Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Tast a La Rambla, una festa amb la millor gastronomia de Barcelona

27 de maig de 2019

El Tast a La Rambla aquest any creix i, aprofitant el dilluns de la Segona Pasqua, allargarà un dia la seva durada. Del dijous 6 al dilluns 10 de juny podreu gaudir de la 6ª Setmana de Gastronomia de Barcelona al bell mig de La Rambla.

El Tast a La Rambla oferirà més de 40 degustacions dels millors restaurants i pastisseries de la ciutat, showcookings, tallers de cuina, tasts o actuacions musicals.

La Rambla Santa Mònica es convertirà en el centre de l’esdeveniment, al mig de La Rambla, una quarantena dels restaurants i pastisseries més importants de la ciutat–alguns amb estrella Michelin com Enoteca, La Barra de Carles Abellán o Xerta Restaurant- presentaran la seva oferta en format tapa a un preu de 4 euros. Un any més, Tast a La Rambla mostrarà la cuina de reconeguts xefs com Carles Abellán, Carlota Claver, Christian Escribà, Germán Espinosa, Jordi Esteve, Xavier Franco, Nandu Jubany, Ariadna Julián, Meilan Kao, Fran López, Oscar Manresa, Ada Parellada, Paco Pérez, Carles Tejedor o Rafa Zafra, que també estaran presents al seu estand per transmetre cuina i amor per la ciutat.

ELS PLATS DEL TAST A LA RAMBLA

Tapes i platillos, cuina tradicional, pastisseries, cuina d’autor i cuina metropolitana són les cinc grans àries temàtiques que trobareu al Tast a La Rambla.

Si voleu anar preparant la vostra ruta gastronòmica, aquí teniu els plats que trobareu.

TAPES I PLATILLOS

A RESTAURANT- HOTEL NERI. Alain Guiard

Premsat de bacallà amb pil-pil de clorofil·la i tomàquet

EL FILETE RUSO. Marcel Casado

Hamburguesa eco de vedella “Quarter Back”

BAR OMAR. Omar Díaz

Crema de pa amb tomàquet amb tàrtar de fuet i anxoves

ARUME. Manu Nuñez i Antón Ferriro

Tàrtar de rossa gallega, pa de sègol, pastanaga i herbes nòrdiques

TELEFÈRIC. Alejandro Matoque

Tacos de tàrtar de tonyina vermella amb guacamole i maionesa de chipotle

PECCATA PIZZA. Danilo Biagini

Pizza cruixent amb pernil dolç i stracciatella

CASA XICA. Marc Santamaria i Raquel Blasco

Arròs cantonès amb porc ibèric i kimchi

CECCONI’S. Alessio Biangini

“Cavatelli allà norcina” amb tòfona d’estiu

BAR CAÑETE. Joan Clotet i César Pastor

Melós de vedella amb parmentier i la seva demi-glace

TRADICIONAL

MONVÍNIC BARCELONA. Ariadna Julian

Xuxo de cremós de bacallà, tomàquet ecològic i oliva negra

FONDA ESPAÑA. Germán Espinosa

“Sobao” d’oli d’oliva, presa ibèrica fumat, api i envinagrats

RESTAURANT AMAYA. Familia Torralba

Cua de bou, ceps i tòfona sobre coca de sèsam i matafaluga

LA GORMANDA. Carlota Claver

Gyozas de carn d’olla

LLAMBER. Fran Heras

Botifarró amb calamarsons i suc de rostit de la seva tinta

SINTONIA. Pablo Tomás

Burger tàrtar fumat

D’APROP. Xavier Franco i Josep Lloveras.

