplus.com o 93 342 83 33
Preu: 33 € (amb el 10% de descompte per a Amics de La Rambla)

Guanya unes invitacions per gaudir de la ruta “La Primera Guerra Mundial va transformar Barcelona!”

Amics de La Rambla i Itineraplus – l'empresa de Gestió i Divulgació Cultural que ofereix aquestes rutes-, us volen convidar a provar la ruta per la Barcelona de la Primera Guerra Mundial.

Sortegem 4 invitacions per la ruta del dissabte 5 d'abril. Si voleu participar, envieu un correu electrònic a info@amicsdelarambla.cat indicant en el assumpte CONCURS RUTES. Entre tots els correus que rebem abans del dimecres 26 de març sortejarem aquestes 4 invitacions. Sort!

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X