Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Tot Raval lliura els III Premis a l'Excel·lència Empresarial i del I Premi 'Raval, Territori Socialment Responsable'

31 d'octubre de 2013

El passat 29 d'octubre, el Fossar de la Galera Reial del Museu Marítim de Barcelona va acollir la jornada de la III Edició dels Premis a l’Excel·lència Empresarial i del I Premi 'Raval, Territori Socialment Responsable', organitzada per la Xarxa Laboral del Raval i el grup impulsor del TSR – del que Amics de La Rambla forma part - , que tenen com a finalitat distingir les empreses i organitzacions que hagin contribuït activa i voluntàriament a la millora social, econòmica i ambiental del barri.

Aquests premis volen reconèixer la implicació social de les empreses o organitzacions que treballen per la inserció sociolaboral de les persones amb situació de vulnerabilitat i aquelles que s’impliquen per a que el Raval es reconegui com un Territori Socialment Responsable.

Els Premis a l’Excel•lència Empresarial distingeixen les empreses i organitzacions que hagin desenvolupat la seva activitat a la província de Barcelona i estiguin vinculades a les entitats membres de la Xarxa Laboral del Raval mitjançant la col·laboració en activitats i accions d’impacte sociolaboral. Els premiats van ser:

PREMI A L’ EMPRESA:
LA PELU. Per la seva sensibilitat vers les accions solidàries, per la seva implicació en el benestar dels treballadors i perquè, tot i ser un petit negoci familiar, ha fet una aposta valenta oferint oportunitats formatives i laborals a persones amb dificultats de trobar feina.

PREMI A L’ORGANITZACIÓ:
A la col·laboració entre el Projecte ITAKA al Raval i Grup 62, que ha permès la contractació de 16 joves per fer el trasllat dels seus locals i altres feines de suport logístic.

El 1er PREMI 'RAVAL, TERRITORI SOCIALMENT RESPONSABLE', que distingeix les organitzacions i iniciatives que destaquin per l’impuls d’accions per la millora de la qualitat de vida del barri del Raval, va ser atorgat a:

LES FARMÀCIES DEL RAVAL, pel seu esforç per exercir la seva responsabilitat social, oferint serveis de forma altruista i desinteressada a la gent del barri, i en especial, al col·lectiu de gent gran. Perquè ofereixen una atenció personalitzada i una relació de proximitat, tot i les dificultats econòmiques que estan vivint, contribuint a la millora de la qualitat de vida del Raval i reafirmant el seu compromís vers la comunitat.

Així mateix, també es va atorgar una menció especial a: ELS HOTELS DEL RAVAL, per una llarga experiència de col·laboració i compromís vers el territori.

L’objectiu del grup impulsor del ‘Raval, Territori Socialment Responsable’ és fer del barri un territori socialment responsable mitjançant la implicació de tots els agents socials, econòmics, culturals, de l’administració pública i la ciutadania no associada que ja estan exercint la seva Responsabilitat Social i motivar a la resta d’agents amb presència al Raval a participar-hi. Aquesta iniciativa s’emmarca en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural impulsat per l’Obra Social “La Caixa”.

Entitats membre de la Xarxa Laboral del Raval:Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CEAR), Casal dels Infants, Fundació SURT, Associació Estel Tàpia, Associació per a joves TEB, Ravalnet, Fundació Escó, Ravaltext, Càritas, Centre Obert Joan Salvador Gavina, Probens, USOC, El Lloc de la Dona – Germanes Oblates, USOC-AFPES, Associació Sociocultural Ibn Batuta, Anem x Feina, Impulsem SCCL, Fundació Èxit, Creant, Servei Solidari i Fundació Tot Raval.

Membres del grup impulsor del projecte ‘Raval, TSR’:Amics de la Rambla, Museu Marítim de Barcelona, Fundació Gran Teatre del Liceu, Hotel Barceló Raval, Eix Comercial del Raval, Impulsem SCCL, Hotel Le Méridien, Empresa Pódame, Fundació Surt, Fundació Servei Solidari, Casal dels Infants per a l'acció social als barris, Assoc. Veïns/es Taula del Raval, Diputació de Barcelona i Fundació Tot Raval.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X