Ou a 62 º i ferrat amb patata morter i gules a l’allet

SEMPRONIANA. Ada Parellada

Costellam de porc a la catalana

RESTAURANT EN VILLE. Gustavo Spada i David Pelegero

Brandada de bacallà gratinat amb all i oli suau de codony

CASA LEOPOLDO. Oscar Manresa i Romain Fornell

Brioix de cua de bou

AUTOR

ESPAI KRU. Ever Cubilla

Amanida verda amb bonítol ensajornat

LA BARRA DE CARLES ABELLAN. Carles Abellán

Arròs “La Barra”

PUR. Nandu Jubany

Rosbif de vaca amb pa cruixent i envinagrats

KAO DIM SUM. Meilan i José Kao

Bao de pollastre Pekin

RESTAURANT ESTIMAR. Rafa Zafra

La sea-Isicha “El perrito de mar”

XERTA RESTAURANT. Fran López

Arròs del Delta amb cap i pota

SOFIA BE SO. Carles Tejedor

Brioix calent de caneló trufat Be So

ENOTECA HOTEL ARTS. Paco Pérez

Anguila “all i pebre”

NECTARI. Jordi Esteve

Tartar de salmó salvatge d’Alaska thai amb advocat, ikura i brots d’amanida

METROPOLITANA

LA BONAIGUA. Víctor Pardo

La bona brava

FOLLIA. Jó Baixas

Gofra de patata amb botifarra desfeta i dos toppings

THIS & THAT CO. Pablo Carrizo

Pa xinès de porc ibèric fumat amb salsa teriyaki, ruca , ceba fregida i maionesa de kimchi

PASTISSERIA

ORIOL BALAGUER. Oriol Balaguer

Textures xocolata OB

PASTISSERIA ESCRIBÀ. Christian Escribà

Pizzaimada

PASTISSERIA HOFMANN. Miquel Guarro

Baba Bubble

PASTISSERIA CANAL. Lluís Estrada Canal

Mojito

LA DONUTERIA. Richard Bies

Almívar de llet amb ametlles, cacau i sal Maldon

PASTISSERIA OCHIAI. Takashi Ochiai

Kakigori

L’ATELIER. Eric Ortuño

Rotllo de canyella amb gelat

ESPAISUCRE – ESSENCE. Jordi Butrón i Xano Saguer

Cheesecake de gerd i canyella

PATROCINADORS

ALMOND BREEZE

Gofra Brussel·les amb escuma de plàtan i salsa de xocolata o coulis de maduixa

HEURA – FOODS FOR TOMORROW

Hamburguesa d’Heura amb maionesa de cacauets, melmelada de tomàquet amb yuzu i cruixent de l’hort

Ceviche d’Heura amb llet de coco i verdures

El preu de tots els plats del Tast a La Rambla és de 4 € (menys la degustació d’Almond Breeze que té un preu de 2 €).

Els socis d'Amics de La Rambla teniu un 20% de descompte.

Activitats gratuïtes al Tast a La Rambla 2019

El Tast a La Rambla és una mostra gastronòmica amb els millors restaurants de la ciutat. Però a banda de poder tastar les seves creacions, al Tast a La Rambla podeu gaudir de moltes activitats relacionades amb la gastronomia.

L’Arts Santa Mònica és el lloc on tenen lloc els tallers, classes de cuina i demostracions de tècniques i productes, tasts... Tot és gratuït i no cal inscripció prèvia.

Aquí teniu totes les activitats de les que podreu gaudir:

DIJOUS 6 DE JUNY

ACTE INAUGURAL - 12 h

PREMI REMENJA’MMM 2019 als restaurants amb millors iniciatives de reducció del malbaratament alimentari a Catalunya - 12:30 h

LA GORMANDA. Carlota Clavera. La Suculència del “mar i muntanya”  - 16 h.

PUR. Nandu Jubany. Treballant per trobar l’equilibri entre la puresa del producte i la cokteleria - 16:45 h

JUVÉ & CAMPS. Antoni Cantos (Director d’enologia). Juve & Camps i la Pinot Noir - 17:45 h

ENOTECA. Paco Perez. Contrastos marins amb diversió - 18 h

XERTA RESTAURANT. Fran López. Arrossos amb imaginació - 19 h

DIVENDRES 7 DE JUNY

DELACREM. Massimo Pignata. Elaboracions de gelats com a l’obrador – 16 h

SEMPRONIANA. Ada Parellada. Cuina d’aprofitament per llepar-se els dits – 16:45 h

SOFIA BE SO. Carles Tejedor. Clàssics “tunejats” – 17:45 h

GUANYADORS II PREMI DE BARCELONA RESTAURACIÓ 2018. EN VILLE, TOMÁS DE SARRIÀ I GRANJA ELENA – 18:45 h

ALMOND BREEZE. Sabor Para Tods amb Almond Breeze i Miri, finalista de MasterChef – 19:45 h

