Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Una nova rèplica de l'Ictineu desembarca al Museu Marítim de Barcelona

4 de desembre de 2013

Aquest matí ha arribat al Jardí del Museu Marítim de Barcelona la nova rèplica del submarí Ictineu I que Narcís Monturiol va presentar al Port de Barcelona el 23 de setembre de 1859. La rèplica és una donació de la Fundació Museu Marítim i ha estat construïda per Drassanes Dalmau d’Arenys de Mar.

La impossibilitat de restaurar l'antiga, malmesa per les inclemències del temps després de més de 20 anys exposada al Jardí, ha fet que la Fundació hagi optat per encarregar-ne una de nova per tal que el Jardí del Museu continuï comptant amb aquesta emblemàtica peça de la col•lecció. 

La construcció de la nova rèplica ha trigat 3 mesos i s'ha realitzat amb materials més resistents que l'anterior, per tal de garantir-ne el manteniment durant el màxim de temps possible. El submarí que va idear Narcís Monturiol mesura 7 metres i pesa 4 tones, constava d’una estructura metàl·lica per dins, sense cap mena de maquinària, i d’una coberta de fusta. La primera rèplica també comptava amb l’estructura metàl·lica interna, atès que no va ser construïda per ser exposada a l’exterior: es va crear amb motiu de la filmació de la pel·lícula Monturiol, el senyor del mar de Francesc Bellmunt, i
va ser cedida al Museu l’any 1993.

El dimecres 11 de desembre a les 19 h la Fundació Museu Marítim de Barcelona farà entrega de la nova rèplica del submarí Ictineu I al Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona en un acte de lliurament oficial entre les dues institucions.

MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA
Av. de les Drassanes s/n
08001 Barcelona

Telèfon: 93 342 99 20

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X