Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Setembre 2013. Recull de Premsa sobre la Rambla

1 d'octubre de 2013

Aquí teniu un recull amb diverses informacions relatives a la Rambla aparegudes en diaris i mitjans digitals el darrer mes de setembre

Divendres, 06 de setembre de 2013
Comunicació Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona 9 persones per una baralla tumultuària

. Els detinguts es dediquen a la venda ambulant de llaunes i haurien tingut una discussió arran de l’assignació de la zona on se situen per realitzar l’activitat

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella han detingut 9 persones, totes de nacionalitat paquistanesa,  presumptament implicades amb una baralla tumultuària que va tenir lloc el passat dilluns, 2 de setembre, a primera hora del matí, a la Plaça dels Àngels, al districte de Ciutat Vella.

Els mossos van tenir coneixement dels fets a través del vigilant de seguretat del Museu MACBA que els alertava que s’estava produint una baralla entre un grup d’unes 12 persones i que ho estava mirant a través de les càmeres de seguretat. Segons les primeres informacions, els participants en aquesta baralla haurien trencat ampolles de vidre i les estarien utilitzant per agredir-se.

Immediatament, els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets i van comprovar com en adonar-se de la presència policial, els presumptes autors de la baralla intentaven marxar per evitar la detenció. Tot i així, els mossos van poder aturar 6 persones a les quals van imputar un delicte de lesions. Els agents van comprovar que al lloc dels fets hi havien al terra vidres trencats, restes de sang i que tres dels detinguts presentaven ferides produïdes per la baralla.

Dels 6 detinguts, un d’ells acumula sis antecedents per tràfic d’estupefaents, agressió sexual i robatori amb força.

Posteriorment, i fruit de les investigacions policials, els mossos van tenir coneixement que en un domicili del carrer Joaquim Costa s’haurien refugiat una part de les persones que haurien fugit en arribar els mossos al lloc dels fets. Per tot plegat, els agents es van desplaçar fins allà i van poder constatar que a l’interior del pis hi havia tres persones més que presentaven ferides, motiu pel qual van quedar detingudes per un delicte de lesions. Segons les seves declaracions haurien estat produïdes en el marc de la baralla que acabava de tenir lloc.

D’aquests detinguts, un d’ells acumula 8 antecedents per tràfic de drogues, robatoris amb força i furts

Les gestions realitzades posteriorment pels investigadors han permès saber que el motiu de la baralla podria estar relacionat amb l’assignació de territoris per la venda ambulant de llaunes al districte.

Els detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Dimecres, 18 de setembre de 2013
Nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona reordena l’activitat dels dibuixants i pintors de la Rambla

La concessió de les llicències per poder exercir l’activitat es farà per concurs públic obert a tothom
L’activitat es reubica en un únic costat del passeig central de la Rambla, en el qual s’hi ha establert un total de 31 espais autoritzats
Cada espai tindrà dos torns i per tant es donaran un màxim de 62 llicències

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment un nou reglament d’ordenació de l’activitat dels dibuixants i dels pintors de la Rambla, amb l’objectiu d’adaptar la normativa existent, que datava de l’any 2000, a les normatives actuals referents a l’ocupació de la via pública. Els nous criteris d’ordenació introdueixen també petites modificacions que permeten renovar la imatge d’aquesta activitat, millorar-ne la qualitat i redistribuir l’espai que ocupa per tal de contribuir, en el marc del Pla Cor, a una millora en la fluïdesa de pas al passeig central. La normativa persegueix també garantir l’objectivitat en el procés, la transparència i la igualtat d’oportunitats en l’obtenció dels permisos per tal d’exercir l’activitat.

