Teatre Poliorama
L’any 1937 deixa d’oferir cinema i perd el nom convertint-se en el Teatre català de la Comèdia. Amb una programació centrada en el teatre català es van oferir obres de Frederic Soler, Albert Llanas, Angel Guimerà, Ignasi Iglesias i Santiago Rusiñol...
Amb la arribada de la Guerra l’edifici va ser incautat per la CNT-FAI i va convertir-se en l’escenari dels tiroteig entre membres del POUM i la CNT que George Orwell va immortalitzar en el seu “Hommage to Catalonia”.
Al acabar la guerra el edifici va ser adquirit per Pedro Balañá que va reobrir, com a cinema i recuperant el nom de Poliorama, l’any 1939. El Poliorama no va tornar a convertir-se en Teatre fins l’any 1963 quan, després d’una reforma, va tornar a combinar les representacions teatrals i les pel•lícules.
Al 1963, va ser reformat i va tornar a obrir i, novament, va combinar el cinema i el teatre. El 1976 deixa de oferir cinema i es converteix en Teatre Poliorama, nom que conserva fins avui. Desprès d’una reforma, a càrrec de l’estudi Martorell-Bohigas-Mc Kay, l’any 1985 va tornar a obrir. La gestió va ser assumida pel departament de Cultura de la Generalitat primer i per l’empresa Tres per 3 S.A. que es qui actualment gestiona el Teatre Poliorama amb obres referents del nou teatre català com Dakota o El Mètode Grönholm.
El teatre està adaptat i disposa de localitats especials per persones amb mobilitat reduïda.
Metro: L3 Liceu
L1 Plaça Catalunya
FGC Plaça Catalunya
RENFE Catalunya
Bus: 59,91, v13