Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Tallers d'art floral gratuïts per promocionar les parades de flors de La Rambla

23 de novembre de 2023

Amics de La Rambla organitza tallers d’art floral gratuïts amb la intenció de defensar i promoure les parades de flors de La Rambla 

El dia 4 de desembre es faran diferents tallers de temàtica nadalenca a l’Espai Boqueria del Mercat

El projecte “Les flors, a La Rambla” té com a objectiu la promoció de les parades de flors de La Rambla, la defensa de la seva activitat com una de les tradicions barcelonines que cal preservar i la difusió de la cultura relacionada amb les flors.

Dins d’aquest projecte, Amics de La Rambla organitza, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Gremi de Floristes de Catalunya,  el Mercat de la Boqueria i Impulsem, tallers d’art floral al llarg de l’any.

El proper 4 de desembre tindrà lloc una nova edició d’aquests tallers d’art floral dedicats a la decoració nadalenca.

Pel matí, a les 12 h, tindrà lloc el taller “Fes Nadal a casa teva. Rams” en el que les persones assistents podran crear el seu propi ram amb verds i complements de temporada.

El mateix dia, a les 17h, farem el taller “Fes Nadal a casa teva. Centres de taula”. Les persones assistents aprendran a fer el seu propi centre de taula amb els elements, flors i verds típics del Nadal.

Els tallers es fan a l’Espai Boqueria del Mercat. Els tallers són gratuïts però cal inscripció prèvia. Les inscripcions estan obertes i es poden fer a la pàgina web d’Amics de La Rambla (www.amicsdelarambla.cat).

Una tradició que cal preservar

Amb aquests tallers, Amics de La Rambla vol promocionar les parades de flors de La Rambla i defensar la seva activitat tradicional.

La venda de flors a La Rambla és una de les tradicions més estimades de Barcelona. Encara que hi ha constància de venedores de flors a La Rambla des del segle XIII, les primeres parades de flors són de l’any 1853. Al principi eren taules que es muntaven i desmuntaven el mateix dia i, amb el pas dels anys, es van convertir en fixes.

“Les flors, a La Rambla” han acompanyat el dia a dia de moltes generacions de barcelonins omplint de color, d’olors i de vida el centre del passeig més important de la ciutat. És tan impensable La Rambla sense flors, com una Barcelona sense La Rambla.

Si volem mantenir aquesta tradició, si volem que les flors continuïn omplint de joia a passejants, badocs, compradors, veïns i visitants, els barcelonins hem d’implicar-nos. Hem de comprar més flors i, sempre que sigui possible, hem de fer-ho a La Rambla.

Actualment hi queden 15 parades però moltes actualment no tenen activitat relacionada amb les flors. Des d’Amics de La Rambla volem que aquestes parades sense ús, recuperin la seva activitat i tornin a omplir de flors La Rambla.

Horaris i inscripcions als tallers

Fes Nadal a casa teva. Rams.                         Dilluns, 4 de desembre de 2023 a les 12 h

Inscripcions:    https://www.amicsdelarambla.cat/cat/activitat/les-flors-a-la-rambla-taller-fes-nadal-a-casa-teva-rams

Fes Nadal a casa teva. Centres de taula        Dilluns, 4 de desembre de 2023 a les 17 h

Inscripcions: https://www.amicsdelarambla.cat/cat/activitat/les-flors-a-la-rambla-taller-fes-nadal-a-casa-teva-centres-de-taula 

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X