La nova regulació, que en aquests moments es troba en tràmit d’aprovació inicial i exposició pública, va ser una petició que va sorgir en el marc del Pla Cor (en concret en les sessions de treball de Rambla Viva). Va ser el mateix col·lectiu qui va sol·licitar la introducció de millores en la normativa, que no ha estat modificada des de l’any 2000. Durant els últims mesos el Districte de Ciutat Vella ha treballat en una nova regulació. També hi han col·laborat institucions i entitats del món de l’art de la ciutat (el Reial Cercle Artístic, el Cercle Artístic Sant Lluc, la Universitat de Velles Arts Sant Jordi –UB- i l’Escola Massana) així com l’Associació d’Amics de la Rambla i el col·lectiu de dibuixants i pintors.

Els aspectes més destacats de la nova regulació estableixen que a la Rambla hi haurà un total de 31 espais autoritzats per exercir l’activitat de dibuix i pintura. Cada espai tindrà una superfície de 2x1 metres, i estaran senyalitzats mitjançant una marca d’acer situada a terra. Aquests espais estaran ubicats en un sol costat del passeig central de la Rambla, en el mateix tram en el qual s’ubiquen actualment, enfront de la plaça del Teatre. En cadascun dels punts hi haurà dos torns d’activitat, que es repartiran un en els dies parells i un altre en els dies senars, amb horari de 10 del matí a 2 de la matinada. Per tant, es lliuraran un màxim de 62 llicències per exercir l’activitat en alguna de les dues possibles modalitats: dibuix o pintura.

El mobiliari permès en l’espai autoritzat serà: una ombrel·la, un expositor, una carpeta amb un màxim de 20 obres, una cadira o tamboret, i un cavallet o una taula. El Districte cedirà a cada artista acreditat l’ombrel·la, la cadira o el tamboret, i l’expositor.

Novetats en el concurs públic

El procediment per accedir a una llicència d’ocupació de la via pública per exercir l’activitat de pintor o de dibuixant a la Rambla serà un concurs de concurrència pública. Les bases d’aquest concurs, obert a qualsevol persona que vulgui exercir l’activitat, han incorporat nous criteris que tenen com a objectiu garantir la qualitat de l’activitat. Els aspirants a obtenir una llicència han d’acreditar una capacitat tècnica que serà avaluada i validada per un grup d’experts en el camp del dibuix i la pintura. Aquests requisits s’han incorporat a la normativa seguint els objectius generals que marca el Pla Cor i que persegueix el govern de la ciutat: que qualsevol activitat que es desenvolupi a la Rambla ha de tenir un estàndards mínims de qualitat per tal de preservar i cuidar la imatge i el bon funcionament del passeig.

Així doncs, els aspirants hauran d’acreditar experiència en el camp del dibuix o de la pintura, i hauran de presentar algunes de les seves obres durant el procés de concurs. La documentació i els treballs que presentin, així com l’experiència acumulada en l’activitat a la via pública, els donaran una puntuació. Només aquells que no assoleixin un mínim de 15 punts, hauran de superar una prova artística per obtenir la llicència.

Els admesos obtindran la llicència en la qual s’especificarà l’espai que han d’ocupar i el torn, que escolliran per ordre segons la puntuació obtinguda.

Els pintors i dibuixants de la Rambla hauran d’ocupar els nous espais autoritzats a partir del mes de gener de 2014, un cop s’hagi resolt el nou procediment que arrenca ara.

Dijous, 19 de setembre de 2013
El Periódico

BCN reordena la actividad de los pintores de la Rambla

Habrá 31 espacios autorizados en un único lado frente a la plaza del Teatre para mejorar la fluidez de paso

El Ayuntamiento de Barcelona ha aprobado inicialmente un nuevo reglamento de ordenación de la actividad de los dibujantes y de los pintores de la Rambla, con el objetivo de adaptar la normativa existente, que databa del año 2000, a las normativas actuales referentes a la ocupación de la vía pública.
Los nuevos criterios introducen también pequeñas modificaciones que permiten renovar la imagen de esta actividad, mejorar la calidad y redistribuir el espacio que ocupa para contribuir, en el marco del Pla Cor, a una mejora en la fluidez de paso al paseo central.

