Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Palau Moja

Palau Moja
Informació

Adreça
Portaferrissa, 1
08002 Barcelona

Visitar website

Si passeges per La Rambla, atura't davant d'aquest palau reflex de l'alta burgesia barcelonina i admira'n l'entrada i l'escala principal.

Travessar les portes del Palau Moja significa descobrir com vivia l'alta burgesia de Barcelona en els segles XVIII i XIX.

El Palau Moja ser construït per encàrrec de Josep de Copons i d’Oms, marquès de Moja i la seva esposa Maria Lluïsa Descatllar sobre la torre i muralla de la Portaferrissa. El projecte va ser realitzat per l'arquitecte Josep Mas. El seu estil, caracteritzat per la sobrietat de línies, predomini de les rectes i l’absencia de decoració, mostra detalls del darrer barroc juntament amb influències del neoclassicisme francès.

A finals del segle passat el palau va ser adquirit per Antonio López, marquès de Comillas que el va utilitzar com a residència habitual després de fer reformes i canviar la decoració. El Marqués de Comillas va ser mecenes i protector de Jacint Verdaguer. Mossèn Cinto va residir a la segona planta del Palau entre els anys 1876 i 1891.

El Palau va continuar en mans de la família Comillas. Als anys 30, Juan Antonio Güell i López va fer obrir els porxos a la vorera de La Rambla.

Durant la Guerra Civil Espanyola el Palau va passar a ser la seu de la CNT i després va acollir oficines de diferents organismes.

L’edifici va caure en desús l’any 1959 a la mort del tercer Marqués de Comillas. Després d'un llarg abandonament durant el qual va sofrir un parell d'incendis, en 1984 va ser rehabilitat i adaptat, destinant el palau com a seu de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Un dels elements més destacables del palau és el gran saló de planta quadrada i dos pisos d’alçada i decorat amb pintures murals de Francesc Pla “el Vigatà. En un costat del saló hi ha la capella també decorada per Vigatà. La zona noble del Palau és únicament visitable quan s’hi celebren esdeveniments o amb visita concertada.

Als baixos podeu trobar Palau Moja The Catalan Heritage House, un centre de promoció del patrimoni català amb botiga d’artesania de Catalunya, oficina d’informació turística i cafeteria.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X