Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Una flor, un desig" fa un homenatge a totes les persones que treballen a la sanitat

3 d'octubre de 2020

Amics de La Rambla ha organitzat un any més – i amb aquest van vuit – l’acció floral “Una flor, un desig”.

Amb les mesures de seguretat i distanciament imposades per l’actual situació, “Una flor, un desig” ha tornat a omplir de flors i d’alegria La Rambla.

Aquest any hem volgut fer un homenatge a totes les persones que treballen a la sanitat personal d’hospitals, caps, d’ambulàncies, centres de salut, residències geriàtriques...).

Amics de La Rambla organitza des de fa gairebé 60 anys  la Festa del Roser en honor de la seva patrona, la Mare de Déu del Roser. La imatge es troba en l’espai exterior de la Virreina i era tradició que el Col·lectiu  de Floristes de La Rambla li dediquessin una ofrena. Recollint aquesta tradició, i basant-se en una idea del dissenyador gràfic Claret Serrahima,  l'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya va dissenyar una acció floral perquè els ciutadans i visitants de la ciutat participin activament introduint  una flor, sota el lema: “una flor, un desig”.

A partir de la idea de Claret Serrahima, l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya, va demanar a l’empresa Pont de Querós, especialitzada en arquitectura del salze i liderada pel Mestre Artesà cisteller Joan Farré , construir una cargolera de 4 m d’alçada x 1,5’ d’amplada teixida amb vímet per la base i la boca amb l’objectiu de deixar lliure la part central amb tela de galliner i així col·locar-hi les flors.

Aquesta festa té la particularitat d’unir la tradició a les noves corrents plàstiques i culturals, en artesania de la cistelleria a l’art floral, creant una peça artística única i aconseguint que l’ofrena a la Mare de Déu del Roser sigui un acte de participació ciutadana. Aquesta acció és possible gràcies a la implicació de persones, entitats, escoles i empreses, que a partir de la seva col·laboració, aporten a la ciutat una nova manera d’entendre una ofrena floral

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X