La nueva regulación, que en estos momentos se encuentra en trámite de aprobación inicial y exposición pública, fue una petición que surgió en el marco del Pla Cor. Durante los últimos meses el distrito de Ciutat Vella ha trabajado en una nueva regulación.
Los aspectos más destacados de la nueva regulación establecen que en la Rambla habrá un total de 31 espacios autorizados para ejercer la actividad de dibujo y pintura. Cada espacio tendrá una superficie de dos por un metro, y estarán señalizados mediante una marca de acero situada a tierra. Estos espacios estarán ubicados en un solo lado del paseo central de la Rambla, en el mismo tramo en el cual se ubican actualmente, frente a la plaza del Teatre.
En cada uno de los puntos habrá dos turnos de actividad, que se repartirán un en los días parejos y otro en los días nones, con horario de 10 de la mañana a 2 de la madrugada. Por lo tanto, se entregarán un máximo de 62 licencias para ejercer la actividad en alguna de las dos posibles modalidades: dibujo o pintura.
El mobiliario permitido en el espacio autorizado será: una sombrilla, un expositor, una carpeta con un máximo de 20 obras, una silla o taburete, y un caballete o una mesa. El Distrito cederá a cada artista acreditado la sombrilla, la silla o el taburete, y el expositor.
El procedimiento para acceder a una licencia de ocupación de la vía pública para ejercer la actividad de pintor o de dibujante a la Rambla será un concurso de concurrencia pública. Las bases de este concurso, abierto a cualquier persona que quiera ejercer la actividad, han incorporado nuevos criterios que tienen como objetivo garantizar la calidad de la actividad.
Los aspirantes a obtener una licencia tienen que acreditar una capacidad técnica que será evaluada y validada por un grupo de expertos en el campo del dibujo y la pintura. Los admitidos obtendrán la licencia en la cual se especificará el espacio que tienen que ocupar y el turno, que escogerán por orden según la puntuación obtenida.
Los pintores y dibujantes de la Rambla tendrán que ocupar los nuevos espacios autorizados a partir del mes de enero del 2014, una vez se haya resuelto el nuevo procedimiento que arranca ahora.

Dilluns, 23 de setembre de 2013
El Periódico

Festival d’enginy llauner

La segona nit de festes va transcórrer sense entrebancs malgrat l’elevat consum d’alcohol al carrer

Els venedors ambulants van arribar a improvisar barres de bar amb caixes de cartró

Durant la nit del dissabte, en la segona jornada de festes de la ciutat, milers de persones de totes les edats van sortir al carrer per inundar vies i places del centre i el Fòrum. Les altes temperatures nocturnes van endarrerir el conegut botellon , ja que n’hi va haver que van preferir iniciar la vetllada amb gelats, però després de la mitjanit molts van canviar els cucurutxos per llaunes de cervesa, la beguda més sol·licitada per assaborir el repertori musical que tenien preparat les places de Catalunya, Sant Jaume, Reial, dels Àngels i l’avinguda de la Catedral.
La presència estrangera va ser un dels punts forts de la festivitat. Aprofitant el bon clima molts turistes van assistir a la cita amb ganes de diversió il·limitada. Alguns fins i tot desconeixien que tingués lloc la celebració i van topar literalment amb la gresca, una sorpresa que van acollir molt gratament.
Els altres grans protagonistes de la nit van ser els llauners, desplegats al llarg i ample de Ciutat Vella i equipats a l’última per satisfer les necessitats del públic. Malgrat el control policial molts van aconseguir burlar la vigilància i van subministrar begudes i altres serveis a la concurrència durant tota la vetllada. A l’avinguda de la Catedral, per exemple, un grup d’aquests venedors van improvisar una barra de bar mitjançant capses de cartró i es van dedicar a elaborar mojitos per tres euros fins que aquesta instal·lació va ser desmantellada.
Fotos de ‘botellon’ a 5 euros
L’enginy els va portar a utilitzar qualsevol lloc com a sala d’operacions. Així, els testos urbans es van convertir en magatzem de begudes i d’altres substàncies il·legals i fins i tot els agents policials van descobrir una partida de cerveses amagades en motxilles de pàrvuls entre alguns matolls. La competència era ferotge i diversos van optar per oferir els seus serveis com a fotògrafs aficionats i no era estrany veure’ls amb la càmera a la mà immortalitzant els assistents a la festa per després vendre’ls les instantànies a cinc euros.
A mesura que van transcórrer les hores la mitjana d’edat dels assistents va disminuir. A la plaça Reial, per exemple, la majoria dels que hi havia fent gresca eren molt joves a diferència dels voltants de la catedral, on el públic era més heterogeni. L’estampa que va deixar el primer focus era d’un tumult entregat a la música, on no hi cabia ni una agulla i on l’olor de marihuana impregnava tota l’atmosfera. Els més agosarats fins i tot es van atrevir a enfilar-se als fanals per poder contemplar més bé l’escenari.
El balanç final va ser positiu perquè, si bé la majoria d’assistents van consumir alcohol a la via pública sense temor a sancions, l’ambient festiu no va crear més complicacions que un macrodesplegament d’equips de neteja, a causa dels milers de llaunes amuntegades per tot arreu i un relatiu soroll que tampoc va sobrepassar els límits, en part perquè els concerts del carrer van acabar al voltant de les dues de la matinada. A partir del tancament, el públic es va traslladar al Fòrum on la nit encara era jove i una minoria va quedar concentrada per les artèries bevent tranquil·lament.

