Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Mirador de Colom

Mirador de Colom
Informació

Adreça
Portal de la Pau, s/n
08002 Barcelona

Telèfon
93 302 52 24

Visitar website

Al final de la Rambla Santa Mònica es troba el monument a Colom. La estàtua està situada sobre una columna de ferro que l'aixeca 60 metres sobre la ciutat.

A l’interior de la columna hi ha un ascensor que ens puja fins el mirador. La insòlita panoràmica de la ciutat de Barcelona que es gaudeix des del mirador situat en la semiesfera que és sota els peus de l’estàtua, es un dels principals atractius del monument dedicat al descobridor Cristòfol Colom. 

El monument va ser aprovat per l’Ajuntament de Barcelonael 10 de maig de 1881 i va ser inaugurat el dia 1 de juny de 1888 per la reina regent Maria Cristina de Borbó acompanyada, entre moltes altres autoritats, per el rei d’Itàlia Humbert I o el president dels Estats Units, Grover Cleveland.

El monument, dissenyat per Gaietà Buïgas i Monravà, té 60 metres d’alçada. A peu de carrer, trobem una base circular amb quatre escales d’accés de 6 m d’ample i un conjunt escultural amb dos lleons a banda i banda de cada tram d’escales. En el basament de la columna trobem vuit relleus amb escenes de la vida de Colom. Aquests relleus son obra de diferents tallers d’escultors. Just a sobre trobem una base octogonal amb quatre contraforts i quatre conjunts escultòrics amb representacions simbòliques de Catalunya, Aragó, Castella i Lleó i escultures de personatges històrics vinculats als viatges de Colom: Bernat de Boil, Pedro de Margarit, Jaume Ferrer de Blanes i Lluís de Santángel. 

La columna es de ferro i d’estil corinti té a la part inferior escultures de quatre caravel•les, flanquejades per animals mitològics que sostenen l’escut de la ciutat i està coronada per un capitell amb quatre escultures que simbolitzen Amèrica, Asia, Europa i Àfrica. Per fondre el ferro de la columna (205 tones) es va trigar casi un any. Just a sobre de la columna està la semiesfera sobre la que descansen els peus de l’estàtua.

La estàtua dedicada a Colom fa 7’7 m d’alçada i pesa 42 tones. La estàtua, que representa a Cristòfol Colom amb el braç dret senyalant cap el mar i l’esquerra amb les cartes de navegació, es obra de l’escultor Rafael Atché.

El dit de Colom assenyala cap al mar i tradicionalment es deia que assenyalava cap a Amèrica, però Amèrica està a la seva esquena. La direcció en la que assenyala el dit, que fa mig metre de llarg, té diferents teories: La primera diu que la orientació no importa ja que el gest de l’estàtua de Colom es metafòric i assenyala cap al mar (si assenayles cap a Collserola ningú ho entrendria). La segona teoria soste que el dit de la escultura assenyala el camí a Amèrica per mar i la tercera diu que està assenyalant Gènova, ciutat natal del descobridor. Els peus de la estatua son de diferent mida. El dret fa1 m de llargada i l’esquerra 1’13 m. 

LES VISTES

El mirador de Colom ofereix una espectacular vista panoràmica de la ciutat de Barcelona. El Barri Gòtic, els edificis històrics de la ciutat com la Catedral, Santa Maria del Mar o la basílica de La Mercè, una panoràmica de La Rambla, Montjuïc, la costa, Collserola, la nova Barcelona del Fòrum… fer la pujada amb l’ascensor fins el mirador ens proporciona una visió privilegiada i inèdita de la ciutat de Barcelona. 

Està obert tots els dies excepte el dia de Nadal (25 de desembre) i el dia d’Any Nou (1 de gener).
De 8 a 20:30 h

Com arribar

Metro: L3 - Drassanes

Bus: 14, 59, 64, 91, 120, D20,H14

Preus

Adult: 6 €

Infantil (4-12 anys) i Jubilats (+65 anys): 4 €

Degustació vi + Mirador de Colom: 8 €

Comprar Entrades
LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X