Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Homenatge als Santpere

Homenatge als Santpere
Informació

Adreça
La Rambla, 5
08002 Barcelona

A La Rambla Santa Mònica es va voler fer un monument dedicat a la saga dels Santpere, especialment a Josep Santpere (1875 – 1939) i a la seva filla Mary Santpere (1917-1992).

El monument és una font que reprodueix el teatre d'Epidaure i conté un fris amb escenes de la vida artística dels homenatjats. Va ser encarregat a l'arquitecte Òscar Tusquets i el seu habitual col·laborador Juan Bordes.

Els fills de Mary Santpere se'n van mostrar molt satisfets: "És un monument no als Santpere, sinó al teatre en general". Va costar 19 milions de pessetes, aportades per l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura. Primer es va pensar a posar la font de Tusquets i Bordas al Paral·lel, on pare i filla van actuar bona part de la seva carrera artística, però finalment es va preferir la Rambla. La raó donada era que Josep Santpere va actuar al Teatre Principal el 17 de gener de 1907, fent La santa espina, d'Àngel Guimerà. Va ser el dia en què va conèixer la que seria la seva dona. Va ser inaugurat dos dies abans del Nadal de 1995.

L’homenatge als Sanpere és una obra de l’escultor Juan Bordes i dels arquitectes Oscar Tusquets, Carlos Diaz i Eduardo Egozcue. Està feta amb pedra artificial vermellosa amb relleus de bronze i una instal·lació de fibra òptica.

L’homenatge als Santpere va ser inaugurat el 23 de desembre de 1995.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X