Tast a La Rambla, una festa amb la millor gastronomia de Barcelona
27 de maig de 2019
El Tast a La Rambla aquest any creix i, aprofitant el dilluns de la Segona Pasqua, allargarà un dia la seva durada. Del dijous 6 al dilluns 10 de juny podreu gaudir de la 6ª Setmana de Gastronomia de Barcelona al bell mig de La Rambla.
El Tast a La Rambla oferirà més de 40 degustacions dels millors restaurants i pastisseries de la ciutat, showcookings, tallers de cuina, tasts o actuacions musicals.
La Rambla Santa Mònica es convertirà en el centre de l’esdeveniment, al mig de La Rambla, una quarantena dels restaurants i pastisseries més importants de la ciutat–alguns amb estrella Michelin com Enoteca, La Barra de Carles Abellán o Xerta Restaurant- presentaran la seva oferta en format tapa a un preu de 4 euros. Un any més, Tast a La Rambla mostrarà la cuina de reconeguts xefs com Carles Abellán, Carlota Claver, Christian Escribà, Germán Espinosa, Jordi Esteve, Xavier Franco, Nandu Jubany, Ariadna Julián, Meilan Kao, Fran López, Oscar Manresa, Ada Parellada, Paco Pérez, Carles Tejedor o Rafa Zafra, que també estaran presents al seu estand per transmetre cuina i amor per la ciutat.
ELS PLATS DEL TAST A LA RAMBLA
Tapes i platillos, cuina tradicional, pastisseries, cuina d’autor i cuina metropolitana són les cinc grans àries temàtiques que trobareu al Tast a La Rambla.
Si voleu anar preparant la vostra ruta gastronòmica, aquí teniu els plats que trobareu.
TAPES I PLATILLOS
A RESTAURANT- HOTEL NERI. Alain Guiard
Premsat de bacallà amb pil-pil de clorofil·la i tomàquet
EL FILETE RUSO. Marcel Casado
Hamburguesa eco de vedella “Quarter Back”
BAR OMAR. Omar Díaz
Crema de pa amb tomàquet amb tàrtar de fuet i anxoves
ARUME. Manu Nuñez i Antón Ferriro
Tàrtar de rossa gallega, pa de sègol, pastanaga i herbes nòrdiques
TELEFÈRIC. Alejandro Matoque
Tacos de tàrtar de tonyina vermella amb guacamole i maionesa de chipotle
PECCATA PIZZA. Danilo Biagini
Pizza cruixent amb pernil dolç i stracciatella
CASA XICA. Marc Santamaria i Raquel Blasco
Arròs cantonès amb porc ibèric i kimchi
CECCONI’S. Alessio Biangini
“Cavatelli allà norcina” amb tòfona d’estiu
BAR CAÑETE. Joan Clotet i César Pastor
Melós de vedella amb parmentier i la seva demi-glace
TRADICIONAL
MONVÍNIC BARCELONA. Ariadna Julian
Xuxo de cremós de bacallà, tomàquet ecològic i oliva negra
FONDA ESPAÑA. Germán Espinosa
“Sobao” d’oli d’oliva, presa ibèrica fumat, api i envinagrats
RESTAURANT AMAYA. Familia Torralba
Cua de bou, ceps i tòfona sobre coca de sèsam i matafaluga
LA GORMANDA. Carlota Claver
Gyozas de carn d’olla
LLAMBER. Fran Heras
Botifarró amb calamarsons i suc de rostit de la seva tinta
SINTONIA. Pablo Tomás
Burger tàrtar fumat
D’APROP. Xavier Franco i Josep Lloveras.
