Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Miraestels

Miraestels
Informació

Adreça
port
08001 Barcelona

Miraestels de Robert Llimós

Els Miraestels de Robert Llimós són un dels atractius de la Rambla de Mar. Les escultures flotants que suren al Port de Barcelona són una representació de la figura humana, de 3,5 metres d’alt, i que forma part d’un seguit de variacions, en mides i materials, sobre aquest ésser que interroga el cel.

 Amb la seva presència, vigilants, els Miraestels ens encomanen a cuidar i respectar el mar. I ho fa al mig del mateix mar – el Mediterrani - que ens vol animar a preservar.

Robert Llimós és un pintor i escultor barceloní amb una dilatada carrera i una extensa obra que gaudeix de reconeixement internacional. El seu treball desprèn un encant primitiu, una seguretat feta de certeses. I exhala una poesia commovedora i valenta.

Els Miraestels són un homenatge a l’artista Joan Brosa i el seu origen són una col·lecció de poesies de Brossa que ell va batejar com a Saltamartí. Brossa la defineix al primer poema del llibre com una analogia entre l’objecte i «el poble» d’una lucidesa i un humor fora d’òrbita.

Saltamartí

Ninot
que porta un
pes a la base i que,
desviat de la seva posició
vertical, es torna a posar
dret.
El poble.

Brossa

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X