Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Fanal de Canaletes

Fanal de Canaletes
Informació

Adreça
La Rambla, 140
08002 Barcelona

El Fanal que hi ha al capdamunt de La Rambla és d’estil “art deco” i formava part d’un frustrat projecte de Josep Puig i Cadafalch per la Plaça de Catalunya. L’arquitecte va guanyar un concurs públic per la urbanització de la Plaça. El projecte, però, no es va arribar a realitzar mai.

Finalment va ser Francesc de Paula Nebot qui va guanyar un nou concurs per urbanitzar la Plaça i va decidir mantenir la distribució dels fanals de Puig i Cadafalch. El fanal va ser dissenyat per l’arquitecte Félix de Azúa i es va encarregar a la firma Biosca & Botey la seva construcció. El projecte va tenir molts canvis i, dels 8 fanals que preveia el projecte original, únicament es va fabricar un que és el que ara es pot veure al principi de La Rambla.

Originalment es va ubicar a una rotonda que havia al capdamunt de La Rambla coincidint amb l’inici de l’Exposició Universal de 1929 i, després d’alguns canvis d’ubicació pels canvis urbanístics que ha patit l’inici de La Rambla, es va situar on és actualment.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X