Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Teatre Poliorama

Teatre Poliorama
Informació

Adreça
La Rambla 115
08002 Barcelona

Telèfon
933177599

Visitar website

Teatre Poliorama

 

El teatre Poliorama es troba a la planta baixa de l’edifici modernista de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. L’edifici, que va ser projectat per Josep Domènech i Estapà, va ser inaugurat l’any 1894 i a la planta baixa es va habilitar el local per fer espectacles.
UNA MICA D’HISTÒRIA

L’any 1899 es va obrir el Cinematógrafo Martí, una de les primeres sales de cinema de la ciutat. Després d’unes reformes, l’any 1906 va reobrir les portes ja com a Cine Poliorama i en la seva programació oferia cinema i teatre. En el Poliorama es van estrenar algunes de les obres mes representatives del teatre català com La Rambla de les floristes de Josep Maria de Sagarra.

 


L’any 1937 deixa d’oferir cinema i perd el nom convertint-se en el Teatre català de la Comèdia. Amb una programació centrada en el teatre català es van oferir obres de Frederic Soler, Albert Llanas, Angel Guimerà, Ignasi Iglesias i Santiago Rusiñol...

Amb la arribada de la Guerra l’edifici va ser incautat per la CNT-FAI i va convertir-se en l’escenari dels tiroteig entre membres del POUM i la CNT que George Orwell va immortalitzar en el seu “Hommage to Catalonia”. 

Al acabar la guerra el edifici va ser adquirit per Pedro Balañá que va reobrir, com a cinema i recuperant el nom de Poliorama, l’any 1939. El Poliorama no va tornar a convertir-se en Teatre fins l’any 1963 quan, després d’una reforma, va tornar a combinar les representacions teatrals i les pel•lícules.

Al 1963, va ser reformat i va tornar a obrir i, novament, va combinar el cinema i el teatre. El 1976 deixa de oferir cinema i es converteix en Teatre Poliorama, nom que conserva fins avui. Desprès d’una reforma, a càrrec de l’estudi Martorell-Bohigas-Mc Kay, l’any 1985 va tornar a obrir. La gestió va ser assumida pel departament de Cultura de la Generalitat primer i per l’empresa Tres per 3 S.A. que es qui actualment gestiona el Teatre Poliorama amb obres referents del nou teatre català com Dakota o El Mètode Grönholm.

El teatre està adaptat i disposa de localitats especials per persones amb mobilitat reduïda.

Com arribar

Metro: L3 Liceu

L1 Plaça Catalunya

FGC Plaça Catalunya

RENFE Catalunya

Bus: 59,91, v13

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X