Ou a 62 º i ferrat amb patata morter i gules a l’allet
SEMPRONIANA. Ada Parellada
Costellam de porc a la catalana
RESTAURANT EN VILLE. Gustavo Spada i David Pelegero
Brandada de bacallà gratinat amb all i oli suau de codony
CASA LEOPOLDO. Oscar Manresa i Romain Fornell
Brioix de cua de bou
AUTOR
ESPAI KRU. Ever Cubilla
Amanida verda amb bonítol ensajornat
LA BARRA DE CARLES ABELLAN. Carles Abellán
Arròs “La Barra”
PUR. Nandu Jubany
Rosbif de vaca amb pa cruixent i envinagrats
KAO DIM SUM. Meilan i José Kao
Bao de pollastre Pekin
RESTAURANT ESTIMAR. Rafa Zafra
La sea-Isicha “El perrito de mar”
XERTA RESTAURANT. Fran López
Arròs del Delta amb cap i pota
SOFIA BE SO. Carles Tejedor
Brioix calent de caneló trufat Be So
ENOTECA HOTEL ARTS. Paco Pérez
Anguila “all i pebre”
NECTARI. Jordi Esteve
Tartar de salmó salvatge d’Alaska thai amb advocat, ikura i brots d’amanida
METROPOLITANA
LA BONAIGUA. Víctor Pardo
La bona brava
FOLLIA. Jó Baixas
Gofra de patata amb botifarra desfeta i dos toppings
THIS & THAT CO. Pablo Carrizo
Pa xinès de porc ibèric fumat amb salsa teriyaki, ruca , ceba fregida i maionesa de kimchi
PASTISSERIA
ORIOL BALAGUER. Oriol Balaguer
Textures xocolata OB
PASTISSERIA ESCRIBÀ. Christian Escribà
Pizzaimada
PASTISSERIA HOFMANN. Miquel Guarro
Baba Bubble
PASTISSERIA CANAL. Lluís Estrada Canal
Mojito
LA DONUTERIA. Richard Bies
Almívar de llet amb ametlles, cacau i sal Maldon
PASTISSERIA OCHIAI. Takashi Ochiai
Kakigori
L’ATELIER. Eric Ortuño
Rotllo de canyella amb gelat
ESPAISUCRE – ESSENCE. Jordi Butrón i Xano Saguer
Cheesecake de gerd i canyella
PATROCINADORS
ALMOND BREEZE
Gofra Brussel·les amb escuma de plàtan i salsa de xocolata o coulis de maduixa
HEURA – FOODS FOR TOMORROW
Hamburguesa d’Heura amb maionesa de cacauets, melmelada de tomàquet amb yuzu i cruixent de l’hort
Ceviche d’Heura amb llet de coco i verdures
El preu de tots els plats del Tast a La Rambla és de 4 € (menys la degustació d’Almond Breeze que té un preu de 2 €).
Els socis d'Amics de La Rambla teniu un 20% de descompte.
Activitats gratuïtes al Tast a La Rambla 2019
El Tast a La Rambla és una mostra gastronòmica amb els millors restaurants de la ciutat. Però a banda de poder tastar les seves creacions, al Tast a La Rambla podeu gaudir de moltes activitats relacionades amb la gastronomia.
L’Arts Santa Mònica és el lloc on tenen lloc els tallers, classes de cuina i demostracions de tècniques i productes, tasts... Tot és gratuït i no cal inscripció prèvia.
Aquí teniu totes les activitats de les que podreu gaudir:
DIJOUS 6 DE JUNY
ACTE INAUGURAL - 12 h
PREMI REMENJA’MMM 2019 als restaurants amb millors iniciatives de reducció del malbaratament alimentari a Catalunya - 12:30 h
LA GORMANDA. Carlota Clavera. La Suculència del “mar i muntanya” - 16 h.
