Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Un projecte innovador animarà a redescobrir La Rambla mitjançant el "gaming"

21 de febrer de 2019

PlayVisit i Advanced Leisure Services col·laboren amb Amics de La Rambla en una iniciativa orientada a què els veïns de Barcelona i els visitants de la nostra ciutat experimentin de forma única i innovadora les innumerables històries, anècdotes i atractius de La Rambla, tot jugant.

Coneixement, entreteniment i tecnologia es donen la mà amb la tradició, el patrimoni monumental i arquitectònic i els personatges històrics de La Rambla per generar una nova manera lúdica de visitar i entendre un dels espais més coneguts i atractius del món.

 PlayVisit, Advanced Leisure Services (ALS) i Amics de La Rambla han signat avui un acord de col·laboració per reinventar la manera de conèixer i viure La Rambla. Amb la signatura neix un projecte pioner i innovador de gamificació de La Rambla que permetrà crear noves formes de visitar i tornar a descobrir l’històric passeig per part dels veïns de Barcelona i la seva àrea metropolitana, fent valdre tot el substrat històric, cultural i monumental que conté La Rambla amb l’únic objectiu de tornar a atreure l’interès dels barcelonins pel passeig més (des)conegut de la ciutat.

Un acord innovador que uneix tradició i modernitat

Playvisit, startup nascuda a Barcelona que està transformant la manera de fer turisme amb l’ús de la tecnologia i la gamificació, i ALS, empresa líder en la gestió i comercialització de recursos culturals i turístics singulars i en la gestió de l’atractiu dels mateixos, han unit forces en un projecte que té com a objectiu aplicar les tecnologies de darrera generació i la força del joc per crear una nova experiència per conèixer i entendre els espais de Barcelona.

Amb el suport d’Amics de La Rambla, el projecte vol recuperar i reinventar el terme “ramblejar” adaptant-lo a la realitat actual i, mitjançant el joc i la tecnologia, oferint-nos una experiència innovadora i única.

Fermín Villar, president d’Amics de La Rambla ha destacat el caràcter innovador de La Rambla i el seu paper com a espai on s’anticipen dinàmiques que després es viuran a la resta de la ciutat. “El creixement del turisme urbà suposa un desequilibri en les zones més demandades i des d’Amics de La Rambla treballem perquè la gent de Barcelona segueixi tenint ganes de “ramblejar”. Fer-ho ara gràcies al gaming és demostrar un cop més el caràcter jove, descarat i innovador de La Rambla”.

Pau Yànez, CEO i fundador de PlayVisit ha afirmat que “estem molt orgullosos que aquesta startup nascuda i establerta a Barcelona generi valor a organitzacions del sector turístic, cultural i social de la ciutat així com a la ciutadania de Barcelona per redescobrir La Rambla de forma lúdica i participativa”.

Per la seva banda, Ángel Díaz, president d’ALS, afirma que “aquesta iniciativa ajudarà a posar en valor els recursos i atractius ocults o oblidats de La Rambla, perseguint l’objectiu que els habitants de la ciutat la visitin i la redescobreixin amb altres ulls, tornant a sentir-se orgullosos que aquest carrer pertanyi a la ciutat”.

Amb la signatura d’aquest acord pioner, les tres parts volen convertir La Rambla en un espai on els barcelonins i els visitants, puguin descobrir i viure aquest passeig d’una forma didàctica i lúdica, convertint-la així en un espai de joc i aprenentatge.

El projecte pot servir com a exemple per a la gamificació d’altres destinacions culturals i cíviques de la ciutat i es construeix sobre el posicionament de Barcelona com a capital mundial del mòbil i com a ciutat referent pel que fa a innovació i noves tecnologies. El projecte també vol contribuir a la transformació de la ciutat,  impulsada des de l’Ajuntament, per convertir-la en un espai més agradable pels seus veïns, promovent la interacció i el joc com a eina de coneixement.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X