Divendres, 27 de setembre de 2013
BTVnotícies.cat

Aquest divendres serà notícia...

L'Arts Santa Mònica acollirà la presentació de la nova edició de la Fira Internacional d'Art Contemporani Swab 2013, que reunirà 500 obres de 150 artistes. Amics de la Rambla presentarà els Ramblistes d'Honor, que pretén convertir-se en el principal guardó atorgat per la societat barcelonina, i el Gran Teatre del Liceu presentarà els concerts commemoratius del bicentenari del naixement de Verdi, en un context de plena crisi de la institució.

Divendres, 27 de setembre de 2013
BTVnotícies.cat

El Teatre Principal reobrirà el 6 d’octubre amb un concert del Cor de Cambra del Palau

El Teatre Principal, el més antic de la ciutat i en desús des de 2006, tindrà una estrena com es mereixia l'ocasió. El Cor de Cambra del Palau hi oferirà un concert inaugural com a acte previ a la reobertura definitiva com a espai polivalent per a actuacions musicals i teatrals. Serà en el marc de les Festes del Roser, que enguany arriben a la 49a edició.

En principi estava previst que el Principal reobrís al juliol, però finalment només ho va fer el vestíbul, per acollir-hi una botiga d’estocs de roba “casual” i un bar cafeteria. La resta de l’edifici -façana inclosa- ha seguit en obres tot l’estiu per tal de tenir el teatre a punt per a les Festes del Roser. La sala, amb un aforament per a 1.000 persones, s’ha remodelat i adequat per poder moure les butaques en funció de l’espectacle que s’hi ofereixi. Darrere d’aquesta iniciativa hi ha la societat Principal Project, una aliança de promotors privats que tenen el suport financer del Grup Balañá, propietari de tot el conjunt arquitectònic.

També s’està enllestint l’espai que ocupava antigament el Café Latino, amb capacitat per a mig miler de persones, que combinarà les projeccions matinals d’una pel·lícula documental sobre la Rambla, les representacions teatrals a les tardes, i els concerts musicals a les nits. Per més endavant quedarà la reconversió en hotel boutique del Club Billar Monforte, exiliat ja al districte de Sant Andreu, i la reforma integral del Jai-alai Palacio, un frontó abandonat que els espectadors de BTV van tenir l’oportunitat de descobrir-lo gràcies a la secció ‘Barcelona Singular‘ del programa “Connexió Barcelona”.