PUR. Nandu Jubany. Treballant per trobar l’equilibri entre la puresa del producte i la cokteleria - 16:45 h
JUVÉ & CAMPS. Antoni Cantos (Director d’enologia). Juve & Camps i la Pinot Noir - 17:45 h
ENOTECA. Paco Perez. Contrastos marins amb diversió - 18 h
XERTA RESTAURANT. Fran López. Arrossos amb imaginació - 19 h
DIVENDRES 7 DE JUNY
DELACREM. Massimo Pignata. Elaboracions de gelats com a l’obrador – 16 h
SEMPRONIANA. Ada Parellada. Cuina d’aprofitament per llepar-se els dits – 16:45 h
SOFIA BE SO. Carles Tejedor. Clàssics “tunejats” – 17:45 h
GUANYADORS II PREMI DE BARCELONA RESTAURACIÓ 2018. EN VILLE, TOMÁS DE SARRIÀ I GRANJA ELENA – 18:45 h
ALMOND BREEZE. Sabor Para Tods amb Almond Breeze i Miri, finalista de MasterChef – 19:45 h
DISSABTE 8 DE JUNY
LA BARRA. Carles Abellan. Ensaladilla i altres tapes amb “truc” – 12:30 h
CINZANO. Oscar Sádaba. Cultura de vermut – 13:30 h
ESCRIBÀ. Christian Escribà. Jugar amb el dolç a la cuina – 16 h
MIELUDO – CAFÉ CREM. César Ros. Com s’obté el cafè d’especialitat Mieludo – 16:30 h
ACQUA PANNA – S. PELLEGRINO. Juan Muñoz. Un plaer pels sentits – 17 h
TORRELLÓ VITICULTORS. Josep Lázaro. Vins i espumosos Torelló, exigència i passió – 17:45 h
ROYAL BLISS. Sergi Estévez. Combinats evolucionats Royal Bliss – 18:45 h
DIUMENGE 9 DE JUNY
APEROL SPRITZ. Óscar Sádaba. L’aperitiu perfecte – 13:30 h
PASTISSERIA ORIOL BALAGUER. Oriol Balaguer. Les infinites fantasies de la xocolata – 16 h
LLAMBER. Fran Heras. Fusió catalana-asturiana – 16:30 h
ESTIMAR. Rafa Zafra. Cuina marinera contemporània – 17 h
HEURA – FOODS FOR TOMORROW. Bernat Añaños. Taller de tapes amb carn vegetal heura. L’experiència de la carn amb els beneficis dels vegetals – 17:45 h
FAMILIA TORRES. Mireia Molano. Els vins de la 5a generació de la família Torres – 18:45 h
ESTRELLA DAMM. Carlos Cervantes. Cervesa i la seva harmonia gastronòmica – 19:45 h
DILLUNS 10 DE JUNY
ESTRELLA DAMM. Carlos Cervantes. Cervesa i la seva harmonia gastronòmica – 13:30 h
PASTISSERIA HOFMANN. Miguel Guarro. Repensant la clàssic corona de pasta de full – 16 h
MONVINIC BARCELONA. Ariadna JULIAN. Cuinar amb peces grans – 16:30 h
COM HA CANVIAT LA GASTRONOMIA A BARCELONA ELS ÚLTIMS 30 ANYS? LA CUINA I LA BARCELONA DE PEPE CARVALHO. Carlos Zanón i Óscar Manresa – 17 h
JUVE & CAMPS. Oscar Roca. Juvé & Camps 100%. La singularitat dels nostres monovarietals – 17:45 h
A RESTAURANT. Alain Guiard. Aperitius amb molta gràcia – 18:45 h
FONDA ESPAÑA. German Espinosa. Tradició amb un toc- 19:15 h
Totes les activitats són gratuïtes, són en català o castellà i l’aforament és limitat.
MÚSICA AL ESCENARI ESTRELLA DAMM
A banda de les activitats relacionades amb la gastronomia, al escenari Estrella Damm podreu gaudir d’actuacions musicals i altres activitats
DIJOUS 6
Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) de 16:30 a 22 h
DIVENDRES 7
Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) . A les 16:30 h
Raval’s Band. A les 18:30 h
Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) de 20:30 a 24 h
DISSABTE 8
Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) de 16:30 a 24 h
DIUMENGE 9
Grup de percussió Sssstrépids. A les 13:30 h
Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) de 16:30 a 24 h
DILLUNS 10
La Nevera del profit. A les 13:30 i a les 14:30 h
Actuacions de “Música al Carrer Ciutat Vella) de 16:30 a 22 h
EXPOSICIONS
Podeu visitar les exposicions de l’Arts Santa Mònica entre tast i tast.
UN MON PARAL·LEL. Nivell 1
ISAKI LACUESTA. IMATGES ECO. Nivells 2 i 0
EXPOSICIÓ SOM GENT DE PROFIT. Tots els dies de 12 a 20:30 h
Sota la terrassa de l’Arts Santa Mònica, s’instal·larà una zona especial per a les famílies amb l’exposició “Som gent de profit”, una campanya de l’Agència de Residus de Catalunya per a conscienciar sobre el malbaratament alimentari també als més petits. “Som gent de profit” aprofitarà Tast a la Rambla per divertir també amb “La Nevera de Profit”, un espectacle per a tots els públics que inclou màgia, humor i conscienciació i que tindrà lloc a l’Escenari by Estrella Damm, un dels epicentres de la part lúdica de l’esdeveniment.
