Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Tast a La Rambla. Primera fira gastronòmica de Barcelona

3 de juny de 2014

Amics de La Rambla i el Grup GSR organitzen, del 12 al 15 de juny, “Tast a La Rambla, un gran festival culinari que comptarà amb la participació de 42 dels millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat que s’instal·laran a La Rambla del dijous 12 de juny al diumenge 15 de juny. És la primera edició d’un esdeveniment gastronòmic i ciutadà innovador, de caràcter anual i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Barcelona World Race i amb el patrocini de grans marques.

Tast a La Rambla és una iniciativa pionera que neix amb la voluntat de convertir-se, cada principi d’estiu, en la gran fita gastronòmica de la ciutat de Barcelona alhora que es reivindica La Rambla com a gran eix lúdic barceloní per a tots els públics. Una proposta d’activitats i accions gastronòmiques que posa de manifest la diversitat i el gran pes de la nostra cuina i l’hospitalitat de la ciutat vers els turistes, focalitzada en Ciutat Vella i especialment en la Rambla.

Durant aquests dies La Rambla es convertirà en tot un passeig gastronòmic, coincidint amb la presentació de la Barcelona World Race, motiu pel qual La Rambla de Santa Mònica es vestirà de temàtiques culinàries i marineres. L’esdeveniment comptarà amb la participació de 42 establiments repartits entre 4 zones temàtiques amb propostes que defineixen la gastronomia barcelonina: Cuines d’Autor, Cuines Tradicionals, Tapes i Platillos i Pastisseries.

Tast a La Rambla és una ocasió única per degustar plats de destacats restaurants –molts d’ells amb estrella Michelin-, bars i pastisseries de la ciutat.

QUINS RESTAURANTS PARTICIPEN AL TAST A LA RAMBLA?

Aquí teniu una relació dels restaurants, bars i pastisseries participants amb la tapa que podreu tastar:

Cuines d’Autor
Grup format per cuiners barcelonins reconeguts per elaborar una cuina inspirada en la combinació d’ingredients i l’ús de tècniques culinàries contemporànies.

Saüc (Xavier Franco): Cremós de fetge d’ànec, galeta de ceba, llimona i vi dolç.
Fonda España (Núria Borràs i Albert Antín): Capuccino de foie amb escuma de poma verda.
Nectari (Conxita Esparrica): Tòfona negra nascuda de mar i muntanya.
Dos Palillos (Albert Raurich): Mojito japonès.
Neri H&R (Minerva Lumbierres): Verat marinat amb escuma d’escabetx i all negre.
Via Veneto (Sergio Humada): Macarró farcit d’ànec de l’Empordà amb poma i oli d’alfàbrega.
Espai Kru (Ever Cubilla): Ostra francesa amb salsa ponzu / Peix blanc en cevitxe amb llet de tigre de maracuià.
Tickets (Albert Adrià): Brioix del Tickets.
Cata 1.81 (Santi Rebés): Taco Cat de botifarra esparracada.
The Mirror (Paco Pérez): Calamar a l’andalusa amb maionesa cítrica.
Taverna del Clínic (Toni Simoes): Musclos amb verduretes encortides i salmorejo texturitzat.
Neichel (Jean Louis Neichel): Tàrtar de vedella amb salsa bearnesa freda.

Cuines Tradicionals
Establiments barcelonins que es caracteritzen per elaborar plats inspirats en el receptari tradicional de Catalunya i d’Espanya que posaran en evidència la gran tradició i saber culinari de tot el país.

Suculent (Carles Abellán): Cap i pota.
La Cuina del DO: (Pere Moreno): Arròs melós de llàgrima ibèrica amb tirabecs.
Casa Guinart (Oscar Manresa): Punyetes tofonades amb ceba confitada.
Amaya (Eladio Hernández, Ignasi Torralba): Cua de bou estofada amb parmentier trufat.
Suquet de l’Almirall (Quim Marquès): Bunyols d’espinacs amb panses, pinyols i allioli de mel.
El Cercle (Ana Calpe): Menjar blanc amb gelatina de tomàquet.
Café Emma (Romain Fornell): Parmentier d’ànec confitat i pimentón de la Vera.
Bodega Sepúlveda (Sònia Solà): Sardines en escabetx.
Freixa Tradició (Josep Mª Freixa): Calamarcets confitats amb ceba i tomàquet.
Casa Paloma (Jordi Gotor): Ensaladilla russa.
Gaig (Carles Gaig): Caneló tradicional amb beixamel de tòfona.
Petit Comitè (Nandu Jubany): Mandonguilla amb sípia de la costa.