El concert amb què el Teatre Principal reprèn l’activitat l’oferirà el Cor de Cambra del Palau, que sota la direcció de Josep Vila i Casañas, interpretarà peces de Heinrich Schütz, Dimitri Xostàkovitx, Johannes Brahms, Gabriel Fauré, Carles Santos, Josep Rodoreda i Enric Morera, amb Jordi Armengol al piano. Aquesta serà una de les moltes activitats previstes entre l’1 i el 7 d’octubre, en el marc de les Festes del Roser.

Divendres, 27 de setembre de 2013
BTVnotícies.cat

Eduardo Mendoza, ramblista d’honor 2013

L'escriptor Eduardo Mendoza i l'exdirector artístic del Liceu Joan Matabosch han estat escollits ramblistes d'honor 2013. Comparteixen guardó amb el Bar Cañete i l'artista Antoni Tàpies, premiat a títol pòstum. Enguany, l'associació Amics de la Rambla ha volgut reorientar el sentit d'aquestes distincions amb l'objectiu de convertir-los en "el principal reconeixement que atorga la societat civil barcelonina".

Amb aquesta intenció, s’ha buscat un jurat heterogeni que representés diverses sensibilitats, sempre lligades a la Rambla. Entre altres personalitats, el formen Vicenç Altaió, Hermann Bonnin, Xavier Bru de Sala, Màrius Carol, Beth Galí, Benedetta Tagliabue o Vicenç Villatoro. Aquest 2013 s’ha decidit premiar Eduardo Mendoza i Joan Matabosch “per la trajectòria professional i la vinculació amb Barcelona” i al Bar Cañete pels seus tres anys convertit en “bar de tota la vida però amb detalls contemporanis de gran qualitat”. L’acte de lliurament dels guardons als Ramblistes d’Honor 2013, tindrà lloc al Saló de Cent el 7 d’octubre. El premi, fet de coure i esmalts al foc, ha renovat, a més, el disseny per adequar-lo a la nova imatge de l’associació Amics de la Rambla. És obra de Bagués-Masriera.

La Rambla, de festa

Les Festes del Roser, que començaran dimarts, pretenen animar els barcelonins a “redescobrir la Rambla” en lloc de donar-hi l’esquena pel desencant que per a molts ciutadans ha suposat veure el passeig convertit en una mera atracció turística. Una de les novetats d’aquesta 49a edició de les festes va en aquesta línia. Es tracta d’una exposició feta a partir de la col·lecció de postals d’Andreu Valldeperas que vol ser alhora un exercici de memòria col·lectiva. S’hi ubicarà al darrer tram, a Santa Mònica, i, segons els organitzadors, posarà en valor la Rambla i la seva identitat. La inauguració de la mostra, que du per títol “Rambla Postal”, tindrà lloc el dimarts 1 d’octubre a les 19 h.
Aquesta és una de les moltes activitats programades, agenda que combina la tradició amb propostes més modernes. En destaca una acció floral, el dissabte 5 a les 12 h al Palau de la Virreina. La intenció és que en una cargolera de quatre metres d’alçària i 1,5 d’amplada, teixida amb vímet, la gent hi dipositi fins a 2.000 roses de colors variats, per formar una ofrena de grans dimensions dedicada a la Mare de Déu del Roser, patrona de les festes, que té una imatge escultòrica en un lateral de la Virreina.

Una altra proposta serà el concert, el 5 d’octubre, a càrrec de Pascal Comelade i la Bel Canto Orquestra, que ens permetrà descobrir un altre lloc singular i poc conegut de la Rambla: el Teatrino del Conservatori del Liceu. Aquesta audició i la del Cor de Cambra del Palau que servirà per inaugurar la reobertura del Teatre Principal tenen l’aforament limitat. Per assistir-hi cal inscriure-s’hi prèviament, trucant al 93 317 29 40. Com cada any, se celebrarà també una xocolatada popular davant del Cafè de l’Òpera, el dissabte 5 a les 18 h, i jornades de portes obertes a diversos edificis i museus de la Rambla.

