Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Voleu tenir una parada per Sant Jordi a La Rambla?

6 de març de 2023

La diada de Sant Jordi és la festa de La Rambla, que s’omple de llibres, roses i de barcelonins i barcelonines que ramblegen per gaudir d’un dia sensacional.

L’any 2022 vam tenir un Sant Jordi deslluït per una mala comunicació i planificació per part de l’Ajuntament i per una meteorologia adversa. Des d’Amics de La Rambla portem temps demanant que, per Sant Jordi, els llibres, els seus autors i autores i les roses, recuperin el protagonisme a la diada a La Rambla.

Amb aquesta voluntat, el Districte de Ciutat Vella ha declarat La Rambla i la Plaça Reial com dos dels espais reservats. Aquests espais estan destinats als professionals del sector del llibre i la rosa i a les entitats autoritzades. La gestió d’accés és a càrrec del Gremi de Llibreters de Catalunya per als llocs destinats als professionals (amb prioritat per les llibreries i editorials de Ciutat Vella, i del mateix Ajuntament per als destinats a les entitats autoritzades.

Per poder posar una parada el 23 d’abril a Barcelona cal disposar d’un permís d’ocupació de l’espai públic. Aquests permisos són totalment gratuïts i la tramitació es fa a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. Els permisos per tenir un permís d’ocupació a La Rambla estan limitats i no tothom pot accedir-hi.

Espais a La Rambla

El espais de la part alta de La Rambla estan destinats a professionals del sector del llibre. A la resta de La Rambla poden demanar espais les associacions i entitats de Ciutat Vella. Al ser un espai reservat, no admetran sol·licituds de públic en general.

L’admissió de sol·licituds per instal·lar parades de llibres per a la Diada de Sant Jordi a la Rambla, entre el carrer Nou de la Rambla i el Portal de Santa Madrona. estarà oberta del 6 al 31 de març, ambdós inclosos.  

Les sol·licituds i la documentació requerida s’han de presentar per mitjà de Registre electrònic de l’Ajuntament de Barcelona:

https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/registre-electronic

Productes i espais autoritzats

Només s’autoritza la venda de llibres i/o la instal·lació de parades informatives de les entitats.

S’autoritzaran 32 parades de 4×2 m i 18 parades de 6×2 m.

Les parades s’agruparan i situaran segons tipologia:

Professionals del llibre: llibreries, editorials, escriptors.

Entitats, fundacions, associacions, ONG’s, AFA’s.

Partits polítics i sindicats.

ATENCIÓ: els professionals del llibre: llibreries, editorials, escriptors que vulguin obtenir una parada a la part alta de la Rambla compresa en Canaletes i la plaça Reial cal que es posin en contacte amb el Gremi de Llibreters o la Cambra del Llibre escrivint un correu  a diallibreprofessional@gmail.com o bé consultar el seu web https://gremidellibreters.cat

Procediment i criteris per a l’adjudicació de les parades

Les parades s’atorgaran seguint l’ordre d’entrada al registre i fins exhaurir els espais disponibles. Es donarà però, prioritat a les peticions fetes per persones físiques o jurídiques arrelades al territori, es a dir, que tinguin el seu domicili fiscal/social, la seva seu o local al districte de Ciutat Vella. A la sol·licitud es podrà indicar el número de la parada (veure plànol annex) on l’interessat voldria posar la seva parada, així com la mida (de 4×2 m o de 6×2 m) tot i què no es pot garantir que això sigui possible. Les sol·licituds que no aportin la documentació correctament i/o que tinguin deute tributari local, seran automàticament descartades.

Documentació a presentar: Instància degudament emplenada., Fotocòpia del NIF i/o NIE.,Documentació acreditativa de l’arrelament amb el Districte de Ciutat Vella. (fotocòpia del NIF, contracte de lloguer, llicència activitat, etc.)

Entrega de llicències

Del 18 al 20 d’abril, de 10:00h a 13:30h a la seu del districte de Ciutat Vella. MOLT IMPORTANT, posar un correu electrònic (email) vàlid per poder realitzar, preferentment, la notificació de la llicència per aquest mitjà. Així mateix, posar un telèfon de contacte amb que us puguem localitzar amb certesa.

Espais davant del vostre local

Les llibreries, floristeries i les entitats i associacions habilitades, poden sol·licitar un espai davant del seu local per vendre llibres i /o roses. El termini és de l’1 de març a les 15 h al 14 d’abril I aquí podeu fer la tramitació que únicament es pot fer de manera telemàtica i amb certificat digital:

https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/oficinavirtual/ca/tramit/20190001359

Espais destinats al públic en general

Obertes a tota la ciutadania. Qualsevol persona física pot tramitar una llicència en aquests espais, de manera totalment telemàtica, dins els terminis establerts. Podeu fer-ho, des de les 15 h del 13 de març fins a les 15 h del 14 d’abril en aquest enllaç : https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/oficinavirtual/ca/tramit/20220001580

En aquest enllaç trobareu més informació.

https://www.barcelona.cat/parades-sant-jordi/ca/

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X