Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Font de Portaferrissa

Font de Portaferrissa
Informació

Adreça
Carrer de la Portaferrissa 2
08002 Barcelona

Font de Portaferrissa

Al carrer de Portaferrissa, cantonada amb La Rambla trobem una font de 1604 (en l’actual emplaçament al 1680) que va ser redecorada amb ceràmiques l’any 1959 i re-inaugurada el 24 d’octubre del mateix any. Està feta amb pedra de Montjuïc amb enrajolats ceràmics.

A les ceràmiques de Joan Baptista Guivernau que es van instal·lar a la font l’any 1959 trobem un text de Pere Voltes que diu:

EL 24 DE SETEMBRE DE 1959, FESTA DE LA MERCÈ,  FOU INAUGURAT EL PLAFÓ DE RAJOLES D'AQUESTA FONT

LA "PORTA FERRIÇA" ERA UNA DE LAS PUERTAS DE LA SEGUNDA MURALLA DE BARCELONA, CONSTRUIDA EN EL SIGLO XIII. LA BARRA DE HIERRO UNA DE LAS MEDIDAS LONGITUDINALES USADAS EN LA CIUDAD - QUE SE FIJÓ EN ELLA LE DIO NOMBRE ASI COMO A LA CALLE QUE CONDUCIA A DICHA PUERTA DESDE EL CENTRO DE LA CIUDAD ANTIGUA. EN LA CALLE PUERTAFERRISA, SE CONSTRUYERON, A PRINCIPIOS DEL SIGLO XVI, LA CASA GRALLA BELLO EDIFICIO PLATERESCO DESAPARECIDO AL ABRIRSE LA CALLE DEL DUQUE DE LA VICTORIA, Y LA CASA PINÓS, DEL MARQUÉS DE BARBARÁ, DERRUIDA TAMBIÉN A MEDIADOS DEL SIGLO XIX. LA CONSTRUCCIÓN DEL PALACIO MOYA, (HOY COMILLAS) EN 1774, MOTIVÓ EL DERRIBO DE  LA ANTIGUA PUERTA. ASOCIACIÓN DE VECINOS - PUERTAFERRISA - CUCURULLA - BOTERS

La Font va ser construïda l’any 1604 al costat del col·legi de Betlem (cantonada La Rambla – Carme). El 15 de maig del 1680, el rector del col·legi va demanar el seu trasllat ja que els jesuïtes, propietaris de l’escola, volien aixecar una capella. El trasllat es va fer a càrrec dels Jesuites que, per indicació del Consell de Cent, la van situar adossada a una de les torres del portal de la Ferrissa, a la muralla de La Rambla.

Amb motiu de la construcció del Palau Moja es van enderrocar les torres i part de la muralla que va continuar desapareixent al llarg dels segles XVIII i XIX però la font va restar al seu lloc.

Com arribar

Metro: L3 Liceu

Bus: 59,91, v13

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X