Divendres, 27 de setembre de 2013
El Periódico

Antoni Tàpies, Ramblista de Honor a título póstumo

Eduardo Mendoza, Joan Matabosch y el Bar Cañete también han sido galardonados con este reconocimiento de Amics de la Rambla

Amics de la Rambla otorga, desde el año 1962, el galardón Ramblista de Honor para reconocer a personas y entidades por su aportación a la promoción y mejora del paseo más popular y emblemático de Barcelona. Este viernes han dado a concer los nuevos galardonados: Antoni Tàpies recibirá un galardón a título póstumo y el poeta, traductor y crítico literario Pere Gimferrer será el encargado de glosar la figura del artista en un acto que se celebrará el día 7 de octubre presidido por el alcalde Xavier Trias.
Además de este galardón especial, los premiados de este año son Eduardo Mendoza, Joan Matabosch y el Bar Cañete.

Divendres, 27 de setembre de 2013
ARA

Antoni Tàpies serà el primer Ramblista d'Honor a títol pòstum

L'associació Amics de la Rambla vol que aquests guardons es converteixin en el "gran premi civil que atorguen els barcelonins"

L'artista Antoni Tàpies serà el primer Ramblista d'Honor designat a títol pòstum en 51 anys d'història d'aquest reconeixement que atorga l'associació Amics de la Rambla. El president de l'entitat, Joan Oliveras Bagués, ha explicat que nomenar Antoni Tàpies Ramblista d'Honor és "un homenatge, però també un acte reivindicatiu de l'homenatge que la ciutat ha de rendir-li alguna vegada per haver situat a Barcelona i a Catalunya com referent universal en el món de l'art".

Bagués ha anunciat la concessió del guardó a Tàpies i dels altres tres nous Ramblistes: l'escriptor Eduardo Mendoza, el director artístic del Liceu Joan Matabosch i el Bar Cañete, en la presentació del cartell i la programació de les festes del Roser, la festa Major de la Rambla de Barcelona que aquest any se celebren de l'1 al 7 d'octubre.

El president d'Amics de la Rambla ha explicat que aquest reconeixement pòstum s'inscriu en la voluntat de reorientar els guardons amb la intenció que "es converteixin en el gran premi civil que atorguen els barcelonins".

Per a això, s'ha optat perquè la junta deixés d'elegir als guardonats i s'ha deixat l'elecció en mans d'una jurat format per Vicenç Altaió, Gemma Amat, Hermann Bonnin, Xavier Bru de Sala, Anna Maria Bordas, Màrius Carol, Iosu de la Torre, Beth Galí, Pepa Masó, Joan Oliveras Bagués, Enric Pantaleoni, Lluís Pasqual, Jaume Peral, Claret Serrahima, Benedetta Tagliabue, Roser Tiana i Vicenç Villatoro.

També ha explicat que s'ha canviat el marc del lliurament dels guardons que, per primera vegada, serà el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i amb la presidència de l'alcalde Xavier Trias.

La presentació de les 51a Festes del Roser s'ha dut a terme a l'Escola Massana, ja que una alumna d'aquest centre, la il·lustradora Estefania Fernández, és l'autora del cartell d'aquest any

Dimecres, 25 de setembre de 2013
Web Hotel Omm

Las fiestas del Roser en la Rambla

La Asociación de Amigos de la Rambla organiza un año más las Fiestas de Roser, en honor de la patrona de la Rambla, la Virgen María de Roser, el próximo 7 de octubre.
Durante toda la semana, tendrán lugar varias actividades populares como la inauguración de la exposición « Rambla postal » el próximo martes 1 de octubre en el contenedor de la Rambla Santa Mònica.

El día 5 a las 12h, se realizará una ofrenda floral denominada “Una flor del deseo”, en La Rambla, 99. Una hora más tarde, se inaugurará la plaza dedicada al maestro Josep Rodoreda en Sant Pau, 9, justo delante del Café de la Ópera. Al atardecer, a las 20h, Pascal Comelade te enamorará con el concierto “Bel canto orquesta” en el Teatrino del Conservatorio del Liceo.

