Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Tast a La Rambla 2025: del 8 a l'11 de maig a la Plaça de Catalunya

28 d'abril de 2025

Enguany el Tast a La Rambla tornarà a omplir de gust el cor de Barcelona i ho farà en unes dates diferents: del 8 a l’11 de maig. En la seva onzena edició, i consolidat com la gran cita anual de la gastronomia a la ciutat, el Tast a La Rambla reafirma la voluntat d’apropar la millor gastronomia de Barcelona a veïns i visitants, reivindicant l’espai públic del centre de la ciutat com a punt de trobada i celebració del bon menjar.

Aquest any, al Tast a La Rambla participaran 32 restaurants – guardonats amb un total de 4 estrelles Michelin i 8 Soles Repsol – i 6 pastisseries. Tots ells oferiran la seva millor oferta gastronòmica en format tapa per 6 tokens (6 euros).

Un any més, i amb motius de les obres de reforma de La Rambla, l’esdeveniment tindrà lloc a la Plaça de Catalunya.

Barcelona al plat: 32 restaurants, 6 pastisseries i una amplia oferta complementària.

L'esdeveniment gira al voltant de la gastronomia, així com els valors que millor la representen actualment: la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i la proximitat.

Aquests tres conceptes seran els protagonistes de totes les degustacions i experiències culinàries durant aquesta 11a edició, fet que suposa reafirmar el compromís del Tast a La Rambla amb una cuina conscient i elaborada amb productes de proximitat.

El recorregut gastronòmic es concentrarà en una gran illa central, on s'ubicaran els 32 restaurants de Barcelona participants, i en paral·lel una zona destacada aplegarà les 6 pastisseries amb les seves propostes dolces.

Tots ells, excepte un, són establiments amb identitat pròpia que reflecteixen la diversitat culinària de Barcelona i apropen a la ciutadania i als turistes les darreres novetats del panorama gurmet actual.

L'excepció -i novetat d'aquest any- arriba de la mà dels Centros de Arte, Cultura y Turismo de Lanzarote, presents a aquesta illa central de restauració amb una tapa proposada pel restaurant del Castell de San José (Arrecife).

Degustacions especials i experiència 3D

Tast a La Rambla completa la seva oferta de restauració global gràcies al compromís i el suport de reconegudes firmes i entitats col·laboradores que sumen valor a la proposta gastronòmica amb degustacions especials per a tot tipus de públic.

El patrocinador oficial, Estrella Damm, posarà a disposició dels assistents la millor cervesa de la fira i es farà càrrec de tota la proposta de refrescos. Per la seva banda, Aperol Spriz & Crodino, col·laboradors del Tast a la Rambla, desenvoluparan diverses opcions de vermuts i aperitius, amb alcohol i sense, per gaudir-ne a qualsevol hora del dia.

Coincidint amb la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, la Generalitat de Catalunya repeteix presència a Tast a la Rambla a través de Prodeca (ens promotor dels productes agroalimentaris catalans), i ho fa amb la participació de 10 cellers autòctons, una fita que suposa la major representació de vins del territori fins avui en aquest esdeveniment barceloní.

També com a patrocinadors, els Centros de Arte, Cultura y Turismo de Lanzarote, comptaran amb un estand dividit en dues zones: una barra de degustació de formatges de l'illa i vins amb DO Vins de Lanzarote; així com un espai on es podrà viure una experiència de realitat virtual (3D) que permetrà al visitant endinsar-se a l'interior del Tubo Volcánico de La Corona, una de les joies naturals de Lanzarote.

Per acabar, cal destacar que Makro serà, un any més, proveïdor oficial d'excel·lència en recursos culinaris.

Tallers i Showcookings

Tast a la Rambla tornarà a comptar amb dos espais de showcooking on s'oferiran demostracions de cuina i tallers de tast oberts al públic de forma gratuïta.