DISSABTE 8 DE JUNY

LA BARRA. Carles Abellan. Ensaladilla i altres tapes amb “truc” – 12:30 h

CINZANO. Oscar Sádaba. Cultura de vermut – 13:30 h

ESCRIBÀ. Christian Escribà. Jugar amb el dolç a la cuina – 16 h

MIELUDO – CAFÉ CREM. César Ros. Com s’obté el cafè d’especialitat Mieludo – 16:30 h

ACQUA PANNA – S. PELLEGRINO. Juan Muñoz. Un plaer pels sentits – 17 h

TORRELLÓ VITICULTORS. Josep Lázaro. Vins i espumosos Torelló, exigència i passió – 17:45 h

ROYAL BLISS. Sergi Estévez. Combinats evolucionats Royal Bliss – 18:45 h

DIUMENGE 9 DE JUNY

APEROL SPRITZ. Óscar Sádaba. L’aperitiu perfecte – 13:30 h

PASTISSERIA ORIOL BALAGUER. Oriol Balaguer. Les infinites fantasies de la xocolata – 16 h

LLAMBER. Fran Heras. Fusió catalana-asturiana – 16:30 h

ESTIMAR. Rafa Zafra. Cuina marinera contemporània – 17 h

HEURA – FOODS FOR TOMORROW. Bernat Añaños. Taller de tapes amb carn vegetal heura. L’experiència de la carn amb els beneficis dels vegetals – 17:45 h

FAMILIA TORRES. Mireia Molano. Els vins de la 5a generació de la família Torres – 18:45 h

ESTRELLA DAMM. Carlos Cervantes. Cervesa i la seva harmonia gastronòmica – 19:45 h

DILLUNS 10 DE JUNY

ESTRELLA DAMM. Carlos Cervantes. Cervesa i la seva harmonia gastronòmica – 13:30 h

PASTISSERIA HOFMANN. Miguel Guarro. Repensant la clàssic corona de pasta de full – 16 h

MONVINIC BARCELONA. Ariadna JULIAN. Cuinar amb peces grans – 16:30 h

COM HA CANVIAT LA GASTRONOMIA A BARCELONA ELS ÚLTIMS 30 ANYS? LA CUINA I LA BARCELONA DE PEPE CARVALHO. Carlos Zanón i Óscar Manresa – 17 h

JUVE & CAMPS. Oscar Roca. Juvé & Camps 100%. La singularitat dels nostres monovarietals – 17:45 h

A RESTAURANT. Alain Guiard. Aperitius amb molta gràcia – 18:45 h

FONDA ESPAÑA. German Espinosa. Tradició amb un toc- 19:15 h

Totes les activitats són gratuïtes, són en català o castellà  i l’aforament és limitat.

MÚSICA AL ESCENARI ESTRELLA DAMM

A banda de les activitats relacionades amb la gastronomia, al escenari Estrella Damm podreu gaudir d’actuacions musicals i altres activitats

DIJOUS 6

Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) de 16:30 a 22 h

DIVENDRES 7

Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) . A les 16:30 h

Raval’s Band. A les 18:30 h

Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) de 20:30 a 24 h

DISSABTE 8

Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) de 16:30 a 24 h

DIUMENGE 9

Grup de percussió Sssstrépids. A les 13:30 h

Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) de 16:30 a 24 h

DILLUNS 10

La Nevera del profit. A les 13:30 i a les 14:30 h

Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) de 16:30 a 22 h

EXPOSICIONS

Podeu visitar les exposicions de l’Arts Santa Mònica entre tast i tast.

UN MON PARAL·LEL. Nivell 1

ISAKI LACUESTA. IMATGES ECO. Nivells 2 i 0

EXPOSICIÓ SOM GENT DE PROFIT. Tots els dies de 12 a 20:30 h

Sota la terrassa de l’Arts Santa Mònica, s’instal·larà una zona especial per a les famílies amb l’exposició “Som gent de profit”, una campanya de l’Agència de Residus de Catalunya per a conscienciar sobre el malbaratament alimentari també als més petits. “Som gent de profit” aprofitarà Tast a la Rambla per divertir també amb “La Nevera de Profit”, un espectacle per a tots els públics que inclou màgia, humor i conscienciació i que tindrà lloc a l’Escenari by Estrella Damm, un dels epicentres de la part lúdica de l’esdeveniment.