Tapes i Platillos
Tapes “signature” de tall tradicional i contemporani d’establiments de Barcelona especialitzats en la cuina en miniatura.

Bar del Pla (Jaume Plà): Gaspatxo de síndria amb pernil.
Cañete (Josep Mª Masó): Mollete de pringá a l’andalusa.
Bohèmic (Francesc Jimeno): Braves Bohèmic.
Llamber (Francisco Heras): Salmorejo, anxova fumada i formatge Rey Silo.
Bodega 1900 (Pedro Asensio): Pinya amb mel de canya i llima.
By13 (Carles Tejedor): FestiBun lacat amb sobrassada ibèrica.
Tapas 24 (Carles Abellán): Mc Foie - Burguer.
Mont Bar (Ivan Castro): Croqueta de pernil d’aglà.
L’Eggs (Paco Pérez): Entrepà d’ibèric amb salsa d’ou.
El Filete Ruso (Enric Milla): Mini hamburguesa de vedella eco amb ibèric, manxec i oli de tòfona.
Xarcuteria Casa Pepe (Josep Mª Agustí): Broqueta de botifarra a la nostra manera.
Ca la Nuri (Toni Bosch i Alex Jiménez): Arròs amb pop i toc de patata amb pimentón de la Vera.

Pastisseries
Una illa dedicada al món dolç, amb 6 propostes tradicionals i avantguardistes al voltant de les millors elaboracions pastisseres.

Escribà (Christian Escribà): Hot dog Escribà.
Bubó (Carles Mampel): Mojito Splash.
Canal (Xavier Canal): Sacher.
Oriol Balaguer (Oriol Balaguer): “Willy Tonka”.
Baixas (Núria Baixas): Hernán Cortés: cremós de xocolata 75%. Cacau de Tanzània.
Épicerie (Romain Fornell): Macaron glacé menta-xocolata.

PREUS

Cada plat és podrà tastar a canvi d'un tiquet que tindrà un preu de 4,5 €. Hi haurà paquets amb varies degustacions i begudes.

I QUE MÉS PODREM FER?

Paral·lelament al Tast hi ha un programa d’activitats, els Tallers Tast a La Rambla, on els protagonistes són tots aquells restaurants amb estrella Michelin i les pastisseries que participen en aquest esdeveniment gastronòmic, a més a més de petits espais per a les empreses patrocinadores i col·laboradors. Els tallers tindran lloc al Centre d’Arts Santa Mònica (La Rambla, 7), i oferiran ponències en viu i tallers especialitzats en una aula amb cuina, audiovisuals i platea. Oberts al públic, tindran una durada de 25 minuts cadascun i l’entrada serà gratuïta (aforament limitat per a 156 persones).

En un proper article publicarem el programa d'activitats amb els horaris.

I TAMBÉ FEM UN CONCURS DE TAPES

A banda del Tast a La Rambla i dels tallers a l’Arts Santa Mònica, 15 dels bars, restaurants i pastisseries més emblemàtics de La Rambla se sumen a aquesta iniciativa, amb l’oferta d’una tapa creada per a l’ocasió, i que tothom podrà gaudir en aquests establiments al preu especial de 3,50€, i que a més a més, participarà al I Concurs de Tapes de Tast a La Rambla que tindrà lloc durant aquells mateixos dies. Un jurat professional anunciarà diumenge 15 de juny el guanyador del concurs.

HORARIS

Dijous 12 de juny: de 12,00 hores a 22,00 hores.
Divendres 13 i dissabte 14 de juny: de 11,00 hores a 22,00 hores.
Diumenge 15 de juny: de 11,00 hores a 20,00 hores.

TAST A LA RAMBLA

Del 12 al 15 de juny de 2014

La Rambla

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X