Otro concierto, esta vez a cargo del Orfeón Catalán, llenará el Teatro Principal de La Rambla, 27, el día 6 de octubre a las 19h. A la misma hora del día siguiente, se entregarán los galardones de Ramblista de Honor al Salón de Ciento del Ayuntamiento de Barcelona y finalmente, el día 10, no te pierdas la mesa redonda “De la Rambla de Postal a las Postales de la Rambla”, en la Escuela Superior de Diseño Elisava (La Rambla, 30).

Y si te atreves a subir La Rambla, acércate al Hotel Omm, hotel en Paseo de Gracia con Roselló, y ¡pide un cóctel en nuestro Roca Bar

Divendres, 27 de setembre de 2013
Gente Digital.es

El nuevo edificio de la escuela Massana en la plaza de la Gardunya se levantará en 2015

BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

El nuevo edificio de la escuela Massana de arte y diseño en la plaza de la Gardunya, detrás del mercado de la Boqueria, se empezará a construir en 2015, según ha informado este viernes su directora, Gemma Amat, y han confirmado fuentes del consistorio a Europa Press.

Lo ha dicho en la presentación de las fiestas del Roser de La Rambla, que se celebrarán del martes al 7 de octubre, acompañada por el presidente de Amics de la Rambla, Joan Oliveras, y ha añadido que corre prisa, ya que, de lo contrario, "están en peligro" por falta de infraestructuras las titulaciones que ahora se imparten en el antiguo Hospital de la Santa Creu.

La demanda coincide con la reapertura este miércoles del aparcamiento de la plaza de la Gardunya, después de tres años de obras, que Oliveras ha valorado como una "fuente de alimentación sólida y estable para el pulmón" del distrito.

Las obras continuarán hasta el año que viene para completar la plataforma logística del mercado y la ampliación de los almacenes, y en el aire quedan los 64 pisos que debe ejecutar el Patronato Municipal de la Vivienda.

RAMBLA

Oliveras ha celebrado la nueva regulación de los pintores que trabajan en el paseo, que desde enero pasarán de ser 73 a 62, en dos turnos como ahora, sólo podrán distribuirse por el lado Besòs del paseo y cada uno tendrá una superficie de 2x1 metros.

Ha valorado que racionalizará el espacio para pasear por el centro de la Rambla y hará que quienes se dediquen a pintar sean "artistas de verdad" y provoquen un incremento de la calidad en esta actividad que beneficie a los mismos pintores y a la ciudad.

Sobre la ordenación de sus terrazas, ha dicho que se sigue trabajando en comisión mixta con el Distrito de Ciutat Vella, ya que el paseo tendrá un tratamiento específico en este aspecto, como establece la nueva Ordenanza de Terrazas aprobada inicialmente en julio.

Las fiestas del Roser, que Amics de la Rambla organiza anualmente desde 1962, contarán con la exposición 'Rambla postal', una selección de la colección de más de 50.000 postales del paseo que colecciona Andreu Valldeperes --propietario del café Zurich--, que se ubicará dentro de un contenedor del Puerto colocado en la Rambla Santa Mònica.

Los tres galardonados como 'Ramblistas de honor' son este año el escritor Eduardo Mendoza; el hasta ahora director artístico del Liceu, Joan Matabosch; el bar Cañete de la calle Unió y, por primera vez en categoría póstuma, el artista Antoni Tàpies, elegidos por un jurado compuesto por 17 representantes del sector cultural y periodístico.

El sábado 5 de octubre se hará la ofrenda foral a la imagen de la Madre de Dios del Rosario del espacio exterior de la Virreina con una instalación en forma de gran cesto de mimbre que los paseantes podrán decorar con flores que se les entregará.

El mismo sábado habrá un concierto de Pascal Comelade y la Bel Canto Orquestra en el Teatrino del Conservatorio del Liceu; el domingo 6 el Coro de Cámara del Palau de la Música actuará en el Teatre Principal --en reformas y pendiente de reabrir-- y se colocará una placa dedicada al maestro compositor Josep Rodoreda, autor del 'Virolai', en la fachada del Hotel España.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X