Fidel al seu compromís amb les gastronomies amb identitat, a l'espai Showcooking 1, el Tast a la Rambla acollirà -més enllà de la gastronomia de la ciutat- cuines amb segell de territori d'altres punts de l'Estat. Concretament, en aquesta 11a edició es proposa un viatge gastronòmic per 4 territoris diferents a través de jornades de showcooking específiques.

D'aquesta manera, el primer dia del Tast, el dijous 8 de maig, la Comunitat Valenciana oferirà una jornada de showcooking encapçalada per un equip docent de la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana.

El divendres dia 9 de maig, la zona de showcooking es dedica a la gastronomia murciana de la mà de 1.001 Sabores Región de Murcia, amb demostracions culinàries a càrrec de Pedro Buitrago i María José Pagán del restaurant Tándem (Múrcia).

Sota el paraigua de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, el dissabte 10 de maig la gastronomia catalana serà la protagonista d'una jornada didàctica al voltant dels seus productes agroalimentaris -com els vins o els olis amb DOP- i la seva tradició culinària, de la mà de sommeliers i cuiners destacats del territori.

I el diumenge 11 de maig serà el torn de Raíz Culinaria Castilla-La Mancha, amb un show gastronòmic on brillaran les 5 províncies Cuenca, Guadalajara, Toledo, Ciudad Real i Albacete.

La gastronomía en directe

L'espai Showcooking 2 tindrà com a protagonistes algunes de les marques col·laboradores i una selecció de xefs de Barcelona que compartiran les receptes sota el lema “La proximitat del producte”. Aquesta zona acollirà un compendi d'activitats pensades per apropar els secrets de la gastronomia tant a aficionats com a experts, amb temàtiques que van des de la cuina tradicional catalana, fins a propostes internacionals, passant per la innovació culinària i la rebosteria creativa, entre moltes altres.

Música i gastronomia

La música també serà present amb un programa d'actuacions en directe variat que acompanyarà cada jornada del Tast a la Rambla. La proposta conté concerts d'artistes locals, sessions temàtiques amb varietat d'estils musicals i opcions per a tots els públics, en diferents franges horàries.

Enguany destaca l’actuació que oferirà el Tablao Flamenco Cordobés amb motiu del seu 55é aniversari.

L'experiència gastronòmica es planteja un any més amb àmplies zones de descans, taules altes i un ambient festiu que convida a gaudir de la primavera a Barcelona amb la millor representació gastronòmica actual.

L´apunt solidari de l´esdeveniment es mostra, un any més, en la col·laboració del Tast a La Rambla amb el Casal dels Infants. De la mateixa manera, la fira continua implicada en la formació de noves generacions de professionals del sector de la restauració amb la participació del CETT a l'operativa de la 11a Setmana de la Gastronomia de Barcelona.

Carles Gaig rep el II premi “Tast a La Rambla

El Tast a la Rambla consolida la seva aposta per la gastronomia local amb la segona edició del Premi “Tast a la Rambla”, un guardó que va néixer l'any passat amb la voluntat de reconèixer la passió i la dedicació dels que treballen en i per la gastronomia. Un homenatge a totes aquelles persones que, amb la seva dedicació diària, fan de la cuina un autèntic punt de trobada social i cultural.

En aquesta edició, el reconeixement recau a Carles Gaig, figura referent de la cuina catalana amb una trajectòria marcada per l’equilibri entre tradició i innovació. Gaig ha sabut mantenir viu el llegat culinari familiar, iniciat al restaurant familiar fundat el 1869, i elevar-lo a l'alta cuina. El seu restaurant homònim va obtenir una estrella Michelin el 1993, i des de llavors ha estat un referent de la cuina catalana, amb plats emblemàtics com els canelons trufats o el fricandó de vedella.

A més de la seva feina al capdavant dels fogons, Carles Gaig ha estat divulgador de la gastronomia catalana tant dins com fora del país, amb projectes a Barcelona, Singapur o Andorra.

Horaris

Dijous 8 de maig de 12 a 22 h

Divendres 9 de maig de 12 a 00 h

Dissabte 10 de maig de 12 a 00 h

Diumenge 11 de maig de 12 a 22 h

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X