MIRADOR DE COLOM
El Mirador de Colom també participa en el Tast a La Rambla i al seu punt d’informació enoturística podeu fer degustacions de vins o caves de les diferents DO’s catalanes.
El Punt d’Informació d’enoturisme i vins del Mirador de Colom és un espai de difusió, promoció i venda de serveis turístics relacionats amb l’enologia i la cultura del vi i el cava. S’hi pot fer un tast de fins a 70 referències de vins i cava diferents amb denominació d’origen Alella, Penedès, Pla de Bages, Catalunya i Cava, així com comprar-los. I també es pot obtenir informació per a realitzar activitats d’enoturisme a Catalunya. El Mirador de Colom és una atracció turística emblemàtica de Barcelona i allotja també un punt d’informació turística.
Està obert de 8:30 a 20:30 h. La darrera pujada en ascensor al mirador és a les 20 h i podeu pujar amb un 20% de descompte.
VI Concurs de tapes Tast a La Rambla
Per sisè any consecutiu, el Tast a La Rambla també es pot gaudir als locals de restauració de La Rambla gràcies al Concurs de tapes Tast a La Rambla.
Del 31 de maig al 10 de juny, 12 restaurants i una pastisseria de La Rambla, participen en aquest concurs amb un plat o tapa creat especialment per l’ocasió. Les tapes es poden degustar als mateixos establiments a un preu únic de 4 €.
Un jurat professional tastarà i valorarà les tapes presentades i la guanyadora s’anunciarà el dijous 6 de juny, després de la inauguració del Tast a La Rambla 2019.
Aquestes són els establiments participants i les tapes que presenten.
BAR LOBO (Pintor Fortuny, 3). Tosta d’ensalada russa amb salmó fumat
CASA GUINART (La Rambla, 95). Maki de vedella amb pil pil d’ostres
EL BOSC DE LES FADES – MUSEU DE CERA DE BARCELONA (Ptge. De la Banca, 5)- Frank-Fada
FONDA ESPAÑA (Sant Pau, 9-11). Sobao d’oli d’oliva, presa ibèrica fumada i envinagrats
GATS (Xuclà, 7). Cruixent de carbassó amb iogurt i tagín
LUZIA (Pintor Fortuny, 1). “Montadito” de pebrot a la llenya amb sardinetes
PALAU MOJA. THE CATALAN HERITAGE HOUSE (La Rambla, 118). Ou farcit
PASTISSERIA ESCRIBÀ (La Rambla, 83). Pomes braves
RESTAURANT AMAYA (La Rambla, 20). Cassoleta de bacallà ajoarriero amb angules Aguinaga
RESTAURANT MOKA (La Rambla, 126). Braç de gitano de peus de porc i gamba amb suc del rostit i cafè Moka.
TABLAO CORDOBÉS (La Rambla, 35). Tapa flamenca de xoriço vegà, amb espècies morunes i emulsió d’herbes fresques de primavera
TAPA TAPA (La Rambla, 26). Patates Braves
ULTRAMARINOS (La Rambla, 31). Xuixo de bacallà a la llauna
Animeu-vos a tastar-les totes!
Tast a La Rambla està organitzat per Amics de La Rambla i grup gsr amb el suport del Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona i la Conselleria de Cultura. L’organització de Tast a La Rambla 2019 comptarà novament amb personal del Casal dels Infants del Raval i amb alumnes de l’escola CETT. També es duran a terme altres accions de naturalesa sostenible com la col·laboració amb el projecte Remenja’mmm -iniciativa que té com a objectiu evitar el rebuig dels aliments en el sector de la restauració- o l’ús tant de gots com de vaixella biodegradable i compostable.
HORARIS
Dijous 6 de 12 a 22 h
Divendres 7 de 12 a 24 h
Dissabte 8 de 12 a 24 h
Diumenge 9 de 12 a 24 h
Dilluns 10 de 12 a 22 h
TAST A LA RAMBLA
Del 6 de maig al 10 de juny de 2019