Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Tanca la camiseria Xancó

18 de desembre de 2019

Des de fa 200 anys, tots els barcelonins que han ramblejat, després de creuar el Pla de l’Os i a l’esquerra, s’han trobat amb una botiga que és part de la història i del paisatge de la ciutat. Xancó tanca i, amb el seu tancament, la ciutat, La Rambla, s’empobreix.

La notícia del tancament d’una de les botigues emblemàtiques de la ciutat, és una pèssima notícia que es suma al degoteig  incessant de tancaments d’establiments emblemàtics a la ciutat. En poc temps han tancat Musical Emporium, el Cosmos, la Granja Vendrell, Almacenes El Indio, Queviures La Lionesa, joguines Foye i molts més comerços catalogats o no com a emblemàtics. Altres com el Club Capitol i la camiseria Xancó han anunciat el seu imminent tancament. 

Seria simplista atribuir a una sola raó – l’increment dels lloguers, el canvi d’hàbits de consum, la falta de relleu generacional, l’aparició de noves maneres de comprar, la manca de compromís de les administracions, la pressió de les grans marques per ocupar els millors espais comercials de la ciutat... – els motius que provoquen aquest tancament progressiu dels establiments que han marcat el ritme de la ciutat. Cal reflexionar conjuntament i aportar solucions per frenar i – si fos possible, revertir, aquesta tendència.
A les administracions, els hi hem de demanar que protegeixi el patrimoni material i que faci mans i mànigues per protegir les activitats amb mesures preventives.

Al Tristàn – que va ser president d’Amics de La Rambla entre 1993 i 1996-, a la Pilar i a la Carme, els hi volem donar les gràcies pels seus anys de servei a la ciutat.

Trobarem a faltar la camiseria Xancó i estarem darrere de l’Ajuntament perquè vetlli pel manteniment patrimonial de l’establiment i perquè sigui més curós amb el teixit comercial de Barcelona.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X