MIRADOR DE COLOM

El Mirador de Colom també participa en el Tast a La Rambla i al seu punt d’informació enoturística  podeu fer degustacions de vins o caves de les diferents DO’s catalanes.

El Punt d’Informació d’enoturisme i vins del Mirador de Colom és un espai de difusió, promoció i venda de serveis turístics relacionats amb l’enologia i la cultura del vi i el cava. S’hi pot fer un tast de fins a 70 referències de vins i cava diferents amb denominació d’origen Alella, Penedès, Pla de Bages, Catalunya i Cava, així com comprar-los. I també es pot obtenir informació per a realitzar activitats d’enoturisme a Catalunya. El Mirador de Colom és  una atracció turística emblemàtica de Barcelona i allotja també un punt d’informació turística.

Està obert de 8:30 a 20:30 h. La darrera pujada en ascensor al mirador és a les 20 h i podeu pujar amb un 20% de descompte.

VI Concurs de tapes Tast a La Rambla

Per sisè any consecutiu, el Tast a La Rambla també es pot gaudir als locals de restauració de La Rambla gràcies al Concurs de tapes Tast a La Rambla.

Del 31 de maig al 10 de juny, 12 restaurants i una pastisseria de La Rambla, participen en aquest concurs amb un plat o tapa creat especialment per l’ocasió. Les tapes es poden degustar als mateixos establiments a un preu únic de 4 €.

Un jurat professional tastarà i valorarà les tapes presentades i la guanyadora s’anunciarà el dijous 6 de juny, després de la inauguració del Tast a La Rambla 2019.

Aquestes són els establiments participants i les tapes que presenten.

BAR LOBO (Pintor Fortuny, 3). Tosta d’ensalada russa amb salmó fumat

CASA GUINART (La Rambla, 95). Maki de vedella amb pil pil d’ostres

EL BOSC DE LES FADES – MUSEU DE CERA DE BARCELONA (Ptge. De la Banca, 5)- Frank-Fada

FONDA ESPAÑA (Sant Pau, 9-11). Sobao d’oli d’oliva, presa ibèrica fumada i envinagrats

GATS (Xuclà, 7). Cruixent de carbassó amb iogurt i tagín

LUZIA (Pintor Fortuny, 1). “Montadito” de pebrot a la llenya amb sardinetes

PALAU MOJA. THE CATALAN HERITAGE HOUSE (La Rambla, 118). Ou farcit

PASTISSERIA ESCRIBÀ (La Rambla, 83). Pomes braves

RESTAURANT AMAYA (La Rambla, 20). Cassoleta de bacallà ajoarriero amb angules Aguinaga

RESTAURANT MOKA (La Rambla, 126). Braç de gitano de peus de porc i gamba amb suc del rostit i cafè Moka.

TABLAO CORDOBÉS (La Rambla, 35). Tapa flamenca de xoriço vegà, amb espècies morunes i emulsió d’herbes fresques de primavera

TAPA TAPA (La Rambla, 26). Patates Braves

ULTRAMARINOS (La Rambla, 31). Xuixo de bacallà a la llauna

Animeu-vos a tastar-les totes!

Tast a La Rambla està organitzat per Amics de La Rambla i grup gsr amb el suport del Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona i la Conselleria de Cultura. L’organització de Tast a La Rambla 2019 comptarà novament amb personal del Casal dels Infants del Raval i amb alumnes de l’escola CETT. També es duran a terme altres accions de naturalesa sostenible com la col·laboració amb el projecte Remenja’mmm -iniciativa que té com a objectiu evitar el rebuig dels aliments en el sector de la restauració- o l’ús tant de gots com de vaixella biodegradable i compostable.

HORARIS

Dijous 6 de 12 a 22 h

Divendres 7 de 12 a 24 h

Dissabte 8 de 12 a 24 h

Diumenge 9 de 12 a 24 h

Dilluns 10 de 12 a 22 h

TAST A LA RAMBLA

Del 6 de maig al 10 de juny de 2019

Web del Tast a La Rambla



LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X