Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Si t’agrada la cervesa, no la compris als llauners

19 de setembre de 2012

“Si t’agrada la cervesa, no la compris als llauners” amb aquest missatge, una unió d’entitats afectades pels llauners uneixen forces en una campanya que pretén conscienciar al consumidor sobre les conseqüències negatives que comporta aquesta activitat.

Amics de la Rambla, conjuntament amb l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya i l’entitat Carrers del Gòtic, impulsa aquesta iniciativa contra la venda ambulant de begudes. La campanya compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Estrella Damm i s’ha presentat avui de cara a les festes de la Mercè.

Els sorolls i la brutícia derivats de la venda ambulant de llaunes, és motiu de greus conflictes de convivència que afecten als veïns. A banda, aquesta activitat il•legal, suposa una competència deslleial i pèrdues econòmiques per al sector comercial i hostaler.

Aquesta campanya publicitària serà visible als carrers durant la Festa Major de la ciutat i es difondrà en format online, tant al portal de l’Ajuntament de Barcelona www.bcn.cat com als seus perfils a Twitter i Facebook, i a través de les pàgines web dels establiments associats a les entitats impulsores. A més a més, un joc interactiu de l’estil ‘tria la teva història’ i accessible a través de www.labonacervesa.com permetrà l’usuari comprovar les diferents implicacions darrera el consum de la cervesa comercialitzada pels llauners.

La campanya neix de la idea que la compra d’una llauna a aquests venedors no és un fet aïllat, sinó que té una repercussió directa i molt perjudicial sobre l’entorn més proper. Com a contraposició a l’oferta dels llauners, es destaquen les virtuts del bar, amb especial atenció a la qualitat del servei, per tal de transmetre un missatge clar: no es pot gaudir d’una bona cervesa comprada al carrer.

Una de les qüestions en què s’incideix és precisament la manca d’higiene en la manipulació de les llaunes, que no reuneixen unes condicions òptimes per al consum. Guardades a amagatalls improvisats a contenidors de la brossa o al clavegueram, l’Ajuntament alerta que aquests magatzems no reuneixen les condicions mínimes de salubritat.
Així que ja saps: “Si t’agrada la cervesa, no la compris als llauners”

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X